Mammut Sports Group AG, Memmingen

Centrul logistic european din Memmingen utilizează energie regenerabilă pentru încălzire și răcire. Centrul de energie cuprinde trei pompe de căldură Viessmann de tip sol/apă care utilizează căldura naturală din apele subterane.

Clădirea Mammut Sports Group AG. Foto: © ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Echipamente de înaltă calitate în aer liber pentru clienții iubitori de natură

Mammut Sports Group AG este unul dintre cei mai renumiți producători de echipamente outdoor de înaltă calitate și își face un magazin de calitate superioară care poate face față chiar și celor mai dificile expediții, cum ar fi pe Muntele Everest sau la Polul Nord. Fiind o companie a cărei bază de clienți are o afinitate strânsă cu natura, Mammut a căutat, în mod similar, să utilizeze la maximum căldura naturală din apele subterane atunci când și-a ales sistemul energetic.

Centru logistic european

Acoperind o suprafață de aproximativ un teren de fotbal și jumătate, amploarea noului centru logistic european este impresionantă în sine. De aici, peste 100 de angajați se ocupă de aprovizionarea magazinelor emblematice și a punctelor de vânzare cu amănuntul ale companiei. Chiar dacă cea mai mare parte a suprafeței acoperite de 150.000 de metri cubi este ocupată de un depozit cu rafturi înalte complet automatizat, birourile, showroom-ul și zonele de expediere trebuie să fie alimentate cu niveluri confortabile de căldură și apă caldă. Pentru a realiza acest lucru, compania a optat pentru un sistem de energie regenerabilă Viessmann, care cuprinde pompe de căldură cu apă și sol.

Firma de inginerie Schötz din Dietmannsried a profitat de amplasarea favorabilă a amplasamentului în mijlocul Illertalului și a obținut aprobarea autorităților pentru a extrage apa cu ajutorul a două pompe. Astfel, întreaga clădire poate fi încălzită cu trei pompe de căldură. Iar vara este posibilă răcirea spațiilor până la temperaturi plăcute.

Mammut Sports Group AG: Pompele de căldură Viessmann Vitocal. Foto: © ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Sistem de energie regenerabilă format din pompe de căldură cu sol/apă de la Viessmann

Trei pompe de căldură cu o putere totală de încălzire de 450 kW au fost instalate în centrul de încălzire al companiei din Memmingen. Unitățile au venit în mare parte preasamblate din producția standard și au fost instalate rapid de către antreprenorul Alois Müller din Memmingen.

Pompele de căldură Vitocal 300-G / Vitocal 300-G Pro cu sol/apă extrag căldura conținută în apa subterană din puțuri de până la 60 de metri adâncime și o ridică la o temperatură de debit de 50 °C. Căldura este distribuită în încăperi prin intermediul tavanelor și al podelei în diferite moduri: sala de expoziții și alte încăperi funcționale de la parter sunt echipate cu încălzire prin pardoseală. Panourile radiante din tavan încălzesc zonele mari de preluare și expediere. Birourile sunt alimentate de un sistem de ventilație instalat în tavanul suspendat.

În timpul iernii, ferestrele mari permit utilizarea energiei solare incidente; vara, singura energie necesară pentru răcirea clădirii este cea necesară pentru funcționarea pompelor de circulație a apei subterane reci. Componentele structurale eficiente din punct de vedere energetic contribuie la faptul că, în timpul primăverii și toamnei, doar Vitocal 300-G, cu o putere de 28 kW, este necesar pentru alimentarea cu căldură a blocului de birouri.

Mammut Sports Group AG își fabrică produsele cu grija cuvenită față de oameni și mediu. Prin urmare, a fost în deplină concordanță cu această imagine corporativă faptul că societatea a optat pentru instalarea în noul său centru logistic european a unui sistem energetic foarte eficient și prietenos cu clima, care să reducă la minimum costurile de încălzire, conservând în același timp resursele naturale.

Fotografii: ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Referințe conexe

Centrul logistic Marc Cain GmbH din Bodelshausen

La centrul său logistic din Bodelshausen, brandul de modă Marc Cain a optat pentru propria rețea locală de încălzire cu Viessmann Vitoflex 300-UF și un Vitobloc 200 EM-20/39 pentru producerea de energie electrică.

Citește mai mult

Bursa germană de valori Eschborn

Deutsche Börse Eschborn a primit certificarea LEED Platinum, datorită designului sustenabil al clădirii și a acreditărilor sale în materie de sustenabilitate. Căldura și electricitatea sunt furnizate de două cazane Viessmann Vitobloc 200, cu condensare pe gaz și Vitosol 200-F.

Citește mai mult

Lotte World Tower Seoul, Coreea de Sud

Lotte World Tower este situat în centrul orașului și găzduiește apartamente și birouri, precum și magazine și restaurante. Alimentarea cu energie ecologică provine de la 12 pompe de căldură Viessmann de mari dimensiuni.

Citește mai mult

Leica Camera AG Wetzlar

Stilul de design al sediului central al companiei Leica din Wetzlar este captivant de unic. Acesta amintește de lentile, obiective și telemetre. Viessmann completează complexul cu un sistem energetic sofisticat și inovator.

Citește mai mult

Insula Palm Island "The Palm Jumeirah" din Dubai

Pe Palm Jumeirah, colectoarele solare Vitosol 200-F alimentează cu apă caldă 14 clădiri de apartamente, în timp ce trei cazane Vitocrossal 300 încălzesc piscina și hammamul din hotelul de lux "Ottoman Palace".

Citește mai mult

Turnul Marco Polo HafenCity Hamburg

În Marco Polo Tower, clădirea înaltă de 55 de metri este alimentată cu apă caldă prin intermediul unui sistem solar termic Viessmann cu colectoare Vitosol 200-T, care acoperă o suprafață totală de 180 de metri pătrați.

Citește mai mult
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul