Tehnologie de sistem pentru sistemul dumneavoastră de încălzire Viessmann

Crearea de soluții complete cu tehnologia de sistem Viessmann

"Întregul este mai mare decât suma părților sale." În conformitate cu această filozofie, Viessmann nu furnizează doar componente individuale ale echipamentelor de încălzire care îndeplinesc standardele înalte Viessmann în ceea ce privește calitatea, fiabilitatea și eficiența.

Toate produsele sunt deja potrivite între ele în fabrică și sunt concepute pentru a funcționa ca un sistem complet. La urma urmei, numai o interacțiune perfectă între toate părțile sistemului poate scoate la iveală potențialul maxim al tehnologiei noastre inovatoare de vârf. Acest lucru este valabil nu numai pentru clădirile noi, ci și pentru cele existente. Pentru că multe componente pot fi ușor de modernizat și extins.

Calea dumneavoastră individuală către un sistem complet eficient

Tehnologia de sistem Viessmann crește eficiența generală prin interacțiunea optimă a componentelor individuale. Acest lucru are beneficii ecologice și economice. Deoarece, prin utilizarea cu moderație a resurselor, pot fi reduse atât emisiile de CO2, cât și costurile de funcționare. Subvențiile atractive pentru soluțiile de sistem eficiente din punct de vedere energetic contribuie la asigurarea faptului că investițiile se amortizează și mai repede.

Componentele individuale cresc împreună

Când vine vorba de soluții energetice inovatoare, combinația dintre energie electrică și termică devine din ce în ce mai importantă. Un sistem fotovoltaic Viessmann Vitovolt, de exemplu, nu numai că furnizează energie solară pentru aparatura electronică de uz casnic și de consum și pentru electromobilitate, ci și pentru funcționarea generatoarelor de căldură bazate pe electricitate, cum ar fi pompele de căldură. Unitățile de stocare Vitocharge asociate cu sistemele fotovoltaice oferă și mai multă autosuficiență. Acest lucru se datorează faptului că acestea furnizează energie electrică chiar și atunci când soarele nu strălucește.

În plus, energia solară poate fi utilizată și pentru încălzire. În cazul în care tehnologia sistemului include energia termică solară, energia obținută poate fi utilizată pentru încălzirea apei calde menajere și pentru încălzirea centrală combinată de rezervă. Combinarea sistemelor de stocare cu sistemele solare termice Vitosol permite, în mod similar, permite o utilizare optimă a căldurii, adaptată la cerințele individuale.

Tehnologia de sistem Viessmann permite, de asemenea, combinarea combustibililor regenerabili și a celor fosili. Acest lucru facilitează tranziția către soluții complete durabile. În sistemele hibride, managerul de energie inovator Hybrid Pro Control asigură că sistemul de control selectează automat cel mai eficient mod de funcționare - generator de căldură convențional sau regenerabil. Sistemul funcționează apoi în conformitate cu criteriile economice sau ecologice, după caz.

Sistem de ventilație Vitovent 300-W, pompă de căldură Vitocal 300-G, butelie de apă caldă menajeră și acumulator de energie Vitocharge VX3

Conectivitate pentru gestionarea ușoară a energiei

Modalitatea convențională de a controla temperatura camerei constă în reglarea termostatului de pe radiator. Cu toate acestea, tehnologia de sistem Viessmann stabilește magazinul prin conectivitate. Aceasta permite ca toate componentele unui sistem complet să fie conectate între ele prin internet și să fie controlate prin intermediul unei aplicații. Dar conectivitatea nu sporește doar confortul de operare. Noile opțiuni de gestionare a energiei vă ajută să descoperiți și să exploatați potențialele economii. Dacă instalatorul de încredere are acces, acesta primește notificări direct prin intermediul aplicației de service și poate optimiza rapid funcționarea. Următorul videoclip arată cât de bine funcționează interacțiunea dintre componentele individuale datorită rețelei digitale, folosind ca exemplu noul Vitocal cu fotovoltaice și stocare de energie electrică:

Control convenabil al sistemului prin intermediul aplicației

După conectarea la internet, Viessmann ViCare oferă opțiuni de control inovatoare - indiferent unde vă aflați în acel moment. Aplicația poate fi utilizată, de exemplu, pentru a crea programe individuale de încălzire și pentru a monitoriza consumul și climatul camerei. Aplicația permite, de asemenea, utilizarea Viessmann One Base, platforma care conectează toate aparatele Viessmann și soluțiile Smart Home. Cu ajutorul funcției integrate de gestionare a energiei din cadrul aplicației, pot fi vizualizate fluxurile de energie din casă - de la energia solară autogenerată și starea de încărcare a bateriei până la autoconsum. Astfel, economisirea energiei devine și mai ușoară.

Avantajele Viessmann ViCare dintr-o privire

Verde pentru a merge - vedeți dintr-o privire dacă totul este în regulă
Operarea simplă și comodă a sistemului de încălzire
Informații despre întreținerea viitoare
Acces direct la adresa antreprenorului salvat
Înregistrați programele de încălzire și economisiți automat costurile de energie
Setați funcțiile standard prin simpla atingere a unui buton de pe smartphone-ul dvs.
Antreprenorul are acces la toate informațiile importante
Pachet de asistență all-inclusive pentru siguranță și întreținere

Unitatea de control convențională oferă, de asemenea, o gamă largă de funcții

Cu Vitoconnect, aparatele Viessmann care nu dispun încă de o interfață web integrată pot fi operate și prin intermediul aplicației. Vitoconnect este conectat direct la unitatea de comandă Vitotronic. Cu toate acestea, aceasta din urmă permite un control cuprinzător și intuitiv al cazanelor mici, al aparatelor de perete, al cazanelor de dimensiuni medii și al pompelor de căldură chiar și fără internet. În cazul Vitotronic 200/300, acest lucru se realizează cu ajutorul unor funcții precum:

 • afișaj grafic mare retroiluminat cu vizualizare de text simplu pe mai multe linii
 • reprezentare alb/negru pentru un contrast bun
 • ajutor sensibil la context prin intermediul butonului "?"
 • afișarea grafică a funcțiilor, cum ar fi curba de încălzire, randamentul solar și timpii de comutare
 • telecomandă în carcasă lucioasă pentru controlul din spațiul de locuit

Programe de control pentru toate dimensiunile sistemului

De la un singur cazan până la sisteme cu mai multe cazane cu comutație centrală, Viessmann furnizează soluții perfect adaptate. Sistemul de control Vitotronic cu capacitate de comunicare este un sistem de management electronic pentru o funcționare economică și fiabilă a sistemului de încălzire. Acesta stabilește standardul în ceea ce privește instalarea, funcționarea și întreținerea acestuia.

Extindeți și optimizați - accesorii pentru sisteme complete

Viessmann creează condiții tehnice optime pentru integrarea în soluții complete noi și existente. Acest lucru înseamnă că generatoarele de căldură și componente precum cele fotovoltaice, solare termice, unități de stocare sau accesorii pot fi adăugate cu ușurință pentru a optimiza sistemul ca întreg. Pe lângă produsele Viessmann de înaltă calitate, oferim, de asemenea, componente de sistem de la alți producători renumiți, cu ajutorul gamei de accesorii Vitoset. Gama include:

 • Radiatoare
 • Încălzire prin pardoseală
 • Sisteme de dedurizare a apei calde de consum
 • Rezervoare de păcură
 • Accesorii Vitoset Protect

Încălzire rapidă și igienică a apei calde de consum

Încălzitoarele de apă asigură o alimentare fiabilă cu apă caldă menajeră sau acționează ca depozite intermediare de căldură din sistemul de încălzire și din sistemul solar termic. Acest lucru nu numai că sporește confortul pentru locuitori, dar îmbunătățește și eficiența energetică a sistemului. Acest lucru se datorează faptului că căldura care a fost deja generată nu este pur și simplu pierdută, ci poate fi utilizată ulterior. Cu gama de boiler de apă caldă Vitocell, Viessmann oferă soluția de boiler potrivită pentru fiecare cerință. Pentru încălzirea rapidă și igienică a apei calde menajere, în combinație cu  boilerele tampon de apă caldă menajeră, este disponibilă o gamă de module de apă proaspătă Viessmann.

Valorificarea la maximum a energiei termice

Schimbătoarele de căldură Viessmann sunt deosebit de eficiente în transferul de energie termică. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații diferite:

 • Pentru încălzirea apei din piscine
 • Pentru stațiile de transfer ale rețelelor de alimentare cu energie termică, pentru separarea sistemului în sistemele de încălzire cu încălzire prin pardoseală, pentru încălzirea apei calde menajere și pentru sistemele solare termice
 • pentru obținerea de energie termică în legătură cu sistemele de încălzire cu abur
Vitotrans 200, schimbător de căldură tip WTT
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul