Boiler de apă caldă menajeră pentru a satisface orice cerință

Fie că este vorba de un duș de dimineață sau de o baie relaxantă la sfârșit de săptămână: pentru majoritatea oamenilor, disponibilitatea constantă a apei calde menajere este fundamentală pentru confortul casei. Aceasta poate fi generată și stocată în diferite moduri. Se face o distincție de bază între încălzirea centralizată și descentralizată a apei calde menajere. Boiler de apă caldă menajeră Viessmann Vitocell stochează apa caldă menajeră preparată în mod centralizat pe o perioadă mai lungă de timp și o pun la dispoziție atunci când este necesar.

Prepararea centralizată și descentralizată apei calde menajere: o comparație

Pentru prepararea apei calde menajere este indispensabil un cazan existent. Acesta furnizează căldură nu numai pentru încălzirea camerei, ci și pentru încălzirea apei calde menajere necesare. Pentru a se asigura că apa caldă menajeră curge din robinet în funcție de necesități în orice moment, sistemele de încălzire de acest tip sunt echipate cu un boiler de apă caldă menajeră.

Prepararea apei calde menajere  independent de cazan

Spre deosebire de prepararea apei calde menajere, varianta descentralizată nu trebuie să fie conectată la un cazan. În cazul unui boiler de apă instantaneu, apa caldă menajeră este încălzită la temperatura necesară doar în momentul cererii. Pe de altă parte, încălzitoarele de apă cu acumulare de mici dimensiuni sau boilerele de apă cu acumulare de sub chiuvetă stochează apa caldă menajeră. Ambele funcționează în general cu energie electrică, ceea ce permite o instalare foarte flexibilă.

O altă opțiune pentru prepararea descentralizată  apei calde menajere este boilerul cu acumulare de apă caldă. Acesta este un cilindru cu izolație termică redusă sau inexistentă, care încălzește și stochează apa caldă menajeră. Cu toate acestea, din cauza izolației termice slabe sau, în unele cazuri, inexistente, apa se răcește rapid. Acest lucru înseamnă că încălzitorul de apă trebuie să încălzească apa din nou și din nou. Încălzitoarele de apă de acest tip sunt rareori disponibile, deoarece tehnologia este considerată învechită.

Cumpărarea unui boiler de apă caldă de consum potrivit

Vitoladens 300-C cu un rezervor de apă caldă menajeră Viessmann

Înainte de a cumpăra un boiler Viessmann pentru apă caldă menajeră, este bine să vă informați despre diferitele versiuni. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă dimensiunea buteliei, și alți factori joacă un rol, în funcție de caracteristicile clădirii și de cererea de apă caldă menajeră. De asemenea, boiler de apă caldă menajeră necesită spațiu. Pentru a răspunde diferențelor de spațiu disponibil, Viessmann oferă boiler de apă caldă menajeră orizontale și boiler instalate adiacent sau sub cazan. În plus, puteți alege între diferite materiale, cum ar fi oțelul inoxidabil sau oțelul cu strat de email Ceraprotect. În următoarele secțiuni veți afla mai multe despre criteriile importante de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un boiler pentru apă caldă menajeră.

Dimensionarea este un factor crucial atunci când vine vorba de găsirea cilindrului adecvat. Alegerea dimensiunii exacte depinde nu numai de numărul de locuitori, de obiceiurile individuale de consum ale acestora și de cererea reală de apă caldă menajeră. În plus față de puterea generală de încălzire a sistemului, un alt factor important este dacă se va furniza doar  apă caldă menajeră sau și apă caldă menajeră. În cazul în care capacitatea generală de încălzire este destul de scăzută, este recomandabil să se achiziționeze un cilindru ceva mai mare. Consultați întotdeauna un partener Viessmann pentru sfaturi în această privință. Partenerii noștri sunt familiarizați cu gama largă de boiler pentru apă caldă menajeră diferite. Gama de produse Vitocell este disponibilă cu capacități de la 130 la 1000 de litri. Acest lucru înseamnă că aceste produse reprezintă o achiziție utilă pentru utilizarea nu numai în casele individuale, ci și în blocurile de apartamente sau în alte clădiri în care cererea de apă caldă menajeră este mare. Aceasta include, de asemenea, clădirile comerciale sau municipale.

Pentru a se evita traseele de conducte inutil de lungi, boiler de apă caldă menajeră sunt instalate în imediata apropiere a cazanului. Diferitele opțiuni, așa cum s-a menționat deja mai sus, sunt următoarele: orizontal, adiacent la cazan și sub cazan. Boiler de apă caldă menajeră trebuie să fie selectată în funcție de spațiul disponibil, precum și de cererea de apă caldă menajeră și de cerințele individuale. De exemplu, Vitocell 100-W oferă soluția perfectă pentru o cerere de apă caldă menajeră relativ scăzută cu un spațiu mic, deoarece acest model poate fi instalat sub un cazan mural (de exemplu, sub un cazan în condensaţie pe gaz Vitodens 300-W) pentru a economisi spațiu și poate stoca până la 150 de litri de apă. Izolația termică de jur împrejur asigură o încălzire convenabilă și economică a apei calde menajere în întreaga casă unifamilială.

Modelele de boiler de apă caldă menajeră adiacente sunt Vitocell 100-L, Vitocell 100-V și Vitocell 300-V. După cum sugerează și numele, acestea sunt amplasate direct lângă cazan. Sunt boiler de apă caldă menajeră cilindrice, așezate pe podea, echipate cu un serpentin indirect. Acesta se extinde până la podeaua cilindrului, ceea ce permite încălzirea întregului conținut de apă.

