Abordarea noastră de sustenabilitate

Creăm spații de locuit pentru generațiile viitoare

Abordarea noastră de sustenabilitate se manifestă în scopul nostru: să creăm spații de locuit pentru generațiile viitoare. Fiind o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, știm cum să impulsionăm inovația, să evoluăm și să ne adaptăm continuu. Entuziasmul și curajul de a porni în direcții noi fac parte din ADN-ul nostru.

Acum este timpul să punem aceste abilități la încercare. Pentru că știm că avem nevoie de o schimbare sistemică și de acțiuni rapide pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius. Numai în acest fel ne vom asigura că generațiile prezente și viitoare pot trăi în siguranță pe planeta noastră, în limitele planetei și cu scopul de a realiza o societate cu șanse egale pentru toți. Știm că ne confruntăm cu o sarcină complexă, care necesită o dezvoltare continuă. De aceea, ne concentrăm asupra a ceea ce putem face în calitate de furnizor de soluții climatice în sectorul construcțiilor, conștienți fiind că facem parte dintr-un sistem mai larg care trebuie reformat. Viziunea noastră asupra viitorului este cea care ne ghidează în acest sens.

Viziunea noastră pentru viitor

În anul 2121, vom trăi în orașe curate. Clădirile noastre și economia noastră sunt pozitive din punct de vedere climatic. Clădirile noastre ajustează temperatura și calitatea aerului în timp real, asigurând un cămin sănătos, confortabil și eficient din punct de vedere energetic pentru ocupanții lor. La fel ca întreaga economie, clădirile sunt circulare în ceea ce privește utilizarea și reutilizarea resurselor. Sistemele energetice din diferite rețele sunt acum interconectate, lucrând inteligent împreună pentru a conecta toate clădirile pentru o eficiență energetică maximă. Căldura și frigul sunt distribuite și reutilizate prin intermediul rețelelor de energie și apă. Rețeaua electrică conectează toate clădirile pentru a forma o singură centrală electrică regenerabilă. Rețeaua de gaz furnizează biometan și hidrogen verde din energie eoliană și solară. Rețeaua noastră de informații ne optimizează consumul de energie, garantând astfel cea mai rentabilă aprovizionare cu energie în orice moment și în orice zonă. În anul 2121, trăim pe o planetă care pare să își revină. Și cu toții ne-am jucat rolul pentru a ajunge până aici.

Știința climei influențează modul în care ne îndeplinim scopul. Lumea noastră știe că, fără măsuri suficiente, nu vom putea limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius. Acest prag este crucial, deoarece o creștere mai mare a temperaturii va avea costuri grave de mediu, sociale și economice. Pentru noi, ignorarea științei înseamnă ignorarea propriului nostru scop.

Acesta este motivul pentru care am folosit date științifice, cum ar fi Protocolul privind gazele cu efect de seră și Inițiativa privind obiectivele bazate pe știință, precum și analize interne și procese colective de proiectare, pentru a dezvolta propria noastră strategie climatică: "LEAP to Net Zero". Această strategie climatică arată modul în care noi, ca afacere de familie cu 13.000 de angajați, ne asumăm responsabilitatea de a conduce o transformare a sistemului către clădiri cu zero emisii nete.

Fiecare companie trebuie să devină o companie de soluții climatice. Aceasta trebuie să vină din inimă. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru viitor și să fim conștienți de faptul că modul nostru actual de viață va avea un impact asupra generațiilor viitoare.

Max Viessmann CEO Viessmann Group

Obiectivele noastre climatice pentru 2030 în vederea atingerii unui nivel net zero

Vom reduce emisiile directe provenite din operațiunile noastre cu cel puțin 48% în termeni absoluți (comparativ cu 2019; Domeniul de aplicare 1&2).

Ne vom reduce emisiile indirecte din procesele din amonte și din aval cu cel puțin 55 la sută în raport cu nivelul activității economice (comparativ cu 2019; Scope 3).

"LEAP" este un plan ambițios de aliniere a acțiunilor noastre la obiectivele climatice globale. Acest plan se bazează pe patru piloni: Leap, Empower, Advocateși Partner("LEAP"). Împreună cu partenerii noștri, dorim să facem un "salt" către acest obiectiv de emisii nete zero, atât în cadrul operațiunilor noastre, cât și în sistemele din care facem parte.

"LEAP to Net Zero" este direct legat de scopul nostru și afectează întregul lanț valoric al companiei noastre. Ca parte a strategiei noastre privind clima, am stabilit două obiective climatice specifice și programate pentru atingerea unui nivel de emisii nete zero pentru propriile noastre operațiuni. Suntem conștienți de rolul nostru de partener, susținător, angajator și pionier în sectorul nostru și sperăm să îi inspirăm și să îi motivăm pe toți cei din jurul nostru să conducă această schimbare împreună cu noi.

Neutralitatea climatică poate fi realizată doar prin cooperare. Parteneriatele și responsabilitatea comună pentru spațiile de locuit ale generațiilor viitoare ne ajută pe toți și deschid o mulțime de oportunități diferite.

Profesor Dr. Martin Viessmann Președinte al Consiliului de Administrație

Strategia noastră globală privind clima este doar începutul. Pentru a ne realiza viziunea, va trebui să mergem mai departe. Următorul pas presupune să lucrăm la o strategie holistică de sustenabilitate pentru întregul grup Viessmann. Atenuarea schimbărilor climatice este cea mai importantă pârghie pentru dezvoltarea durabilă, dar trebuie să privim dincolo de climă. "Crearea de spații de locuit pentru generațiile viitoare" nu înseamnă doar asigurarea unei planete sănătoase pe care să trăim. Înseamnă, de asemenea, asigurarea securității, a justiției și a unei vieți sănătoase pentru toți. Acest lucru ne cere să analizăm toate domeniile de activitate și activitățile noastre în cadrul sistemelor din care facem parte. Tocmai am pornit în călătoria noastră. Acum așteptăm cu nerăbdare să devenim un pionier al schimbării sistemului în sectorul construcțiilor și să abordăm noul cu entuziasmul și spiritul antreprenorial care sunt adânc înrădăcinate în cultura noastră corporativă.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul