Sistemul de încălzire - care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră?

Doriți să vă modernizați sau să vă completați eficient sistemul de încălzire? Viessmann oferă soluții de sistem personalizate pentru utilizarea în case individuale și în clădiri de apartamente. Gama se întinde de la cazane cu condensare pentru combustibili fosili până la surse regenerabile și soluții hibride. În plus, gama de produse Viessmann include și generatoare de căldură alimentate cu energie electrică. Așadar, ce sistem de încălzire este potrivit pentru dumneavoastră, cum puteți economisi energie, menținând în același timp costurile la un nivel scăzut, și ce servicii oferă Viessmann pentru sistemele de încălzire moderne? Această pagină vă oferă informații despre diverse soluții de încălzire și sisteme, precum și detalii importante pe care le puteți folosi ca bază pentru decizia dumneavoastră de cumpărare.

Pregătiți corespunzător pentru achiziționarea sistemului de încălzire

Dacă doriți să vă reînnoiți sistemul de încălzire, primul pas este o pregătire cuprinzătoare. Acest lucru se datorează faptului că planificarea este totul. Mai întâi trebuie să răspundeți la câteva întrebări pentru dumneavoastră. La urma urmei, există atât de multe tehnologii de încălzire din care puteți alege. În plus, ar trebui să se potrivească cu condițiile clădirii, precum și cu comportamentul de încălzire preferat individual al ocupanților și cu ideile acestora.

Ce criterii sunt cele mai importante pentru dumneavoastră?

 • Ar trebui să fie un sistem de încălzire cu energii regenerabile sau ar trebui să se ia în considerare sursele clasice de energie de petrol și gaz?
 • Cât spațiu este disponibil pentru stocarea combustibililor sau a întregului sistem?
 • Aveți nevoie de o combinație de sisteme diferite?
 • Cât ar trebui să coste oricum sistemul de încălzire?

Așadar, primul pas este stabilirea faptelor. În plus, vă recomandăm să consultați un partener Viessmann competent, care vă va sfătui cu privire la toate aspectele legate de sistemele de încălzire moderne. Puteți afla cum poate funcționa acest proces în videoclipul nostru.

Găsirea instalatorului potrivit

După cum am menționat deja, alegerea unui sistem de încălzire nu este atât de ușoară. La urma urmei, nu este vorba doar de preferințele personale, cum ar fi decizia între sursele de energie fosile și cele regenerabile. Este vorba mai degrabă de faptul că sistemul de încălzire este, de asemenea, adaptat la condițiile din casă - iar acestea sunt mai restrictive în cazul clădirilor existente decât în cazul unei construcții noi. Printre altele, trebuie să se stabilească care este cererea de căldură. În plus, sistemul de încălzire trebuie să funcționeze în mod economic. Cazanul nu trebuie să fie nici prea mic, nici prea mare în acest scop. Unul dintre partenerii noștri Viessmann vă poate ajuta cu toate aceste aspecte. Aceștia sunt întotdeauna ingineri de încălzire certificați. În ghidul nostru privind "Găsirea instalatorului de sisteme de încălzire potrivit" puteți afla la ce trebuie să fiți atenți atunci când căutați un partener pentru proiectul dumneavoastră de încălzire.

Utilizarea unei liste de verificare pentru a găsi sistemul de încălzire potrivit

Ce tipuri de încălzire există de fapt și corespund ele cerințelor dumneavoastră individuale? Puteți utiliza următoarea listă de verificare pentru a vă restrânge în prealabil selecția. Acest lucru face ca drumul către încălzirea modernă să fie mai clar și mai ușor.

Încălzirea pe gaz asigură căldura în peste 40 la sută din gospodăriile germane. Avantajele includ o tehnologie care a fost încercată și testată de-a lungul deceniilor, care utilizează gazul în mod deosebit de eficient datorită tehnologiei de condensare și a amprentei reduse. Cazanele de gaz montate pe perete sunt deosebit de compacte. Acest lucru face ca sistemul de încălzire să fie ideal pentru casele individuale fără pivniță sau camera cazanelor, dar și pentru apartamentele individuale din blocurile de locuințe. De asemenea, este important de știut atunci când luați o decizie: în ciuda rezervelor limitate de gaz, tehnologia de condensare pe gaz are un viitor datorită biogazului și a posibilului amestec de hidrogen. În plus, sistemele de încălzire Viessmann pot fi combinate cu generatoare de căldură bazate pe energii regenerabile pentru a crea sisteme hibride.

Încălzirea cu gaz - o decizie înțeleaptă atunci când...

 • Vă doriți un sistem de încălzire cu tehnologie de condensare dovedită pentru combustibili fosili
 • Aveți la dispoziție doar un spațiu limitat pentru această tehnologie
 • Aveți deja un racord de gaz sau un rezervor de gaz lichid
 • Doriți un sistem de încălzire modern, cu un raport preț-performanță bun
 • Doriți să aveți opțiunea de a putea combina cu energii regenerabile

Tehnologia de condensare face ca încălzirea cu păcură fosilă să fie promițătoare pentru viitor. La fel ca în cazul încălzirii cu gaz, energia stocată în acesta este utilizată în mod eficient. Spre deosebire de aceasta din urmă, însă, trebuie să se țină cont de spațiul pentru rezervorul de combustibil pentru încălzire. Cât de mult este acesta sau cât de mare trebuie să fie rezervorul depinde de dimensiunea și starea energetică a clădirii și de comportamentul individual de încălzire. În clădirile existente complet modernizate, cererea de încălzire este semnificativ mai mică decât în clădirile nemodernizate. Ca regulă generală: Un sistem de încălzire Viessmann alimentat cu păcură poate funcționa cu bio-ulei și poate fi combinat cu generatoare de căldură regenerabilă.

Încălzirea cu păcură - o decizie înțeleaptă atunci când...

 • Doriți un sistem de încălzire cu o tehnologie de condensare dovedită pentru combustibili fosili
 • Vă încălziți deja cu păcură
 • Aveți un rezervor de ulei sau o încăpere corespunzătoare
 • Doriți un generator de căldură fiabil, cu un raport preț-performanță bun
 • Doriți să aveți opțiunea de a putea combina cu energii regenerabile

Sistemele de încălzire hibride utilizează mai multe surse de energie. Acest lucru permite combinarea surselor de energie fosilă și regenerativă, de exemplu, un cazan în condensare pe gaz sau pe ulei cu o pompă de căldură acționată de electricitate. Acest lucru oferă o mare flexibilitate, deoarece comenzile inovatoare Viessmann asigură că modul de funcționare cel mai eficient și economic este întotdeauna selectat automat. Ca o alternativă la modul economic, există un echivalent ecologic. În acesta, sistemul funcționează cu accent pe minimizarea emisiilor deCO2. Cu condiția ca cerințele să fie îndeplinite, integrarea unui sistem fotovoltaic este, de asemenea, o opțiune. Acest lucru înseamnă că energia necesară pentru funcționarea sistemului de încălzire poate fi produsă imediat. Un avantaj suplimentar: sistemele de încălzire hibride pe gaz sunt subvenționate de către statul [german] [se aplică condiții locale].

Sistemul hibrid - o decizie înțeleaptă atunci când...

 • Vă încălziți deja cu petrol sau gaz
 • Doriți să vă bazați pe generarea durabilă de căldură cu un al doilea sistem de încălzire
 • Doriți să folosiți întotdeauna cea mai ieftină sau cea mai ecologică sursă de căldură în mod automat
 • Doriți să deveniți mai independent de furnizorul de energie electrică cu un sistem fotovoltaic
 • Doriți să reduceți costurile de achiziție prin subvenții (hibrid pe gaz)

Un sistem de încălzire pe lemne pentru o clădire de apartamente sau o casă izolată este potrivit atât ca furnizor unic, cât și ca furnizor suplimentar de căldură într-un sistem hibrid. Funcționarea neutră din punct de vedere climatic este unul dintre cele mai importante avantaje. Acest lucru se datorează faptului că arderea eliberează doar atâtCO2 cât a absorbit combustibilul lemnos în timpul creșterii sale. Prețurile relativ constante ale combustibilului și posibilitatea de aprovizionare regională fac, de asemenea, din acest sistem de încălzire o opțiune interesantă. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că sistemul de încălzire în sine, depozitarea combustibilului, un cilindru tampon, precum și dispozitivul de transport pentru încărcarea automată necesită suficient spațiu și sunt asociate cu costuri mai mari. Cu toate acestea, aceste costuri mai mari pot fi reduse prin subvenții de stat.

 

Încălzirea cu lemne - o decizie înțeleaptă atunci când...

 • Doriți o încălzire neutră din punct de vedere climatic, folosind lemnul ca materie primă regenerabilă
 • Doriți să beneficiați de prețuri relativ constante la combustibilul pentru încălzire
 • Aveți spațiu pentru a depozita peleți sau bușteni
 • Aveți suficient spațiu pentru o acumulator de agent termic cu o capacitate de până la 1000 de litri
 • Doriți să reduceți costurile mai mari pentru un generator de căldură regenerativă cu ajutorul subvențiilor de stat

O pompă de căldură utilizează energia stocată în aer, sol sau apă pentru încălzire. Acest lucru este eficient și ecologic. Și, deoarece sursele de căldură pot fi accesate în moduri diferite, acest tip de încălzire este potrivit pentru aproape orice tip de clădire. În cazul în care funcționarea unei pompe de căldură cu sursă de căldură din sol este exclusă din cauza locației geografice sau a lipsei de spațiu, o Pompă de căldură aer/apă este o alternativă viabilă. Un aspect foarte interesant: Sistemele de încălzire Viessmann pot fi folosite și pentru răcire în timpul verii. Dar este important de știut că, din motive tehnice, pompele de căldură funcționează eficient în primul rând în combinație cu sistemele de încălzire pe suprafață. Acest lucru trebuie luat în considerare mai ales atunci când se modernizează sistemele de încălzire existente. Planurile dvs. trebuie să includă, de asemenea, spațiu suficient pentru butelia tampon necesară pentru stocarea căldurii. Subvențiile pot contribui la reducerea costurilor mai mari pentru încălzire și instalare.

Încălzirea cu pompa de căldură - o decizie înțeleaptă atunci când...

 • doriți să folosiți energia liber disponibilă din mediul înconjurător pentru încălzire
 • Aveți o proprietate cu posibilități pentru colectoare geotermale, sonde sau zone de instalare pentru o pompă de căldură cu sursă de aer
 • Doriți să folosiți încălzirea și pentru răcire pe timpul verii
 • Aveți încălzire prin pardoseală sau suprafețe de încălzire de dimensiuni generoase
 • Aveți suficient spațiu în casă pentru un acumulator de agent termic cu o capacitate de până la 1000 de litri
 • Doriți să reduceți costurile mai mari pentru un generator de căldură regenerativ cu ajutorul subvențiilor de stat

Tehnologia pilelor de combustie poate produce atât căldură, cât și electricitate. Acest lucru contribuie la un grad ridicat de autosuficiență, deoarece energia electrică poate fi utilizată de către rezidenți sau introdusă în rețeaua publică. În general, sunt posibile economii de energie de până la 40 % ca rezultat. Deoarece hidrogenul necesar pentru funcționarea sistemului de încălzire Viessmann este obținut din gaz, o conexiune adecvată este o cerință importantă. La fel de important este și faptul că producția de energie electrică și termică funcționează în paralel. Pentru a produce suficientă energie electrică, cererea de căldură trebuie să fie corespunzător de mare. Prin urmare, este logic să existe un cilindru tampon pentru stocarea surplusului de căldură. Cu un cilindru tampon, sistemul de încălzire este potrivit și pentru casele unifamiliale cu cereri de căldură controlabile. Această tehnologie inovatoare este eligibilă pentru subvenții.

 

Generarea de căldură și electricitate - o decizie rațională atunci când...

 • Vă încălziți cu gaz sau aveți un racord la gaz
 • Doriți să generați căldură și electricitate cu un sistem de încălzire modern
 • Doriți mai multă independență față de furnizorul de energie electrică
 • Doriți să compensați costurile de achiziție relativ avansate prin intermediul unei subvenții de stat de până la 11.200 de euro

Energia termică solară utilizează energia solară disponibilă gratuit ca sursă de căldură. În Europa Centrală, sistemele solare termice sunt potrivite pentru apă caldă menajeră sau ca încălzire de rezervă. Aici nu este posibil să se acopere întreaga sursă de căldură. Cu toate acestea, potențialul de economisire este impresionant: sunt posibile economii anuale de 60 % pentru încălzirea apei calde menajere și de aproximativ 35 % pentru încălzirea centrală de rezervă combinată. Prin reducerea utilizării sistemelor de încălzire pentru combustibili fosili, pot fi reduse atât costurile energetice, cât și emisiile deCO2. Cu toate acestea, pentru ca investiția să merite, acoperișul trebuie să nu fie umbrit și să fie orientat spre sud, vest sau est. Și, încă o dată, această tehnologie este subvenționată de stat [în funcție de condițiile locale].

Energia termică solară - o decizie înțeleaptă atunci când...

 • doriți să folosiți energia solară pentru a încălzi apa sau ca rezervă pentru sistemul de încălzire
 • dețineți o casă cu o suprafață de acoperiș neumbrită orientată spre sud, vest sau est
 • Doriți să completați un sistem de încălzire existent cu energii regenerabile
 • Doriți să beneficiați de subvenții guvernamentale pentru generatoarele de căldură durabile

Un sistem fotovoltaic transformă energia solară în energie electrică. Aceasta poate fi injectată în rețeaua publică contra cost sau poate fi utilizată de proprietar, de exemplu pentru a alimenta un sistem de încălzire alimentat cu energie electrică, cum ar fi o pompă de căldură. Din cauza scăderii remunerației de alimentare și a creșterii prețurilor la electricitate, cea de-a doua opțiune este în prezent mult mai interesantă. Pentru ca investiția într-un astfel de sistem să merite, acoperișul dvs. trebuie să fie orientat spre sud, vest sau est. În plus, asigurați-vă că nu este umbrit de copaci sau de munți etc. O subvenție de stat pentru fotovoltaice și o unitate de stocare va contribui la reducerea costurilor de achiziție.

Fotovoltaicele - o decizie rațională atunci când...

 • dețineți o casă cu o zonă de acoperiș neumbrită, orientată spre sud, vest sau est
 • vă doriți mai multă independență față de furnizorul de energie electrică prin intermediul energiei de pe acoperiș
 • Doriți să vă produceți propria energie pentru a face să funcționeze un sistem de încălzire
 • doriți să exportați energie electrică către rețeaua publică
 • Doriți să reduceți investiția cu ajutorul subvențiilor pentru centralele fotovoltaice și unitățile de stocare a energiei.

În plus față de încălzire, mediul interior este influențat și de ventilația mecanică. Aceasta ajută la eliminarea umezelii și, astfel, previne apariția mucegaiului și posibilele deteriorări ale structurii clădirii. Sistemele cu recuperare a căldurii pot, de asemenea, să degreveze sistemul de încălzire. Acest lucru se datorează faptului că căldura stocată în aerul extras nu este pur și simplu expulzată în exterior. Filtrele integrate rețin praful fin și polenul. Acesta din urmă oferind ușurare în special pentru persoanele care suferă de alergii. Practic, se poate face o distincție între sistemele de ventilație centralizate și cele descentralizate. În timp ce sistemele centralizate sunt mai potrivite pentru clădirile noi din cauza complexității instalării, sistemele descentralizate sunt, de asemenea, o soluție bună pentru clădirile existente și pentru ventilarea camerelor individuale.

Ventilația mecanică - o decizie înțeleaptă atunci când...

 • Doriți să recuperați energie valoroasă pentru încălzire din aerul extras prin recuperarea căldurii
 • Doriți un mediu interior constant bun și sănătos
 • Doriți să preveniți infestarea cu mucegai
 • Doriți, în calitate de persoană alergică, să filtrați particulele din aer
 • Doriți să eliminați praful fin și zgomotul
 • doriți să evitați curenții de aer

Sistemele electrice de apă caldă menajeră încălzesc apa potabilă doar atunci când este cu adevărat necesar. Acest lucru este deosebit de igienic, deoarece apa nu stă mult timp în conducte. În plus, apa caldă menajeră poate fi furnizată independent de un sistem de încălzire centrală. Cu toate acestea, costurile relativ avansate ale energiei electrice fac ca aceste sisteme să merite în principal pentru încăperile rar utilizate, cum ar fi baia de oaspeți. Sistemele electrice de încălzire pe suprafață sunt potrivite în special pentru casele nou construite, cu înălțime redusă și pasive. Cererea de energie pentru încălzire în acestea este deosebit de scăzută, la fel ca și costurile energiei electrice. Avantajul: încălzirea rapidă a pardoselilor din gresie din baie și bucătărie. Încălzitoarele de apă instantanee electronice Viessmann și sistemele electrice de încălzire pe suprafață combinate cu pompe de căldură oferă un impuls durabil pentru eficiența sistemului.

Sistemele electronice de apă caldă de consum - o decizie rațională atunci când...

 • Aveți nevoie de apă caldă doar ocazional în unele încăperi
 • Doriți să încălziți apa independent de încălzirea centrală
 • Doriți să încălziți o casă pasivă sau cu consum redus de energie nou construită
 • acordați importanță încălzirii rapide a încăperilor

Identificați propriile oportunități de modernizare și de economisire

Un nou sistem de încălzire poate fi costisitor. Cu toate acestea, modernizarea unui sistem de încălzire existent generează economii la costurile de încălzire, în special pe termen lung, și, prin urmare, se amortizează de obicei după doar câțiva ani. De asemenea, faceți un lucru bun pentru mediu. Puteți afla cât de mari pot fi economiile potențiale prin intermediul verificării gratuite a economiei de energie în clădiri.

Singura verificare a economiei de energie în clădiri certificată de TÜV

Cu ajutorul Viessmann Building Energy Economy Check, se pot determina rapid, ușor și fiabil opțiunile individuale de modernizare și potențialul de economisire a energiei. Este singurul program de acest gen, ale cărui calcule sunt certificate de TÜV Rhineland. Acest lucru înseamnă că veți obține un rezultat obiectiv.

Efectuați acum un Quick Check, iar apoi partenerul dumneavoastră comercial Viessmann local va fi bucuros să vă consilieze.

Aflați în materialul video cum a calculat familia Berg potențialul de economisire a energiei cu ajutorul Building Energy Saving Check.

Confort sporit cu soluții de încălzire inteligente

Pe lângă sistemul de încălzire potrivit și accesoriile corespunzătoare, Viessmann oferă, de asemenea, aplicații pentru controlul sistemului de încălzire. Astfel, puteți seta cu ușurință temperatura dorită în timp ce sunteți în mișcare, apoi ajungeți într-o casă care este deja caldă. Confortul de operare este o prioritate de top pentru Viessmann. Aplicațiile ViCare și Vitotrol sunt două aplicații cu ajutorul cărora proprietarii de sisteme își pot controla în mod convenabil încălzirea prin intermediul internetului. Vitofloor oferă soluția perfectă pentru încălzirea prin pardoseală. Dacă doriți, de asemenea, să aflați mai multe despre produsele Viessmann sau să descărcați PDF-uri utile, Vitoinfo este aplicația potrivită pentru dumneavoastră. Unitatea de control Viessmann Vitotronic asigură că toate componentele sistemului interacționează perfect și funcționează în mod fiabil și economic.

Experiența ca garanție a calității

Indiferent de sistemul de încălzire pe care îl alegeți în cele din urmă, veți avea întotdeauna un partener puternic alături de dumneavoastră în Viessmann. De mai bine de 100 de ani, marca Viessmann este sinonimă cu calitatea! "Made in Germany", fiind unul dintre cei mai importanți producători internaționali de sisteme de încălzire. Cel mai important lucru pentru dumneavoastră: companiile noastre specializate vă oferă servicii de primă clasă și vă pot oferi o gamă completă pentru toate tipurile de combustibil și toate sistemele de încălzire uzuale.

Cu un sistem de încălzire inovator Viessmann...

Economisiți până la 40 % din costurile de energie
Deveniți mai independenți de creșterea prețurilor la electricitate (de exemplu, cu ajutorul energiei fotovoltaice)
Primesc bani de la stat (subvenții)
Reducerea emisiilor de CO₂ cu până la 50 % pentru a proteja clima și mediul înconjurător
Controlați-vă sistemul de încălzire avansat prin intermediul internetului
Încredeți-vă în sistemul de încălzire pe termen lung

Sfaturi pentru sistemul dumneavoastră de încălzire Viessmann

După ce ați achiziționat un sistem de încălzire Viessmann, ar trebui să fiți atent la întreținere, îngrijire și la setările corecte pentru sistemul dumneavoastră. Întreținerea regulată de către un expert asigură buna funcționare pe termen lung a sistemului dvs. de încălzire. Frecvența și domeniul de aplicare variază în funcție de sistem și de model. Pe lângă informațiile privind întreținerea încălzirii, ghidul Viessmann oferă o gamă largă de informații și sfaturi privind încălzirea și economisirea energiei:

Informații suplimentare

O linie directă cu experții în toate aspectele legate de încălzire, precum și materiale informative complete despre datele tehnice ale gamei de produse Viessmann - profitați de următoarele oferte:

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul