Cazane în condensație pe combustibil gazos - tehnologie pentru diferite nevoi

Solicitați o consultanță gratuită

Când vine vorba de generarea convenabilă de căldură cu gaze naturale, Viessmann oferă diverse tehnologii pentru toate tipurile de cerințe și situații. Gama de produse include sisteme de încălzire pe gaz pentru clădiri noi și existente, precum și pentru apartamente și case individuale ocupate de proprietari. De asemenea, pot fi puse în aplicare proiecte la scară largă în sectorul rezidențial, comercial și municipal.

Cazanele compacte sunt minuni de economisire a spațiului

Cazanele murale cu condensare pe gaz sunt deosebit de potrivite pentru utilizarea în clădirile noi și în apartamentele mici. Aceste aparate extrem de compacte se pot potrivi în aproape orice spațiu. Ele sunt utilizate fie numai pentru încălzirea apei calde menajere, fie și pentru încălzirea spațiilor. În cazul celei din urmă, acestea sunt denumite cazane combinate. Ambele versiuni funcționează după principiul încălzirii instantanee a apei. Prin urmare, acestea nu au, de obicei, un boiler de apă cu acumulare și încălzesc apa doar atunci când este nevoie. Acest lucru înseamnă că reacționează foarte rapid la schimbarea cerințelor. Dezavantajul încălzirii apei calde menajere folosind principiul instantaneu de încălzire a apei este că apa caldă nu este disponibilă imediat. Pentru a evita necesitatea de a lăsa apa să curgă mult timp de la robinet înainte de a se încălzi, unele cazane murale în condensație pe combustibil gazos au un mic boiler de apă cu stocare integrat.

Cazane în condensație pe combustibil gazos  de podea pentru o eficiență mai mare în cazul unei cereri mari de apă caldă menajeră

Cazane în condensație pe combustibil gazos  pe podea ocupă puțin mai mult spațiu. Acest lucru se datorează în principal faptului că acestea au un boiler de apă cu acumulare mai mare, în care apa caldă menajeră încălzită este menținută la o temperatură constantă pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru este deosebit de eficient în cazul în care sunt necesare cantități mai mari în mod regulat.

Dacă există planuri de conectare a unui sistem solar termic pentru încălzirea apei calde menajere, vă recomandăm să alegeți un cazan în condensație cu gaz pe podea cu serpentină solară indirectă integrată. Acesta este montat pe butelia tampon sau în apropierea punctului de prelevare și încălzește apa caldă menajeră. În sistemele combinate de acest tip, nu se amestecă apa de încălzire cu apa caldă menajeră. Unitățile de pardoseală sunt deja proiectate pentru funcționarea în regim dual. Acest lucru înseamnă că pot fi combinate cu ușurință cu un alt generator de căldură pentru a acoperi cererea de căldură. Din punct de vedere tehnologic, cazanele Viessmann în condensație pe combustibil gazos sunt de ultimă generație și acoperă o gamă de putere cuprinsă între aproximativ doi și 100 de kilowați (kW). Acest lucru le permite să furnizeze în permanență, în mod eficient și fiabil, căldură pentru casele individuale, casele cu două familii și clădirile mici de apartamente.

De asemenea, sunt disponibile și cazane în condensație pe combustibil gazos pe podea, de dimensiuni mai mari. Acestea sunt utilizate în principal în clădiri cu o cerere mare de căldură, de obicei complexe de apartamente, clădiri publice și spații comerciale. Datorită funcției de cascadă, mai multe aparate pot fi conectate rapid pentru a forma o singură unitate și pentru a furniza căldură fiabilă și în acest domeniu.

Combinarea protecției climei și a ajutorului financiar

Cazan în condensaţie pe gaz Vitodens 343-F

Numai în Germania, există încă aproximativ două milioane de sisteme de încălzire care au o vechime mai mare de 25 de ani. Prin înlocuirea acestor cazane cu cazane în condensație pe combustibil gazos foarte eficiente, consumatorii pot economisi foarte multă energie - până la 35 % atunci când un sistem de încălzire modern pe gaz este utilizat împreună cu tehnologia solară. Acest lucru s-ar traduce în zece procente din necesarul total de energie al Germaniei, iar emisiile anuale de CO₂ ar fi reduse în același timp cu până la 54 de milioane de tone.

Economiile sunt posibile datorită faptului că tehnologia de condensare utilizează energia extrem de eficient. Acest lucru se datorează faptului că aceasta transformă aproape tot conținutul energetic al unui combustibil în căldură. Astfel, oricine optează pentru un cazan în condensaţie pe gaz, de exemplu, poate menține costurile de încălzire la un nivel scăzut pe termen lung, reducând în același timp povara asupra mediului. La urma urmei, mai puțină ardere înseamnă și mai puține emisii de CO₂.

Toate cazanele Viessmann cu condensare pe gaz îndeplinesc cerințele la nivelul UE privind tehnologia eficientă de condensare. 98% sau mai mult din energia consumată este transformată în căldură. Cu astfel de niveluri imbatabile de eficiență, oricine optează pentru unul dintre aceste sisteme de încălzire pe gaz are o contribuție pozitivă la protejarea climei și a mediului.

Cum funcționează încălzirea pe gaz cu tehnologie în condensare

După cum s-a menționat deja, tehnologia cu condensare utilizează energia foarte eficient. Aceasta utilizează nu numai căldura generată de combustie ca temperatură măsurabilă a gazelor fierbinți (putere calorifică netă), ci și conținutul de vapori de apă (putere calorifică brută). Aceasta conține căldura "latentă", care, în sistemele de încălzire mai vechi, este evacuată în aer liber prin coșul de fum. Această căldură latentă poate fi recuperată prin trecerea gazelor de ardere produse în timpul combustiei printr-un schimbător de căldură până când vaporii de apă conținuți în gaze se condensează. Procesul de condensare produce energie termică care este apoi utilizată pentru a preîncălzi apa de încălzire.

Carsten Kuhlmann explică modul în care funcționează tehnologia de condensare.

Veți găsi, de asemenea, o descriere detaliată a tehnologiei de încălzire în secțiunea privind tehnologia de condensare a gazelor. În plus, există informații complete disponibile în ghidul heizung.de privind încălzirea cu gaz.

Cazan mural cu condensare pe gaz Viessmann Vitodens 200-W

Tehnologia de încălzire fiabilă și de viitor este acum aici

Apelurile pentru tehnologii de încălzire care să economisească resursele sunt din ce în ce mai puternice. Noile cazane cu gaz cu condensare nu ar trebui să funcționeze doar în mod curat, ci și în mod durabil. Ca răspuns, Viessmann și-a pregătit deja sistemele de încălzire cu condensare pe gaz pentru viitor. Datorită regulatorului lor de combustie, aceste cazane se adaptează automat la diferite tipuri de gaze - inclusiv la amestecuri de biogaz. În plus, produsele sunt în prezent adecvate pentru utilizarea cu amestecuri de gaz natural/hidrogen care conțin până la 20 la sută hidrogen. Cu toate acestea, am dori să creștem și mai mult această proporție.

Exploatare pe bază de hidrogen în proporție de 100 % planificată pentru 2025

Aflați mai multe despre aparatele de încălzire Viessmann "H2 ready".

Avantajele cazanelor de gaz cu condensare montate pe perete și pe podea

Tehnologia cu condensare este acum punctul de referință pentru noile sisteme de încălzire pe gaz. Proprietarii de sisteme care optează pentru această tehnologie beneficiază de numeroase avantaje:

Energia conținută în combustibil este transformată în căldură, practic fără pierderi.
Arderea eficientă reduce costurile de încălzire și emisiile de CO₂.
Tehnologia dovedită asigură o fiabilitate operațională ridicată și reduce riscul de defecțiuni neașteptate
Posibilitatea de a se combina cu sisteme de încălzire regenerabile
Subvențiile de stat pentru o combinație cu energii regenerabile reduc costurile de achiziție

Alegerea unui sistem de încălzire cu condensare pe gaz înseamnă, de asemenea, că nu este nevoie de un depozit de combustibil în casă. Dacă există o conexiune la gaz disponibilă, nu este necesar niciun rezervor. Cazanele compacte cu condensare pe gaz sunt, de asemenea, economisitoare de spațiu.

Casă cu cazan Viessmann cu condensare pe gaz la subsol și sistem solar termic pe acoperiș

Ușor de combinat cu sistemele de încălzire regenerabile

După cum s-a menționat deja la început, unul dintre avantajele tehnologiei de condensare pe gaz este nivelul său ridicat de compatibilitate. În practică, acest lucru înseamnă că majoritatea cazanelor cu condensare pe gaz vin din fabrică deja pregătite pentru funcționarea combinată. Combinația dintre cazanul cu condensare pe gaz și sistemul solar termic s-a dovedit a fi foarte ecologică și economică. În această configurație, sistemul solar termic este responsabil pentru încălzirea apei calde menajere folosind energia solară gratuită. Acest lucru înseamnă că cazanul pe gaz nu trebuie să facă atât de multă muncă. Acest lucru reduce, de asemenea, costurile de încălzire.

Spre gama de produse pentru sisteme solare termice

Combinarea cu o pompă de căldură este o altă posibilitate. În acest mod de funcționare dual, pompa de căldură asigură nu numai apă caldă menajeră pe tot parcursul anului, ci și încălzire. Dacă apar vârfuri de sarcină atunci când vremea este foarte rece, se pornește și cazanul pe gaz.

De asemenea, este posibilă funcționarea unui cazan în condensare pe gaz cu un sistem de încălzire pe biomasă. Fie că este vorba de un cazan cu bușteni, de un cazan cu peleți sau de un cazan cu așchii de lemn: și în acest caz, cazanul pe gaz trebuie pornit doar dacă există o cerere de căldură neașteptat de mare.

Aplicația ViCare vă oferă o modalitate convenabilă de a vă opera sistemul de încălzire pe gaz Viessmann și de a economisi energie - oricând și oriunde. Vă permite să urmăriți în permanență starea sistemului.

Informații și cerințe pentru aplicația ViCare

Gama de produse

Fie că este vorba de cazane în condensație pe combustibil gazos, de unități de pardoseală cu serpentină solară indirectă integrată sau de aparate de încălzire în cascadă pentru cereri mari de căldură, Viessmann poate oferi sistemul de cazane în condensație pe combustibil gazos potrivit pentru o gamă largă de nevoi.

  

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul