Boiler de apă caldă menajeră cu două moduri de funcționare pentru confort și siguranță în aprovizionare

Practic, un boiler cu mod dual are două resurse disponibile pentru a satisface cererea de căldură sau de apă caldă menajeră. Aceasta înseamnă că există două surse de căldură pentru generarea de apă caldă. Sistemele cu mod dual sunt, de asemenea, echipate cu două serpentine indirecte (schimbătoare de căldură). Acest lucru permite conectarea ușoară a unui sistem solar termic pentru a susține încălzirea apei calde menajere. A doua resursă, adică al doilea generator de căldură, este de obicei un cazan pe gaz sau pe combustibil. Desigur, pot fi utilizate și alte generatoare de căldură, cum ar fi un cazan cu combustibil solid sau o pompă de căldură.

Cilindru de apei calde menajere Vitodens 200-W cu Vitocell 300-W cu mod dual pentru apei calde menajere

Boiler cu două moduri de încălzire și modul de funcționare a acestora

După cum s-a menționat deja, versiunea cu mod dual a boilerului pentru apă caldă menajeră utilizează două serpentine indirecte și, prin urmare, este ideal pentru integrarea tehnologiei solare termice într-un sistem de încălzire. Corpul cilindric conține un schimbător de căldură inferior și unul superior (serpentină indirectă). Ambele sunt alimentate cu energie termică independent de generatoarele de căldură.

Cilindrul solar pentru apă caldă menajeră

Cum funcționează un preparator de apă caldă menajeră cu mod dual atunci când este conectat la un sistem solar termic? Mediul solar încălzit în colectoarele solare curge din colectoare în schimbătorul de căldură inferior, serpentina indirectă inferioară. Acest lucru se întâmplă imediat ce temperatura din colectoare este mai mare decât cea din boilerul de apă caldă menajeră. Mediul de proces trece prin serpentina indirectă inferioară și încălzește apa din cilindru. Mediul solar, acum rece, se întoarce în colectoare, unde poate fi reîncălzit.

Încălzită indirect de mediul solar, apa caldă se ridică apoi în cilindru. De acolo poate fi extrasă cantitatea corespunzătoare de apă caldă menajeră.

Utilizarea serpentinei indirecte superioare: încălzire suplimentară

Serpentina indirectă superioară intră în funcțiune atunci când nu există randament solar pe o perioadă mai lungă de timp - adică atunci când boilerul de apă caldă menajeră nu poate fi încălzit prin intermediul sistemului solar termic. A doua serpentină indirectă, care este alimentată cu căldură prin intermediul generatorului central de căldură, cum ar fi un cazan de petrol sau de gaz, intră în funcțiune pentru a asigura o siguranță corespunzătoare a alimentării. Apa caldă de încălzire curge de la boiler în serpentina indirectă. Acesta transferă apoi energia termică către boilerul de apă caldă menajeră cu mod dual.

Apa caldă poate fi acum extrasă în mod convenabil de sus prin conducte și transportată la punctele de prelevare, cum ar fi radiatoarele sau robinetele. De îndată ce energia solară poate fi din nou exploatată în cursul zilei, boilerul de apă caldă menajeră cu racord solar este încălzit de jos în sus.

Boiler  combinată și  acumulator de agent termic pentru funcționare solară

Pentru a asigura confortul apei calde menajere și siguranța alimentării, boiler combi și  acumulator de agent termic pot fi alimentate și prin intermediul unui sistem solar termic.  Acumulator de agent termic pentru apă caldă cu mod dual Viessmann combină aceste două surse de căldură și le utilizează pentru încălzire. În acest caz, orice energie de la generatoarele de căldură care poate fi uneori în exces față de necesități este stocată temporar și păstrată pregătită pentru a fi utilizată ulterior.

Boiler combi este o  acumulator de agent termic cu încălzire integrată a apei calde menajere. Pe de altă parte, un  acumulator de agent termic cu două moduri este echipat cu un modul de apă dulce montat la exterior. De exemplu, butelia Vitocell 100-E pentru stocarea apei de încălzire poate fi extinsă prin adăugarea modulului de apă dulce Vitotrans 353. Acest modul este utilizat pentru încălzirea igienică a apei calde menajere și funcționează conform principiului de încălzire instantanee a apei. O combinație de acest tip este deosebit de economică din punct de vedere al spațiului. În plus, modulul de apă dulce permite o rată de extracție ridicată. Datorită principiului de încălzire instantanee a apei, nu este necesară stocarea apei calde menajere.

Viessmann oferă, de asemenea, boiler pentru prepararea apei calde menajerea pei și pentru stocarea  care sunt echipate cu două zone de boiler separate, cum ar fi Vitocell 120-E.

Viessmann Vitocell 100-W-CVUD, 300 litri

Vitocell: boiler de apă caldă menajeră cu două moduri pentru a satisface orice cerere

Pentru uz rezidențial, comercial sau municipal - Viessmann oferă boiler de apă caldă menajeră cu mod dual potrivite pentru fiecare cerere de apă caldă menajeră, cu capacități de 300 până la 900 de litri. Serpentinele indirecte care se extind până la podeaua cilindrului asigură încălzirea întregului conținut de apă. În acest fel, boiler de apă caldă menajeră cu mod dual cu aport solar oferă un nivel ridicat de confort pentru apă caldă menajeră. Acest lucru este sporit de serpentinele indirecte mari. Acestea permit ca întregul cilindru să fie încălzit uniform.

Dar când vine vorba de apă caldă menajeră, confortul nu este singurul factor decisiv. Boiler pentru apă caldă menajeră cu mod dual se caracterizează, de asemenea, printr-o eficiență energetică foarte bună, cu pierderi minime de căldură. În plus, acestea necesită un spațiu redus pe podea și, datorită designului lor contemporan, pot fi amplasate și în încăperi multifuncționale.

Calitatea apei potabile pentru cele mai înalte cerințe

Calitatea apei potabile este, de asemenea, asigurată. Modelele Vitocell 100-W, Vitocell 100-B și Vitocell 100-U/W sunt prevăzute cu oțel emailat Ceraprotect și respectă specificațiile standardului EN 12897. Acestea se numără printre cele mai performante boiler pentru apă caldă menajeră emailată. Viessmann folosește, de asemenea, oțel inoxidabil de înaltă calitate pentru acești boiler de apă caldă menajeră cu mod dual (Vitocell 300-B). Acesta nu este doar igienic, ci și sigur pentru alimente, datorită calității  avansate a suprafeței.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul