Boiler de apă caldă pentru aprovizionarea bazată pe necesități

Cererea de apă caldă menajeră este complet diferită în fiecare gospodărie. Cei mai importanți factori de influență includ numărul de locuitori și obiceiurile de a face baie sau duș. De exemplu, dacă trei membri ai unei familii trebuie să plece la serviciu și la școală în același timp, trebuie să fie disponibilă în permanență o cantitate mare de apă caldă pentru duș, fără a lăsa pe nimeni să aștepte. Dacă doar o singură persoană are nevoie de apă caldă menajeră în aceeași perioadă de timp, cererea este de obicei diferită.

Cei care preferă o baie vor dori, de asemenea, să aibă suficientă apă caldă pentru a umple cada. De asemenea, boilerul de apă trebuie să fie capabil să furnizeze suficientă apă dacă, de exemplu, într-o clădire de apartamente, apa caldă este extrasă de la mai multe prize în același timp.

Boilerele de apă caldă menajeră Viessmann Vitocell îndeplinesc aceste cerințe din toate punctele de vedere și, de asemenea, pot satisface orice aspirație în ceea ce privește nivelul de echipare. Aparatele pot fi combinate cu diferite generatoare de căldură. Boilerele Vitocell pentru apă caldă menajeră sunt la fel de potrivite pentru funcționarea în regim dual cu un cazan în condensare ca și pentru funcționarea cu o pompă de căldură ecologică sau cu un cazan pe combustibil solid. În toate cazurile, se recomandă instalarea unui sistem solar termic pentru a vă permite să economisiți energie și să încălziți apa fără costuri.

Încălzire cu apă caldă menajeră pentru orice nevoie

Apa caldă menajeră poate fi produsă în diferite moduri. În cazul în care apa caldă menajeră este produsă în mod centralizat, este indispensabilă o conexiune la un sistem de încălzire existent. În acest caz, generatorul de căldură nu numai că asigură încălzirea spațiului, dar asigură și disponibilitatea apei calde menajere în orice moment al zilei.

În plus, există, de asemenea, opțiunea încălzirii descentralizate a apei calde menajere. Sistemele electrice de apă caldă menajeră, cum ar fi Viessmann Vitotherm, sunt adesea utilizate în acest scop. Acestea nu sunt conectate la sistemul de încălzire și pot fi ușor de montat ulterior. Nu contează dacă aparatele sunt boiler de apă caldă cu acumulare sau boiler de apă caldă instantanee.

Boiler de apă caldă  bazate pe principiul încălzirii instantanee a apei

Un modul de apă dulce Viessmann Vitotrans 353 poate fi utilizat, de asemenea, alături de un sistem de încălzire centrală sau descentralizată a apei calde de consum. Aceste module completează boilerele-tampon pentru  apă caldă menajeră din gama de produse Vitocell. Apa caldă menajeră este încălzită în mod convenabil și igienic, folosind principiul instantaneu de încălzire a apei. Nu se stochează apă caldă menajeră. În schimb, apa proaspătă este încălzită la nivelul de temperatură necesar cu ajutorul energiei provenite de la un cilindru tampon de apă caldă menajeră. Aceste boiler pot fi combinate cu o gamă de sisteme diferite.

Cilindru de apă caldă menajeră în combinație cu un cazan mural cu condensare pe gaz: Viessmann Vitodens 200-W cu Vitocell 300-W.

Cilindru de apă caldă menajeră pentru creșterea eficienței

Racordarea unui boiler de apă caldă menajeră la sistemul de încălzire existent are sens din motive economice și ecologice. Aceasta deoarece, dacă căldura este generată din energie solară gratuită prin intermediul unui sistem solar termic, nu este necesară arderea combustibililor (fosili), ceea ce este benefic pentru natură și mediu. Fie pentru funcționarea cu un cazan tradițional, fie în combinație cu un sistem solar termic: în calitate de furnizor complet, Viessmann are boilerul de apă potrivit pentru fiecare nevoie.

Diferitele versiuni de boiler de apă caldă Viessmann

Boiler de apă caldă menajeră Viessmann se caracterizează prin eficiență ridicată, diversitate și ușurință de instalare. Unitățile sunt disponibile în diferite versiuni:

  • boiler verticale pentru apă caldă menajeră (Vitocell 100-L, Vitocell 100-V și Vitocell 300-V).
  • boiler orizontale pentru apă caldă menajeră (Vitocell 100-H și Vitocell 300-H).
  • Cilindru de apă caldă menajeră sub cazan (Vitocell 100-W)

Capacitatea cilindrului variază între 120 și 1000 de litri, în funcție de model. Acest lucru face ca boiler de apă caldă menajeră Viessmann să fie potrivite pentru utilizarea nu numai în casele individuale, ci și în clădirile cu o cerere mare de apă caldă menajeră.

Boiler de apă caldă menajeră cu două moduri pentru sisteme solare termice

Un boiler de apă caldă menajeră cu mod dual este o componentă indispensabilă a unui sistem solar termic. Acest lucru se datorează faptului că absoarbe căldura generată de sistem și o transferă în apă. Boiler de apă caldă menajeră cu mod dual de la Viessmann au fiecare două serpentine interne indirecte separate și încălzesc apa atât prin intermediul sistemului solar termic, cât și al unui boiler. Astfel, se asigură că nivelul de temperatură necesar este întotdeauna menținut. Boiler sunt fabricate din oțel cu strat de email Ceraprotect (Vitocell 100-V, Vitocell 100-W, Vitocell 100-B, Vitocell 100-U) sau din oțel inoxidabil (Vitocell 300-V, Vitocell 300-H, Vitocell 300-B).

Calitatea suprafeței interioare a buteliei de apă caldă menajeră este crucială pentru a furniza apă caldă menajeră în condiții de igienă. Din acest motiv, Viessmann se bazează pe două materiale de înaltă calitate: Acoperirea cu email Ceraprotect pentru o protecție sigură și de durată împotriva coroziunii - aplicabilă la gama Vitocell 100. Oțel inoxidabil - utilizat pentru gama Vitocell 300 - care satisface cele mai înalte cerințe de igienă.

Acumulator de agent termic  pentru  apă caldă menajeră pentru utilizarea eficientă a energiei termice

Un cilindru tampon pentru  apă caldă menajeră are sarcina de a stoca temporar surplusul de energie produs de un generator de căldură și de a o elibera înapoi în sistemul de încălzire doar atunci când este necesar. Energia stocată poate fi utilizată pentru a încălzi circuitele de încălzire sau apa caldă menajeră. Boiler-tampon pentru apă caldă menajeră, cum ar fi Vitocell 120-E sau Vitocell 140-E, sunt, de asemenea, echipate din fabrică pentru funcționarea în mod dual cu o pompă de căldură sau cu un sistem solar termic. Aparatele pot conține până la 2000 de litri.

Boiler de apă caldă menajeră în două clase de eficiență energetică

În mod implicit, majoritatea boiler de apă caldă menajeră cu o capacitate cilindrică care necesită identificare (până la 500 de litri) îndeplinesc clasa de eficiență energetică B. Pentru anumite tipuri de boiler, este posibilă, de asemenea, alegerea între clasa de eficiență energetică A sau B. Boiler e din clasa A sunt izolate termic cu un panou de vid suplimentar, ceea ce reduce pierderile de căldură și, prin urmare, costurile energetice.

Sistem de încălzire cu acumulator de agent termic de apă caldă menajeră Viessmann Vitocal 350-G și Vitocal 300-G

Gama de boiler Viessmann Vitocell pentru autoritățile locale și întreprinderile comerciale

Gama de produse Vitocell vă oferă exact cilindrul de apă caldă menajeră potrivit pentru cerințele autorităților locale și ale întreprinderilor comerciale. Selectați un boiler de apă caldă menajeră din gama noastră extinsă de produse pentru a se potrivi aplicației și opțiunilor de instalare. Boiler de apă caldă menajeră Viessmann pentru utilizarea în spațiile autorităților locale sunt versatile în sistemele de încălzire cu numeroși generatori și consumatori de căldură, datorită mai multor conexiuni de debit și de retur, precum și a conexiunilor suplimentare pentru punctele de testare. Mai multe boiler de apă caldă menajeră (Vitocell 100-V) pot fi combinate prin intermediul unor colectoare pentru a forma baterii de boiler pentru cerințe mai mari de apă caldă menajeră.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul