Managementul energiei - Măsurarea și controlul fluxurilor de energie

Descoperiți toate caracteristicile

Gestionarea energiei oferă o vizualizare în timp real a fluxurilor de energie din casă pe un smartphone sau o tabletă. Acestea includ valori pentru energia fotovoltaică generată, precum și cea consumată la fața locului. de exemplu, pentru funcționarea pompei de căldură. Managementul energiei pune la dispoziție aceste funcții pentru unitatea de stocare a energiei Vitocharge VX3, pentru pompele de căldură din noua serie Vitocal 25x-A și pentru pompele de căldură din clădirile existente cu Vitoconnect până în 2016.

Rezistent la viitor și eficient din punct de vedere energetic

Managementul energiei ajută la conservarea resurselor și la economisirea costurilor prin funcționarea optimizată și eficientă din punct de vedere energetic a tuturor sistemelor de energie electrică și termo-electrică din locuință. Energy Management este integrat opțional în noua platformă electronică și poate fi pus la dispoziția clientului prin intermediul aplicației ViCare.

Pe lângă controlul componentelor, Energy Management leagă și dispozitivele conectate online pentru a forma un sistem complet, inclusiv pompele de căldură Vitocal, unitatea de stocare a energiei Vitocharge VX3,  boilerele de apă caldă și aparatele consumatoare de energie. Utilizatorii pot apoi să gestioneze eficient sistemul pentru o funcționare optimă. Acest lucru face posibilă controlarea mai multor componente ale sistemului din locuință într-un mod care conservă resursele și este eficient din punct de vedere energetic.

Caracteristicile gestionării energiei

Aplicația ViCare: Vizualizare și monitorizare live
Vizualizare live și monitorizare a generării, autoconsumului, nivelului de încărcare a bateriei
Privire de ansamblu asupra utilizării încărcării bateriei, a alimentării și a energiei extrase din rețea, inclusiv istoricul pe 2 ani
Funcționarea optimizată a pompelor de căldură în combinație cu sistemele fotovoltaice
Afișarea autosuficienței și a autoconsumului
Afișarea emisiilor de CO₂ și a economiilor de CO₂ realizate de sistem
Afișarea fluxurilor de energie în aplicația ViCare și ViGuide

Sistemele noastre compatibile

  • Sistemul de stocare a energiei Vitocharge VX3
  • Sistemul de stocare a energiei Vitocharge VX3 cu pompă de căldură după noiembrie 2017: pompa de căldură poate fi conectată la Vitocharge VX3 prin Vitoconnect, tip OPOT2 și EEBUS.
  • Unitatea de control Vitotronic 200, tip WO1C, este compatibilă.

Punerea în funcțiune și monitorizarea

Managementul energiei poate fi pus în funcțiune și activat cu ușurință de către partenerul comercial cu ajutorul ViGuide. Monitorizarea de către partenerul Viessmann se realizează cu ajutorul ViGuide ca de obicei (vizualizarea poate varia în funcție de versiunea de la sediul clientului și de contractantul de încălzire).

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul