Pompă de căldură split - optimă pentru construcții noi și modernizări

Solicitați o consultanță gratuită
Pompe de căldură split Vitocal 222-A tip MB

Imisii de zgomot și cerințele de spațiu joacă un rol semnificativ atunci când vine vorba de pompele de căldură cu sursă de aer. Pompele de căldură split se numără printre sistemele de încălzire care nu numai că iau în considerare ambii factori, dar îi și implementează în mod optim în practică.

Proiectarea și modul de funcționare a unei pompe de căldură split

O pompă de căldură split este formată dintr-o unitate interioară și una exterioară, toate componentele care pot provoca zgomot fiind instalate în unitatea exterioară. Printre acestea se numără ventilatorul, evaporatorul și compresorul.

În consecință, unitatea interioară este compactă și poate fi configurată foarte flexibil în locuință. Doar condensatorul, pompa de circulație și tehnologia de control și siguranță sunt amplasate în interior. De asemenea, este extrem de silențioasă, ceea ce nu se datorează doar designului divizat, ci și componentelor coordonate și unui design atent analizat și optimizat din punct de vedere al zgomotului.

Procesul de generare a căldurii poate fi repetat în voie

În timpul funcționării, ventilatorul instalat în unitatea exterioară aspiră în mod activ aerul exterior și îl canalizează către evaporator (schimbătorul de căldură). În interiorul evaporatorului circulă un agent frigorific, care se încălzește la temperaturi scăzute. Odată ce starea fizică a agentului frigorific s-a schimbat, acesta circulă sub formă de abur cald către compresorul acționat electric. Acesta comprimă aburul și astfel îi ridică temperatura la nivelul necesar.

Aburul cald este apoi transferat prin intermediul unor conducte subțiri de agent frigorific către condensator, care este instalat în unitatea interioară. Acolo, aburul cald își transferă energia termică către sistemul de încălzire și se răcește treptat. Deoarece este încă sub presiune ridicată, trebuie să treacă mai întâi printr-o supapă de expansiune care îi restabilește starea inițială. Odată ce această etapă este finalizată, procesul poate începe din nou.

Schema unei pompe de căldură divizată

Pompele de căldură split se caracterizează prin separarea lor într-o unitate interioară silențioasă și o unitate exterioară de tratare a aerului.

Căldura din aer

[1] Pompă de căldură Vitocal split cu sursă de aer, unitate interioară
[2] Pompă de căldură Vitocal split aer/apă, unitate exterioară
[3] Rezervor de apă caldă menajeră

Avantajele pompei de căldură split

Principalul beneficiu al unei pompe de căldură split Viessmann este funcționarea sa abia audibilă. Aparatul a fost proiectat și construit în așa fel încât zgomotele profunde care sunt percepute ca fiind deranjante sunt deplasate către o frecvență mai mare. În plus, toate pompele de căldură split de la Viessmann includ un mod de funcționare pe timp de noapte, în care puterea sunetului este redusă și mai mult. Utilizarea în zone cu cerințe legale deosebit de stricte în ceea ce privește emisiile sonore, cum ar fi în locuințe terasate sau în stațiunile de sănătate, este inofensivă.

Răcire și încălzire posibile

Pe lângă amprenta modestă în interior, plus funcționarea silențioasă, pompele de căldură split sunt pregătite pentru funcționarea reversibilă. Acest lucru le permite să tempereze încăperile la nivelul necesar în lunile fierbinți de vară cu ajutorul convectoarelor sau al sistemelor de răcire de suprafață. De asemenea, acestea au un design modular, permițând extinderea. Proprietarii de sisteme pot rămâne extrem de flexibili și pot instala pompe de căldură suplimentare dacă nevoile lor de încălzire sau răcire cresc. Alte beneficii ale pompelor de căldură split sunt:

  • Costuri de funcționare reduse datorită eficienței  avansate în toate punctele de funcționare
  • Unitate de control Vitotronic ușor de operat, cu afișaj text simplu și grafic
  • Pregătite pentru conectarea la un sistem solar
  • Confort ridicat de operare prin controlul de la distanță prin intermediul aplicației ViCare și smartphone/tabletă
  • Sume mari de subvenții disponibile

Ca sisteme doar pentru încălzire sau ca sisteme care asigură încălzirea și răcirea, aceste pompe de căldură split cu sursă de aer de la Viessmann sunt ideale pentru construcții noi și modernizări. Acest design nu necesită prize de perete costisitoare sau trasarea de conducte de aer.

Cu toate acestea, asamblarea celor două unități într-un circuit închis de refrigerare poate fi efectuată numai de către un specialist certificat în refrigerare. În plus, utilizatorul sistemului trebuie să solicite verificarea anuală a circuitului de refrigerant al sistemelor mai mari de către un specialist în refrigerare, pentru a verifica dacă există scurgeri.

Gama de produse pentru pompe de căldură split

Ca sisteme doar pentru încălzire sau ca sisteme care asigură încălzire și răcire, aceste unități sunt ideale pentru construcții noi și modernizări. Acest design nu necesită prize de perete costisitoare sau trasarea de conducte de aer.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul