Încălzirea pe gaz - fiabilă și flexibilă la utilizare

Fie că este vorba de o construcție nouă sau de un proiect de modernizare, Viessmann oferă sisteme de încălzire pe gaz, cazane pe gaz și sisteme hibride de încălzire pe gaz pentru apartamentele ocupate de proprietari, casele individuale și ansamblurile de locuințe importante. Utilizarea celor mai recente tehnologii asigură satisfacerea unei game largi de nevoi, oferind în același timp o încălzire convenabilă fie cu gaz natural, fie cu GPL.

Către gama de produse pentru cazane pe gaz

Compact, versatil și eficient

Sistemele de încălzire pe gaz Viessmann se remarcă prin designul lor extrem de compact și prin funcționarea foarte eficientă, utilizând tehnologia de condensare. Nu este întâmplător faptul că încălzirea pe gaz este cel mai frecvent instalat sistem de încălzire în Germania în casele individuale, casele cu două familii și blocurile de apartamente (reprezentând 49,3 % din sisteme) și în apartamente (48,2 %). Acest lucru înseamnă că puțin sub jumătate din toate generatoarele de căldură utilizate aici funcționează pe bază de gaze naturale, conform rezultatelor studiului "Wie heizt Deutschland 2019?" [Studiu privind sistemele de încălzire din Germania 2019] realizat de Asociația Federală pentru Managementul Energiei și al Apei (BDEW).

Proprietarii de case individuale, case cu două familii și clădiri mici de apartamente beneficiază în special de portofoliul larg de produse pe care Viessmann îl oferă în sectorul clădirilor rezidențiale. Indiferent dacă optează pentru un aparat compact cu condensare sub forma unui cazan mural pe gaz sau a unui cazan pe gaz pe podea cu serpentină indirectă solară: cu puteri de încălzire nominale de până la 80 kW, sistemele de încălzire pe gaz Viessmann pot satisface în orice moment, în mod eficient și fiabil, cerințele de încălzire și căldură.

Informații detaliate despre cazanele pe gaz cu condensare sunt furnizate în secțiunea privind încălzirea pe gaz cu tehnologie în condensare. Oricine este interesat de tehnologia de încălzire convențională dovedită pentru gama de puteri de 405 până la 2000 kW va găsi toate informațiile importante în secțiunea privind cazanele pe gaz cu temperatură scăzută.

Grija față de mediu cu ajutorul tehnologiei cu condensare

Toate sistemele de încălzire pe gaz Viessmann îndeplinesc cerințele la nivel european pentru tehnologia eficientă cu condensare. Până la 98% din energia utilizată este transformată în căldură. Cu astfel de niveluri imbatabile de eficiență, toți cei care folosesc un cazane în condensație pe combustibil gazos contribuie în mod pozitiv la protejarea climei și a mediului. Prin comparație, majoritatea sistemelor de încălzire fără tehnologie de condensare, de exemplu, cazanele pe gaz cu temperatură scăzută, reușesc aproximativ 87 la sută în aceleași condiții. Tehnologia inovatoare, cum ar fi noul aparat de încălzire cu adsorbție de gaz, reduce consumul de gaz cu aproximativ 25 la sută în comparație cu tehnologia convențională cu condensare. Acest lucru economisește combustibil, reduce și mai mult emisiile și face ca încălzirea cu un cazan pe gaz să fie și mai eficientă.

Eficiență ridicată

Cazanele pe gaz Viessmann cu tehnologie în condensare transformă până la 98% din energia utilizată în căldură. Cum funcționează acest lucru în detaliu și ce componente joacă un rol este explicat în secțiunea privind funcția și beneficiile tehnologiei de condensare a gazului.

Diagramă: Cum funcționează un cazan în condensaţie pe gaz

Sfaturi și cerințe de cumpărare

Funcționarea unui sistem de încălzire pe gaz necesită îndeplinirea anumitor condiții. Odată ce acestea sunt îndeplinite, se asigură o funcționare economică constantă. Aflați aici care sunt aceste cerințe și ce trebuie avut în vedere înainte de cumpărare.

Ce sistem de încălzire pe gaz este cel mai potrivit pentru mine?

Înainte ca proprietarii de locuințe să cumpere un sistem de încălzire pe gaz, este recomandabil să obțină o imagine de ansamblu a varietății de modele disponibile și a beneficiilor pe care le oferă. În principiu, cazanele cu condensare sunt considerate în prezent ca fiind de ultimă generație și, prin urmare, sunt foarte fiabile. În cazul în care proprietarii de locuințe au doar o cerere redusă de căldură, aceștia pot opta, de obicei, pentru un aparat mural foarte compact care, teoretic, poate încăpea chiar și într-un dulap de perete. Cazanele combinate cu un cilindru de încărcare încorporat, care asigură un nivel ridicat și constant de confort pentru apă caldă menajeră, sunt ceva mai late. În cazul în care proprietarii de locuințe plănuiesc să utilizeze energia solară de la început, cazane în condensație pe combustibil gazos cu un cilindru de încărcare solară integrat reprezintă cea mai bună alegere.

În cazul clădirilor mari și al instalațiilor industriale, merită luate în considerare cazanele pe gaz din gama de putere mai mare. Acestea utilizează opțional tehnologia de condensare și, datorită funcțiilor în cascadă, pot atinge puteri nominale de încălzire de până la 2000 kW.

O  consultanță de specialitate este primul pas în orice proiect de modernizare a sistemului de încălzire

Pentru ca noul sistem de încălzire pe gaz să fie economic și fiabil pe termen lung, acesta trebuie să corespundă cerințelor de încălzire. Acest lucru se stabilește cel mai bine cu ajutorul unui specialist. Dacă se dorește, expertul poate oferi consultanță și cu privire la combinarea cu energii regenerabile.

Gata cu subvențiile directe pentru încălzirea pe gaz

În cazul în care proprietarii de locuințe decid să opereze un sistem de încălzire pe gaz, ar trebui să ia în considerare și utilizarea energiilor regenerabile. Acest lucru se datorează faptului că boilerele cu condensare pe gaz nu mai sunt subvenționate direct de către stat. Doar tehnologiile regenerative sunt eligibile pentru subvenții.

Sfaturi suplimentare privind achiziționarea unui sistem de încălzire pe gaz sunt disponibile în ghidul heizung.de privind încălzirea pe gaz.

  

Vitodens 343-F - cazan combinat cu acumulare în condensare pe gaz, cu boiler de 170 de litri din oțel inoxidabil integrat, cu serpentină solară indirectă.

Cerințe pentru exploatarea unui sistem de încălzire cu condensare pe gaz

Cei care doresc să cumpere un sistem de încălzire pe gaz trebuie, de asemenea, să decidă în prealabil asupra tehnologiei. În prezent, cazanele convenționale pot fi utilizate doar în cazuri excepționale în industria imobiliară. Sistemele de încălzire pe gaz care utilizează tehnologia de condensare sunt considerate de ultimă generație. Acestea se remarcă prin eficiența lor ridicată, deoarece pot converti aproape tot conținutul energetic al unui combustibil în căldură. Pentru a afla mai multe despre ce presupune această tehnologie, consultați secțiunea despre cum funcționează cazane în condensație pe combustibil gazos. Totuși, pentru a opera un sistem de încălzire în condensație pe combustibil gazos, trebuie să fie îndeplinite anumite cerințe.

Unul dintre avantajele încălzirii cu gaz este că proprietarii de sisteme nu trebuie să stocheze combustibilul. De obicei, gazul natural este alimentat direct de la robinetul de racordare la gaz, asigurând astfel un grad excepțional de confort de funcționare. Sau cel puțin așa stau lucrurile în majoritatea cazurilor. Cu o lungime de peste 500.000 de kilometri, rețeaua germană de distribuție a gazelor naturale este capabilă să alimenteze cu gaze naturale majoritatea clădirilor rezidențiale și a apartamentelor din Germania. Chiar și așa, pur și simplu nu este fezabil să se conecteze toate gospodăriile. În special în zonele rurale, este posibil să nu fie posibilă instalarea conductelor de gaz. Prin urmare, oricine intenționează să achiziționeze un sistem de încălzire pe gaz ar trebui să contacteze în prealabil compania locală de furnizare a gazului.

Nu este necesară o conexiune la rețeaua locală de gaz dacă sistemul de încălzire pe gaz funcționează cu gaz lichid și nu cu gaz natural. Acestea sunt gaze care au fost lichefiate sub presiune, uneori foarte mare. Cele mai cunoscute tipuri de gaze lichide sunt gazele butan și propan, precum și gazul GPL (gaz petrolier lichefiat) și gazul GNL (gaz natural lichefiat). În comparație cu gazele naturale, gazele lichide au un conținut energetic mai mare. Acest lucru înseamnă că un cazan pe gaz are nevoie de mai puțin combustibil pentru a produce aceeași cantitate de căldură. Dacă doriți să achiziționați un sistem de încălzire pe gaz care funcționează cu gaz lichid, veți avea nevoie de un rezervor pentru a stoca combustibilul. Acesta poate fi plasat fie deasupra solului, fie îngropat sub pământ. Rezervoarele subterane sunt mai scumpe la achiziție și trebuie să fie monitorizate de TÜÜV.

Cheia tehnologiei de condensare este utilizarea căldurii de condensare. Aceasta este recuperată atunci când gazele de ardere se răcesc, iar vaporii de apă eliberează căldura latentă. Pentru ca condensarea să aibă loc, temperaturile de curgere ale sistemului trebuie să fie cât mai scăzute posibil. În termeni specifici, aceasta înseamnă că apa de încălzire care curge de la radiatoare înapoi la cazan trebuie să fie cât mai rece posibil. Aceasta este singura modalitate de a face ca gazele de ardere fierbinți să se condenseze. Sistemele de încălzire prin pardoseală și radiatoarele de suprafață mare sunt deosebit de potrivite pentru acest mod de funcționare.

Unele componente ale gazelor de ardere fierbinți sunt acide și pot deteriora coșul de fum pe termen lung. Înainte ca proprietarii de locuințe să achiziționeze un sistem de încălzire pe gaz cu tehnologie în condensare, trebuie să se gândească la un sistem de coș de fum adecvat, care este aprobat pentru utilizarea cu acesta.

Funcționarea unui cazan în condensaţie pe gaz creează condens. Pentru a-l îndepărta, conducta de scurgere a condensului trebuie să fie prevăzută cu un dispozitiv de scurgere. Condensatul ușor acid poate fi evacuat fără probleme în sistemul public normal de canalizare. Doar cazane în condensație pe combustibil gazos mai mari, cu o putere nominală de încălzire de peste 100 kW, necesită neutralizarea condensatului înainte de a fi evacuat. Factorul decisiv în acest caz este valoarea pH-ului condensatului. Codul de practică "DWA-A 251" al Asociației germane pentru apă, ape uzate și deșeuri (DWA) poate fi utilizat în general ca un ghid. Veți găsi o descriere detaliată a acestuia în secțiunea privind gazul ca și combustibil.

Componentele unui sistem de gaze de ardere necesare pentru un sistem de încălzire cu condensare pe gaz

Avantajele modernizării unui sistem de încălzire pe gaz

Există încă nenumărate sisteme de încălzire pe gaz în uz care utilizează o tehnologie învechită și care reprezintă o povară nu numai din punct de vedere economic, ci și ecologic. Prin modernizarea sistemului lor învechit de încălzire pe gaz, proprietarii de locuințe beneficiază în mai multe moduri. Însă, pentru ca procesul să se desfășoare fără probleme, există câteva puncte de luat în considerare. Citiți mai multe despre stimulentele și considerațiile speciale ale modernizării aici.

Prin alegerea unui cazan în condensaţie pe gaz, proprietarii de locuințe contribuie în mod activ la conservarea resurselor și la reducerea poverii asupra mediului. Dacă fac un pas mai departe și folosesc biogaz, își pot îmbunătăți și mai mult acreditările de mediu. Din punct de vedere tehnic, efectuarea acestei schimbări cu un cazan în condensaţie pe gaz de la Viessmann nu reprezintă o problemă. Datorită regulatorului sistemul de control al arderii Lambda Pro, cazanele cu condensare pe gaz se adaptează automat la diferite tipuri de gaze - inclusiv la amestecuri de biogaz. Pe lângă gazul natural, biogazul și gazul lichid, produsele Vitodens sunt, de asemenea, potrivite pentru amestecuri de gaz natural/hidrogen care conțin până la 20 la sută hidrogen. În consecință, acestea convertesc întotdeauna cea mai mare cantitate posibilă de energie în căldură, indiferent de calitatea gazului.

Un alt argument în favoarea modernizării vechilor sisteme de încălzire pe gaz este posibilitatea de a le combina cu energia termică solară. Orice sistem nou de încălzire pe gaz poate și ar trebui să fie combinat cu colectoare solare pentru a utiliza energia solară gratuită. Cazanele pe gaz Viessmann sunt pregătite pentru conectarea la un sistem solar termic. În doar câțiva pași simpli, acestea pot fi comutate de la modul mono la modul dual. Sistemul solar termic este apoi capabil să furnizeze toată apa caldă menajeră și să servească drept rezervă pentru sistemul de încălzire. Designul sistemului Viessmann garantează că toate componentele funcționează perfect împreună, până la unitatea de control convenabilă - chiar și prin internet, cu ajutorul unei aplicații care face tot ceea ce i se poate cere.

Sistemele de încălzire pe gaz pot fi combinate cu pompe de căldură

Pentru funcționarea în regim dual, un cazan pe gaz poate fi combinat nu doar cu un sistem solar termic, ci și cu o pompă de căldură. În cazul celei din urmă, pompa de căldură nu numai că furnizează apă caldă menajeră, ci și încălzește încăperile. Cazanul pe gaz este pornit în timpul vârfurilor de sarcină. Astfel, proprietarii de sisteme își pot încălzi locuințele în mod extrem de eficient, conservând în același timp resursele. Un sistem de încălzire pe gaz într-o clădire mai veche, completat în mod inteligent în acest mod, va oferi performanțe economice optime.

Instalare fără probleme

Deoarece majoritatea racordurilor duc direct în casă, instalarea unui sistem de încălzire pe gaz este destul de simplă. Odată ce proprietarii de locuințe au optat pentru acest tip de sistem de încălzire, un cazan poate fi instalat aproape oriunde. Cazanele compacte cu condensare pe gaz montate pe perete sunt economice din punct de vedere al spațiului și pot fi instalate rapid și ușor într-o cameră de serviciu sau într-un subsol. În timp ce aparatele compacte pe podea pot fi instalate într-un pod sau într-o încăpere auxiliară, proprietarii de locuințe pot, de asemenea, să agațe cu ușurință aparatele cu condensare pe gaz în spațiile de locuit. Există chiar și cazane cu condensare pe gaz care încap într-un dulap de bucătărie.

Nu este necesară o cameră de depozitare

Conexiunea fiind amplasată direct în casă, proprietarii de locuințe nu au nevoie de o cameră de depozitare sau de un rezervor de combustibil pentru a face să funcționeze un sistem de încălzire pe gaz. Un rezervor este necesar doar dacă aceștia folosesc gaz lichid în loc de gaz natural. Acesta poate fi instalat în grădină, de exemplu. Un coș de fum existent este întotdeauna necesar. Atunci când se instalează sau se montează în pod, este suficientă o priză de acoperiș ignifugată cu un diametru mic de aproximativ zece centimetri. Dacă este disponibil un coș de fum, conducta de fum poate fi, de asemenea, dirijată prin acoperiș. Dacă sistemul de încălzire pe gaz folosește tehnologia de condensare, țevile de evacuare a fumului trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

Alte motive

MotivulExplicație
Înlocuire obligatorie

Legea germană privind energia în clădiri (GEG) prevede că boilerele instalate înainte de 1991 trebuie înlocuite. Acestea au acum o vechime de peste 30 de ani și consumă o cantitate inutilă de energie. Cu toate acestea, înlocuirea obligatorie se aplică numai cazanelor cu temperatură constantă.

Aprecierea valorii

Un alt motiv pentru modernizarea sistemului de încălzire pe gaz este creșterea valorii proprietății. Un cazan pe gaz nou și fiabil este un factor cheie care influențează dorința unei proprietăți, în special a proprietăților care au fost supuse unei reamenajări structurale pentru a fi folosite ca apartamente de închiriat. Cazanele noi pe gaz sunt, de asemenea, foarte compacte, ceea ce înseamnă că ocupă puțin spațiu atunci când sunt instalate. Prin urmare, înlocuirea cazanului creează mai mult spațiu în locuință.

Încălzirea cu gaz - o soluție curată pentru întreprinderile comerciale și autoritățile locale

Cazanul pe gaz este o tehnologie dovedită, potrivită pentru o varietate de aplicații. Cu un portofoliu care oferă puteri de până la 2000 kW, Viessmann are soluția potrivită pentru fiecare nevoie și buget. Din punct de vedere tehnic, trebuie să facem aici o distincție între tehnologia cu temperatură joasă și cea cu condensare. Vom explica care este diferența și ce diferențiază cele două sisteme în aplicațiile comerciale și municipale.

Cazane pe gaz în condensare cu puteri de până la 2000 kW pentru uz comercial

Cazanele cu condensare pe gaz folosesc în plus căldura de condensare a gazelor fierbinți și astfel ating niveluri extrem de  avansate de eficiență. În acest caz, gazele fierbinți nu sunt evacuate ca gaze de ardere direct în aer liber prin coșul de fum, așa cum se întâmplă în cazul cazanelor convenționale. În schimb, acestea trec printr-un schimbător de căldură și se răcesc în acest proces. Pe măsură ce gazele se răcesc, vaporii de apă conținuți în ele se condensează și eliberează căldura latentă de condensare. Aceasta este apoi utilizată pentru a încălzi apa de încălzire. În acest fel, cazanul trebuie să depună mai puțin efort pentru a aduce temperatura debitului la nivelul necesar. Astfel, cazanele cu condensare pe gaz pentru aplicații comerciale nu numai că reduc costurile de încălzire pe termen lung, dar contribuie și la reducerea cantității de combustibili fosili arși. Acest lucru înseamnă că există o povară semnificativ mai mică asupra mediului înconjurător.

Tehnologia avansată cu condensare pe gaz a companiei Viessmann se remarcă prin utilizarea schimbătoarelor de căldură Inox-Crossal, realizate din oțel inoxidabil. Aceștia sunt ideali pentru tehnologia de condensare și pot fi regăsiți în toate cazanele din seria Vitocrossal în gama de putere cuprinsă între 80 și 1400 de kilowați. Cazanele Vitocrossal cu condensare sunt utilizate în principal în complexele de apartamente, în clădirile publice și comerciale și în rețelele locale de încălzire. Ce tip de cazan este cel mai potrivit pentru aplicația specifică ar trebui să fie determinat prin pregătirea și planificarea temeinică a proiectului.

Cazane de gaz cu temperatură joasă pentru aplicații comerciale

Cazanele de joasă temperatură se remarcă prin tehnologia lor fiabilă și testată. Datorită designului lor compact, acestea pot fi transportate cu ușurință la locul de utilizare. Un avantaj major în comparație cu învechitul cazan cu temperatură constantă este faptul că puterea cazanului pe gaz cu temperatură joasă poate fi ajustată în funcție de nevoile curente din cadrul clădirii. Acest lucru se mai numește și control modulant al temperaturii. În plus, aceste cazane sunt proiectate pentru a funcționa cu temperaturi de debit scăzute. Cazanele Viessmann cu temperatură joasă sunt potrivite pentru utilizarea în clădiri comerciale, clădiri ale autorităților locale și clădiri rezidențiale mari, atât pentru construcții noi, cât și pentru proiecte de modernizare.

Acestea includ seriile Vitoplex 200, Vitoplex 300 și Vitorond 200. În toate cele trei cazuri, cazanul este ceea ce se numește un cazan cu trei treceri. Cazanele acoperă o gamă de putere cuprinsă între 405 și 2000 de kilowați, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate atât în sectorul municipal, cât și în întreprinderile comerciale și în clădirile rezidențiale mai mari. Toate cele trei serii utilizează o unitate de control convenabilă și puternică, Viessmann Vitotronic. Aceasta permite o punere în funcțiune simplă, precum și monitorizarea de la distanță în timpul funcționării.

Arzător cu gaz Matrix în funcțiune

Întrebări frecvente despre încălzirea cu gaz

Care sunt avantajele modernizării? Cât de mult puteți economisi la costurile de energie cu un nou sistem de încălzire pe gaz? Ce înseamnă viitoarea conversie pe gaz? Nu este gazul un combustibil finit și cum pot să mă fac independent de evoluția prețului acestuia? Cele mai frecvente cinci întrebări despre încălzirea pe gaz și răspunsurile la acestea.

În cazul unui cazan cu tehnologie de încălzire convențională, economiile de 15 la sută sunt realiste. Pe de altă parte, în cazul unui cazan vechi cu temperatură constantă, economiile pot fi de până la 30 la sută. Dacă proprietarii de locuințe optează pentru o combinație de cazan în condensaţie pe gaz și energie termică solară ca parte a modernizării sistemului de încălzire, facturile lor pot fi cu până la 35 la sută mai mici decât înainte. Aceasta presupunând întotdeauna că componentele sistemului - cazan, radiatoare, pompă și conducte - sunt toate potrivite între ele.

În anii următori, multe cazane pe gaz vor trebui să fie supuse unei transformări tehnice ca parte a schimbării la gaz în vestul Germaniei. Mai exact, gazul L va fi înlocuit cu gazul H, mai bogat în energie. Oricine deține un cazan în condensaţie pe gaz Viessmann cu unitatea de control inteligent Lambda Pro Control nu este afectat de această conversie. Acest lucru se datorează faptului că unitatea de control se adaptează automat la noul tip de gaz și poate arde gazul H fără probleme.

Cei care au cazane cu condensare pe gaz care nu sunt echipate cu unitatea de control inteligent Lambda Pro Control de la Viessmann trebuie să ia aminte la toate scrisorile, notificările și termenele primite de la furnizorul de energie. Consumatorii nu vor trebui să suporte niciunul dintre costurile suportate ca urmare a conversiei. Puteți găsi informații detaliate în acest sens pe pagina dedicată conversiei la gaz.

Cei care optează astăzi pentru tehnologia de mâine vor fi mai puțin dependenți de furnizorul lor de combustibil și își vor reduce costurile de încălzire pe termen lung. Această tehnologie este prezentă acum în următoarele forme:

  • Termoficare solară în combinație cu cazane cu condensare pe gaz. Aici, sistemul solar termic este responsabil pentru încălzirea apei calde menajere și poate ușura povara asupra sistemului de încălzire.
  • Cazan în condensaţie pe gaz  și o pompă de căldură. Cazanul cu condensare pe gaz este pornit doar în timpul vârfurilor de sarcină.
  • Sistem de încălzire cu pile de combustie, cum ar fi Vitovalor 300-P, cu cazan cu sarcină de vârf care este pornit doar atunci când este necesar.

De asemenea, puteți găsi mai multe informații despre încălzirea pe gaz în ghidul privind aparatele hibride pe gaz.

©️ MaximP / Shutterstock.com

Descărcări și link-uri pentru încălzirea cu gaz

În această secțiune veți găsi toate link-urile și broșurile importante pentru cazanele pe gaz Viessmann. Toate broșurile pot fi descărcate gratuit ca fișiere PDF.

Următoarea  pliant vă oferă informații despre tehnologia de condensare și despre impactul pozitiv al acesteia asupra climei și mediului. Aruncați o privire și aflați mai multe despre cum funcționează această tehnologie, despre gama largă de cazane cu gaz cu condensare și despre modul în care acestea pot fi combinate. Pliant privind tehnologia de condensare a gazelor oferă, de asemenea, cele mai importante date cheie pentru aparatele individuale - rezumate într-un format clar și ușor de înțeles.

Cazanele pe gaz Viessmann sunt disponibile și în gama de putere mai mare. Gama cuprinzătoare pentru aplicații comerciale cuprinde sisteme energetice eficiente pentru furnizarea economică de căldură, abur, refrigerare și energie. Pliant care acoperă cazanele pe gaz de până la 2000 kW vă oferă o prezentare generală a tuturor generatoarelor de căldură pentru aplicații comerciale.

Biblioteca de descărcări: broșuri și fișe tehnice pentru fiecare model

Viessmann oferă o gamă largă de modele pentru a satisface orice cerință. Pentru informații detaliate, dați pur și simplu clic pe fișa tehnică respectivă și, dacă este necesar, pe informațiile suplimentare despre produs.

Cazane în condensație pe combustibil gazos  (aparat de încălzire)
Putere termică nominală: 1,9 până la 32 kW

Cazan combinat cu condensare pe gaz, cu acumulator, cu cilindru de încărcare din oțel inoxidabil integrat
Putere nominală de încălzire: 1,9 până la 32 kW

Cazan combinat cu acumulare în condensare pe gaz/solar cu încălzire solară pentru apă caldă de consum
Putere nominală de încălzire: 1,9 până la 19 kW

Cazan mural cu condensare pe gaz
Putere nominală de încălzire: 2,5 până la 32 kW

Cazan combinat cu condensare pe gaz, cu acumulator, cu cilindru de încărcare din oțel inoxidabil integrat
Putere nominală de încălzire: 2,5 până la 32 kW

Cazan combinat cu acumulare în condensare pe gaz cu acumulator de 100 de litri de încărcare sau 130 de litri de apă caldă menajeră integrat cu serpentină indirectă internă
Putere nominală de încălzire: De la 2,5 la 32 kW

Cazan combinat pe gaz cu condensare și acumulare pentru încălzire de ultimă generație cu tehnologie solară și în condensare în case individuale
Putere nominală de încălzire: 2,5 până la 19 kW


Cazane în condensație pe combustibil gazos
Putere termică nominală de la 49 la 150 kW
Ca sistem cu mai multe cazane de la 98 la 594 kW

Cazan în condensaţie pe gaz
Puterea nominală de încălzire: 2,6 până la 60 kW

Cazan în condensaţie pe gaz
Puterea nominală de încălzire: 87 până la 311 kW

Cazan în condensaţie pe gaz
Puterea nominală de încălzire: 187 până la 635 kW

Cazan în condensaţie pe gaz
Putere termică nominală: 400 până la 630 kW, ca sistem cu două cazane până la 1260 kW

Cazan în condensaţie pe gaz
Puterea nominală de încălzire: 800 și 1000 kW

Cazan în condensaţie pe gaz
Puterea nominală de încălzire: 787 până la 1400 kW

Cazan în condensaţie pe gaz
Putere termică nominală: 80 până la 318 kW, ca boiler dublu până la 636 kW

Descărcări pentru cazane de gaz cu temperatură joasă de până la 2000 kW

Cazan de temperatură joasă cu ulei / gaz, cazan cu trei treceri
Putere nominală de încălzire: 405 până la 2000 kW

Cazan de temperatură joasă cu ulei / gaz, cazan cu trei treceri
Putere nominală de încălzire: 440 până la 1950 kW

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul