Cazan pe lemn cu gazeificare Vitoligno 100-S

Vitoligno 100-S este un cazan pe lemn cu gazeificare, compact şi la un preţ atractiv, adecvatatât pentru o funcţionare în regim monovalent cât şi în regim bivalent (în completarea unei instalaţii termice pe gaz sau combustibil lichid)
 

Profitaţi de aceste avantaje:

  • Cazan pe lemn cu gazeificare cu puteri de 23, 30, 35 şi 45 kW
  • Randament: pană la 93 %
  • Ventilator cu turatie variabilă pentru evacuarea gazelor arse, ce conferă o înaltă siguranţă în exploatare
  • Sistem de automatizare intuitiv cu ecran iluminat
  • Ardere optimizată prin tehnica gazeificării lemnului
  • Cameră de încărcare voluminoasă pentru bucăţi de lemn de până la 56 cm şi brichete de rumeguş în combinaţie cu bucăţi de lemn, ce asigură intervale lungi de alimentare
  • Prevăzut cu uşă de vizitare pentru evacuarea cenuşii şi pentru o întreţinere confortabilă, din partea frontala 
  • Direcţia de deschidere a uşilor de alimentare / evacuare cenuşă poate fi schimbată în funcţie configuraþia încăperii de amplasare
  • Consum redus de energie electrică
Cazan pe lemn cu gazeificare Vitoligno 100-S

Cazan pe lemn cu gazeificare Vitoligno 100-S

Vitoligno 100-S este un cazan pe lemn cu gazeificare cu puteri nominale de la 23 la 45kW, adecvat atât pentru o funcţionare în regim monovalent cât şi în regim bivalent la clădiri mono- şi multifamiliale. Viessmann oferă o gamă completă de echipamentede încălzire pe combustibil lemnos.

Cazanul Vitoligno 100-S este recomandat atât din considerente economice cât şi ecologice, dar nu trebuie neglijată nici independenţa faţă de combustibilii fosili şi nici reducerea costurilor printr-un consum redus de energie. 

Automatizare digitală Ecotronic 100

Sistemul de automatizare Ecotronic 100 impresionează prin simplitatea modului de utilizare intuitiv. Pe ecranul iluminat sunt afișate toate informațiile prin intermediul unor simboluri. Chiar și nivelul de incărcare al rezervorului tampon este reprezentat în bara de simboluri de pe display.

Automatizare digitală Ecotronic 100
Tehnica de ardere prin gazeificare la Vitoligno 100-S

Iniţierea arderii în doar câteva minute

Aprinderea este accelerată cu ajutorul unei clapete care închide canalul colector al gazelo rarse în faza de iniţializare a arderii, crescând astfel depresiunea în cazan. La închiderea uşii cazanului, canalul colector al gazelor sedeschide.

În imagine: Tehnica de ardere prin gazeificare la Vitoligno 100-S

Încălzire confortabilă: Vitoligno 100-S

Vitoligno 100-S poate fi alimentat cu bucăţi de lemn de până la 56 cm şi brichete de rumeguş în combinaţie cu bucăţi de lemn. Camera voluminoasă cu uşă cu o deschidere într-un unghi de pană la 125 grade uşurează alimentarea cazanului. Sistemul de absorbţie şi canalul colector previn evacuarea gazelor în incăpere în timpul realimentării cazanului. Datorită volumului mare al camerei deincărcare avem intervale de timp lungi întrealimentări şi un timp îndelungat de arderecompletă. Direcţia de deschidere a uşii de alimentare poate fi aleasă în funcţie de configuraţia şi dimensiunile incăperii, astfel încât să se poată realiză o optimizare a spaţiului.

Șamota de înaltă calitate şi duza din oţel inoxidabil asigură temperaturi înalte în zona de ardere. Datorită acestora, Vitoligno 100-S atinge un înalt grad de eficienţă, o ardere completă şi curată, cu un nivel redus de emisii de noxe. Admisia de aer se reglează simplu, printr-o manetă a cazanului.

Detalii produs

Prezentare generală

Puterea
23 până la 45 kW
Eficiență energetică normată
Până la 93%
Combustibil
icon-biomasse.png
Bucăți de lemn până la 56 cm lungime
Domeniul de aplicare
icon-wohngebaeude.png
Case unifamiliale, construcții noi si modernizări
Operare
Sistem de automatizare digital cu display iluminat
Prepararea apei calde menajere
Prin intermediul unui boiler extern pentru apă caldă menajeră
Alte caracteristici
Cazan compact pe lemn cu gazeificare, adecvat atât pentru o funcţionare în regim monovalent cât şi în regim bivalent.
Secțiune cazan Vitoligno 100-S