Pornim într-un nou secol!

O aniversare este un bun prilej pentru o retrospectivă. Viessmann sărbătorește 100 de ani de existență. Iar noi, Viessmann, mai presus de toate, privim spre viitor. Entuziasmul pentru lucruri noi este în ADN-ul nostru. Dar responsabilitatea pentru generațiile viitoare este o parte inseparabilă de acesta.

Suntem conștienți că numai împreună cu salariații și cu partenerii noștri putem să indepinim una dintre cerințele de bază ale omului: nevoia de bază pentru bunăstare.

Trecerea într-un nou secol a marcat întotdeauna un moment al schimbărilor, pentru noi tehnologii și pentru un nou mod de gândire. Bucurați-vă alături de noi de un an plin de impulsuri și de momente remarcabile. Căci 100 de ani nu împlinești în fiecare zi.

Cu drag, ai Dumneavoastră

Martin Viessmann
Maximilian Viessmann

Into a new century


Pentru a începe videoclipul faceți click pe butonul de redare. Rețineți că redarea videoclipului va transfera date pe YouTube. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate.

100 ani de Viessmann - filmul jubileului
100 ani de Viessmann - filmul jubileului

Perspectivă

Intrăm într-o nouă eră energetică!

Până în anul 2050 omenirea va trebui să se descurce fără combustibili fosili. Modul în care folosim energia se va schimbă radical.

Suportul acestor schimbări este digitalizarea. Pe zi ce trece, lumea noastră este tot mai interconectată -de la autovehicole autonome, care ne duc din punctul A în punctul B, până la casele inteligente ale viitorului. Haideți să aruncăm o privire asupra modului inteligent de exploatare a energiei de mâine.

Senzația de bine și economisirea energiei

În casa viitorului domnește un climat plăcut. Dacă de exemplu, un membru al familiei intră într-o cameră, temperatura sa preferată se va seta automat.

 

Senzația de bine și economisirea energiei

Independenți prin puterea soarelui

Casa viitorului se va incărca cu energie în timpul zilei iar în timpul nopții urmând să se încarce bateria mașinii electrice: dimineată vom porni la drum cu "rezervoarele" pline.

 

Independenți prin puterea soarelui

Energie verde pentru încălzire

Casa viitorului nu va asigura doar energia electrică pentru aparatele electrocasnice și încărcarea bateriei mașinii electrice, ci va asigura și energie verde pentru încălzire. Iar în zilele inorate, când nu se mai încarcă bateria casei, atunci acumulatorul mașinii se poate transforma în furnizorul de energie al casei.

 

 

Energie verde pentru Încălzire & Co

Bursă de energie la tine acasă

Cei care nu-și vor consuma toată energia electrică produsă ecologic, vor avea posibilitatea să o transfere în rețeaua națională. Așa vor ajunge în viitor propietarii de case să-și alimenteze și vecinii cu energie.

 

Bursă de energie la tine acasă

Previziuni

Inovații de ieri și de azi

 Fie că vorbim de suprafețele termice biferrale, fie că vorbim de arzătoarele radiante MatriX, lista momentelor de referință din istoria noastră de 100 ani este lungă. Încă de la începuturi Viessmann a fost un deschizător de drumuri care a revoluționat tehnică de încălzire, situându-se permanet cu un pas inaintea vremurilor sale.

Promotor în privința reducerii consumului de energie

În 1980 începea deceniul suprafețelor termice biferrale. Acestea făceau posibilă funcționarea instalațiilor termice în regim de joasă temperatură, realizând astfel economii de energie de până la 40%, fără a expune cazanul la coroziune. În anul 2001 se lansa pe piață suprafața termică Inox-Radial. Cu ajutorul acesteia, cazanele moderne au pierderi minime de căldură prin gazele evacuate.

1980 - suprafețele termice biferrale

1980

Suprafețele termice biferrale

2001 - Inox Radial

2001

Inox Radial

Doi în unul

Prin anii '60 începeau să se impună cazanele duale. Acestea puteau să funcționeze atât pe cocs cât și pe motorină iar un schimbător de căldură asigura necesarul de apă caldă menajeră. Și în zilele noastre diferitele moduri de funcționare ale echipamentelor termice Viessmann se împletesc într-un mod inteligent. Aparatele hibird de acum utilizează alternativ gaz, combustibil lichid sau energii regenerabile, iar opțiunea mai economică este selectată automat.

1965 - Triola-B

1965

Triola-B

2015 - Vitocaldens 222-F

2015

Vitocaldens 222-F

Pionieri ai energiei solare

Cu mult înainte ca mulți propietari de case să se gândească la energia verde a soarelui, Viessmann începea în 1976 producția de colectori solari. Astăzi, cu ajutorul modernilor colectori plani sau cu tuburi vidate, se economisește mai mult de o treime din energia anuală consumată pentru încălzire și perpararea apei calde.

1978 - Acredal-W

1978

Acredal-W

2017 - Vitosol 200-FM

2017

Vitosol 200-FM

Căldură din natură

Încălzire cu energie ecologică din aer, pământ sau soare: în 1978 Viessmann lansa deja prima pompă de căldură pe piață. Astăzi compania produce pompe de căldură Vitocal deosebit de eficiente pentru încălzirea locuințelor unifamilare.

1981 - L-08

1981

L-08

2015 - Vitocal 300-A

2015

Vitocal 300-A


Retrospectivă

Etapele succesului

Începuturile în Hof

Maistrul lăcătuș Johann Viessmann începe în 1917 o afacere pe cont propriu. La început s-a ocupat cu reparații de utilaje agricole, dar după scurt timp a trecut la producția unei noi generații de cazane, care încălzeau mai rapid cu un consum mai mic de combustibil.

aufbruch-in-hof-.png

Johann Viessmann și-a deschis firma în localitatea germană Hof an der Saale.

Talentul său tehnic avea să-l poarte în scurt timp spre succes.

În 1928 firma începe producția de cazane termice.

Industrializarea

În 1937 Johann Viessmann se mută în localitatea Allendorf din landul Hessen, unde construiește o mică fabrică ce avea să devină sediul central al Grupului Viessmann de astăzi. În 1947 firma cu 35 salariați este preluată de Hans Viessmann, fiul fondatorului, care o dezvoltă până la nivelul unei mari întreprinderi industriale.

Hans Viessmann

Un miracol economic: fiul fondatorului Hans Viessmann modernizează întreprinderea, făcând-o renumită pe întreg teritoriul Germaniei și în străinătate.

Prima hală a fabricii din Allendorf

Prima hală a fabricii din Allendorf.

La Allendorf se produc de mult timp cazane moderne.

La Allendorf se produc de mult timp cazane moderne.

 În anii '60 cei aproximativ 350 salariați produceau în jur de 5000 cazane anual.

 În anii '60 cei aproximativ 350 salariați produceau în jur de 5000 cazane anual.

Succes sustenabil

La trecerea dintre anii 1991/1992 Hans Viessmann predă răspunderea companiei fiului său Martin. Eficiența energetică și deschiderea internațională erau priorităţile din agenda sa.  

Schimbul de generații


Creșterea ponderii exportului la peste 50 %

Martin Viessmann crește ponderea exportului de la 10 la 50% din totalul cifrei de afaceri, prin deschiderea de noi reprezentanțe în Europa de Est și Asia.

Centrul Tehnic Viessmann

Deschiderea Centrului Tehnic în 2017 crește eficiența activității de cercetare și proiectare. 

Maximilian Viessmann

Din 2016 a intrat și Maximilian Viessmann în board-ul de conducere, poziție din care se implică în transformarea digitală a companiei.


Grupul Viessmann 2017

viessmann-map.gif

12.000 de salariați numără Grupul Viessmann în întreaga lume

2,25 Mrd. Euro cifră de afaceri

54% ponderea exportului din cifra de afaceri

120 reprezentanțe comerciale pe tot globul

23 fabrici în 12 țări

Operațiuni comerciale în 74 țări