"Eficiență Plus" - eficiența resurselor, protecția climei si asigurarea locației la sediul central Viessmann din Allendorf (Eder)
Proiectul strategic de dezvoltare sustenabilă "Eficiență Plus"
Prin proiect său strategic de dezvoltare durabilă "Eficientă Plus" Viessmann a arătat că obiectivele energetice și climatice pentru 2050 pot fi realizate deja de astăzi. In plus fată de eficientizarea muncii si a materialelor, eficienta energetică a fost crescut semnificativ prin utilizarea unei tehnologii deja disponibile. Consumul de combustibili fosili a scăzut cu două treimi iar emisiile de CO2 au fost reduse astfel cu 80 %.
În noua centrală energetică a fabricii Viessmann sunt utilizate toate sursele relevante de energia - combistibil lichid si gaz, biomasă, energia solară si căldura din aer și sol. O contribuție esențială o aduc tehnologiile eficiente ca tehnica în condensatie și cogenerarea.
Pentru generarea de căldură și de curent electric in mod ecologic sunt folosite mai ales aschii de lemn, care sunt produse pe propriile plantații de salcie energetică cu timp rotație scurtă a culturii. Astfel sunt cultivate pe o suprafață de 180 de hectare plopi și sălcii, care acopera aproximativ jumătate din cererea anuală de 7.000 de tone de biomasă solidă.

Pe propriile plantații cu rotație rapidă, Viessmann cultivă sălcii energetice pentru producția de biomasă

Semnificația proiectului "Eficientă Plus" într-o întreprindere productivă
Eficienta energetică a fost crescut semnificativ prin utilizarea unei tehnologii deja disponibile. Consumul de combustibili fosili a scăzut cu două treimi iar emisiile de CO2 au fost reduse astfel cu 80 % îndeplinind astfel obiectivele energetice și climatice pentru 2050.
Bioenergia acoperă deja 77 % din necesarul de căldură al uzinei Viessmann din Allendorf. Obiectivul pe termen lung este alimentarea completă cu energie ecologică. Principiul durabilității se aplică astfel: se consumă doar acea cantitate de biomasă cultivată în aceeași perioadă.
În plus, o instalatie de biogaz prin fermentatie în mediu uscat produce anual aproximativ 2,7 MWh energie electrică și căldură. Ca substrat sunt utilizate reziduurile din agricultură și resurse regenerabile. Un al doilea echipament de productie de biogaz a fost finalizat în 2013. Este un sistem pe fermentatie în mediu umed care produce anual 15.000 t substrat, echivalentul a aproximativ 1,6 milioane de metri cubi biogaz, preparat la calitatea gazului natural și care este alimentat în rețeaua publică.
Pentru a începe videoclipul faceți click pe butonul de redare. Rețineți că redarea videoclipului va transfera date pe YouTube. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate.