Gama de produse Viessmann include, de asemenea, boiler orizontale pentru apă caldă menajeră: Vitocell 100-H și Vitocell 300-H. Aceștia sunt construiți pentru a fi deosebit de rezistenți, astfel încât cazanul corespunzător să poată fi amplasat deasupra lor. Acestea oferă mult spațiu deasupra, de exemplu pentru un cazan cu gaz în condensare sau cu ulei.

În funcție de sistemul dvs. de încălzire, puteți cumpăra un rezervor de apă caldă menajeră care să se potrivească circumstanțelor dvs. individuale. În principiu, există două tipuri:boiler de apă caldă menajeră mono și bivalentă. Primele sunt echipate cu un serpentin indirect, în timp ce modelele dual mode au două serpentine. Acest lucru permite integrarea rapidă și ușoară a unui sistem solar termic pentru încălzirea apei calde menajere. Colectorii solari încălzesc boilerul de apă caldă menajeră prin intermediul serpentinei indirecte inferioare. În cazul în care energia solară disponibilă nu este suficientă pentru a acoperi cererea de apă caldă menajeră, serpentina indirectă superioară asigură o încălzire suplimentară. Apă caldă menajeră, încălzită anterior de un boiler suplimentar, trece prin acest serpentin. Soluția cu două moduri este deosebit de economică și responsabilă din punct de vedere ecologic, deoarece cea mai mare parte a apei calde de consum este produsă cu ajutorul energiei solare gratuite.

În boiler de apă caldă Viessmann, apa caldă este încălzită indirect prin intermediul unui serpentin indirect. Există, de asemenea, mici boiler de apă caldăcu acumulare sau încălzitoare instantanee care încălzesc apa direct. Dacă doriți să achiziționați un mic boiler de apă cu acumulare de acest tip, Viessmann oferă un boiler electric cu acumulare de apă caldă Vitotherm, care încălzește apa cu ajutorul energiei electrice. Încălziți doar atâta apă caldă cât este necesar - direct acolo unde aveți nevoie de ea în prezent. Achiziționarea unui mic boiler de apă cu acumulare este deosebit de utilă în cazul în care nu este posibilă sau nu este necesară o alimentare centralizată cu apă caldă menajeră din cauza cererii scăzute.

Dacă există o cerere deosebit de mare de apă caldă menajeră, butelia Vitocell 100-V este soluția ideală. Butelia de apă caldă menajeră Viessmann, emailată, este disponibilă în două culori la alegere și cu o capacitate de 160 până la 950 de litri. Mai mulți boiler de apă caldă menajeră pot fi, de asemenea, combinați pentru a forma o baterie de boiler, dacă este necesar. În funcție de model, Vitocell 100-V este deosebit de potrivit pentru încălzirea apei calde menajere în combinație cu pompe de căldură sau cazane în condensare. Acest lucru îl face să fie aproape universal aplicabil.

De asemenea, acumulatoarele de apă caldă Viessmann pentru sisteme de încălzire pot fi extinse pentru a include un set separat de schimbător de căldură (Vitotrans 222). În această combinație, ele formează un sistem de încărcare a boiler pentru încălzirea apei calde menajere. Acest lucru este deosebit de util în timpul vârfurilor de producție, de exemplu atunci când trebuie acoperite temporar rate de tragere  avansate (cât de des se trage apa) și diferite perioade de reîncălzire. Sistemele de încărcare a boiler sunt, de asemenea, preferate pentru funcționarea sistemelor de încălzire care necesită temperaturi de retur scăzute, cum ar fi cazanele cu condensare. Vitocell 100-L de la Viessmann este butelia de apă caldă menajeră potrivită pentru aceste și alte aplicații. Acesta se comportă impresionant, cu o încălzire precisă a cilindrului la gradul potrivit chiar și cu temperatura de debit modulabilă, precum și cu o instalare ușoară datorită izolației termice detașabile (500 litri și peste).

Optați pentru cea mai bună calitate a apei și cea mai bună protecție împotriva coroziunii

Pompă de căldură cu apă sărată/apă Viessmann Vitocal 200-G și boiler pentru apă caldă menajeră

În special atunci când se stochează apă caldă menajeră, este important să se mențină standardele de igienă. Boiler de apă caldă Viessmann sunt fabricate în consecință, folosind oțel emailat sau oțel inoxidabil conform EN 12897. Când vine vorba de boiler de apă caldă menajeră emailate, cele cu emailare Ceraprotect oferă cele mai bune performanțe. Vitocell 300-H și Vitocell 300-V oferă avantajul suplimentar al oțelului inoxidabil și îndeplinesc cele mai înalte cerințe. Acestea nu necesită niciun strat de acoperire și garantează ani de zile protecție împotriva coroziunii datorită proprietăților lor chimice. Aceste boiler sunt disponibile ca tipuri adiacente și orizontale. Atunci când achiziționați acești boiler de apă caldă menajeră din oțel inoxidabil, primiți o garanție de zece ani împotriva scurgerilor cauzate de coroziune.

Consiliere pentru achiziții

Pentru o funcționare pe termen lung, convenabilă, sigură și economică, sistemul de încălzire și boilerul de apă caldă menajeră trebuie să fie perfect adaptate încă de la început. Fie că doriți să combinați o pompă de căldură, un cazan pe combustibil solid, un sistem de încălzire cu combustibil lichid sau gazos cu un boiler de apă caldă menajeră sau căutați o altă soluție cu două moduri de funcționare, consultarea unui partener Viessmann este indispensabilă. Partenerii noștri nu numai că vă ajută la alegerea aparatelor, dar se ocupă și de dimensionarea, conectarea și, opțional, de  mentenanță boilerului de apă caldă menajeră. Cu ajutorul căutării noastre de parteneri comerciali locali, puteți găsi persoana de contact potrivită în zona dumneavoastră, în doar câțiva pași.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul