Vitodens 222–F – cazan de pardoseală, cu boiler integrat


Profitaţi de aceste avantaje

  • Aparat compact pe gaz în condensaţie, de pardoseala, care poate fi montat în bucătărie
  • Confort ridicat în prepararea apei calde menajere prin intermediul boilerului integrat
  • Durabil și eficient, prin schimbătorul de căldură Inox–Radial
  • Pompă de înaltă eficienţă cu economisirea energiei
  • Automatizarea Vitotronic cu afişaj textual şi grafic, cu control prin App (opţional)
  • Clasă de eficienţă energetică: A

 

Aparat compact în condensaţie cu boiler emailat

Ca si celelalte aparate compacte, cazanul in condensatie Vitodens 222–F necesita putin spatiu pentru amplasare: latimea si adancimea corespund masurilor standard ale mobilei de bucatarie.

Cu pompa de înaltă eficiență, cu turatie variabilă, este extrem de economic. Vitodens 222–F, disponibil până la 35 kW, este ideal pentru apartamente sau case unifamiliale.

Remarcabil pentru cazanul în condensaţie este confortul în prepararea apei calde menajere. Boilerul emailat cu o capacitate de 100 sau 130 litri asigura o productivitate optimă in prepararea apei calde menajere pentru baie sau duş.

Consumul de gaz este redus pe termen lung şi prezintă un nivel ridicat de siguranţă în operare prin sistemul de reglare a arderii Lambda Pro Control. Astfel, intervalul de verificare este la numai trei ani.
 

Principiul de funcţionare a boilerului

Comparativ cu un boiler convențional de apă caldă menajeră, acest boiler cu o capacitate semnificativ mai redusă de stocare a apei furnizează aceeași cantitate de apă caldă.

Apa calda va sta la dispozitie imediat si constant la temperatura reglata, fara fluctuatii. Senzorii asigură o temperatură de ieşire constantă.

Dacă este necesar, arzătorul MatriX porneşte și asigură temperatura dorită a apei. Acest principiu prezintă un avantaj suplimentar în special în cazul băilor în cadă sau dușurilor prelungite.
 

Schimbătorul de căldură Inox-Radial

Schimbător de căldură Inox-Radial

Vitodens 222-F este echipat cu schimbătorul de căldură Inox-Radial și arzătorul cilindric radiant MatriX, ambele confecționate din oțel inoxidabil de înaltă calitate. Acestea conferă o înaltă siguranță în funcționare și o fiabilitate deosebită.

Vitodens 222-W consumă semnificativ mai puțină energie deoarece ele utilizează suplimentar căldura gazelor evacuate, tehnică ce asigură transformarea energiei în căldură într-o proporție de până la 98%, ceea ce încadrează aparatele acestea în clasă „A” de eficiență energetică.

Arzător ecologic MatriX cilindric

Arderea automată reduce costurile

Sistemul integrat de control al arderii LambdaPro Control Plus adaptează automat parame-trii de ardere în funcție de calitatea gazuluidisponibil, asigurând astfel constant o înaltăeficiență energetică cu costuri minime deîntreținere.

Arzător MatriX cilindric

Vitoconnect 100 face conexiunea

Deservirea prin internet a cazanelor în condensație Viessmann (fabricate după anul 2004) se face cu ajutorul interfeței WLAN Vitoconnect 100

Interfata WLAN Vitoconnect 100
ViCare App

ViCare App

Prin instalarea unui modul WLAN Vitoconnect 100 centrala Vitodens se conectează prin routerul local la internet și deservirea aparatului devine deosebit deconfortabilă cu ajutorul unei aplicații mobiledirect de pe smartphone sau tabletă. AplicațiaViCare oferă posibilitatea reglajului unei instalații cu un circuit de încălzire iar aplicațiaVitotrol Plus poate regla până la 3 circuite.

fernbedienungen.jpg

Potrivirea perfectă: Tehnica sistemului

„Întregul este mai mult decât suma părților sale.“ Conform acestei filozofii, Viessmann nu oferă doar componente pentru echipamente de incalzire individuale care îndeplinesc standardele înalte de calitate, fiabilitate și eficiență Viessmann. Toate produsele sunt mai degrabă parte a unui concept global de potrivire, în care toate componentele se completează unul pe altul. Doar interactiunea perfecta a componentelor sistemului integrat creează potențialul maxim al tehnologiei noastre inovatoare.

Tehnologia de sistem Viessmann include tot ceea ce este necesar pentru o încălzire fiabilă și economică. Unitatea de comandă Vitotronic cu telecomandă wireless, boilerele Vitocell pentru un confort sporit în prepararea apei calde menajere şi până la sistemele  solare de înaltă calitate şi suport termic pentru economisirea costurilor.
 

Secțiune produs

Prezentare generală

Putere (kW)
1,9 până la 32 kW
Eficiență energetică normată
98 % (Hs) /109 % (Hi)
Clasă de eficiență energetică
energieeffizienklasse.png
A
Combustibil
icon-gas.png
Gaz natural și GPL
Domeniul de aplicare
icon-wohngebaeude.png
Casa uni/bifamiliala, locuinte etajate în case multifamiliale, constructii noi si modernizari
Operare
Einfaches RGB
Automatizare Vitotronic 200 cu textul simplu si afisaj grafic, comanda posibila prin aplicatia Vitotrol App
Prepararea apei calde menajere
Boiler emailat cu un volum de 100 litri (35 kW: 130 litri), serpentina si rezervor cu un volum de 130 litri pentru cu confort ridicat al apei calde menajere
Alte caracteristici
Se potrivește perfect în mobila dvs. de bucătărie
Secțiune cazan compact in condensație Vitodens 222-F

Energie-Spar-Check-2s.jpg
Metodă de calcul testată

Sistem de verificare a consumului energetic în clădiri, certificat TÜV