Angajamentul de a proteja mediul

Ca afacere de familie la a treia generație și principalul producător internațional de sisteme de încălzire, ne-am angajat nu doar in ceea ce priveste responsabilitatea noastră socială, ci și responsabilitatea pentru viitor, privind securitatea generațiilor următoare. Îmbunătățirea continuă a măsurilor ecologice, în sensul de acțiune durabilă este prin urmare, o parte esențială a filozofiei societatii noastre.  


emas.jpg

Managementul de mediu implementat de mai mult timp

De zeci de ani, aplicam conceptul de protecție integrată a mediului de-a lungul întregului lanț de procese. Procesul și protecția mediului au prioritate absolută. Un management de mediu implementat de mai mulți ani organizează și controlează punerea în aplicare a politicii noastre de mediu.

Îndeplinirea politicii de mediu este în mod constant verificată. În Germania toate reprezentantele Viessmann sunt certificate conform DIN EN ISO 14001. Ca primă societate în sectorul tehnologiei încălzirii și ca a doua societate din Germania, Uzinele Viessmann din Allendorf sunt certificate din 1995 conform Sistemului Comunitar de Management de Mediu și Audit (EMAS).


Produse eficiente energetic și ecologice

Mai ales când suntem în faza de dezvoltare de produse, scriem tema "durabilitate" cu literă mare. Chiar din momentul proiectării, ne asiguram că materiile prime care sunt utilizate în procesul de producție permit conservarea resurselor. În timpul funcționării, generatoarele termice sunt caracterizate prin grad de eficientă termică ridicată si longevitate. La sfârșitul ciclului lor de viață produsele Viessmann fi reciclate și refolosite ca materii prime valoroase în procesul de producție următoare.

Pentru inovațiile sale tehnologice și angajamentul său de mediu exemplar Viessmann a primit numeroase premii, printre altele "Premiul European de Mediu" si ca "mentiune" Alianta de Mediu Hessen. De la Agenția Germană pentru Energie (dena) a primit "premiul în domeniul eficienței energetice; pentru recuperarea de energie realizată in cadrul proiectului "Eficiență Plus".
 

auszeichnungen.jpg

nachhaltigkeitspreis.jpg

Proiectul de dezvoltare sustenabilă "Eficiență Plus"

În centrul angajamentului actual al durabilitatii stă proiectul pilot "Eficienta Plus", care se bazează pe o abordare de ansamblu a schimbărilor climatice, eficienta resurselor și siguranţa locatiei. Noi, prin urmare, nu crește doar munca și eficienta materialelor în producție, dar si eficienta energetica a producătorului și consumatorului. Ca rezultat, vom salva 40 la suta din energia fosilă și vom reduce emisiile de CO2 cu o treime. Acest lucru ne permite să decuplam cererea de energie de la ieșirea producției.

In 2009 companiei i s-a decernat Premiul German pentru Sustenabilitate pentru "cea mai durabila producție din Germania in 2009", in 2011 Premiul German pentru Sustenabilitate pentru "cea mai durabila marca din Germania in 2011" si in 2013 Premiul pentru Sustenabilitate 2013 pentru „Eficiență exemplară a resurselor“.

nabu.png

Printr-un acord strâns de cooperare cu asociația Naturschutzbund Deutschland (NABU) subliniem în mod constant orientarea noastră ecologică.