Tehnologii și servicii inteligente

Viessmann Vitodens 050-W - control cu aplicația ViCare

Utilizați energia în mod eficient și creșteți confortul în același timp. Tehnologiile inteligente de la Viessmann vă permit exact acest lucru. Acestea leagă fără probleme produsele, serviciile digitale și sistemele de gestionare a energiei pe care le conțin, chiar și dincolo de gama de produse proprii ale companiei. Acest lucru face din Viessmann un furnizor de soluții inteligente atât pentru consumatorii finali, cât și pentru parteneri, facilitând viața de zi cu zi și, în același timp, ajutând la identificarea și valorificarea economiilor potențiale. Acestea sunt puncte cheie pentru atingerea obiectivului nostru: modelarea spațiilor de locuit pentru generațiile viitoare.

Integrarea sistemului de încălzire în casa inteligentă

Conectarea inteligentă în rețea a serviciilor pentru clădiri are multe avantaje. Procesele automatizate și controlul prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete înseamnă o creștere semnificativă a confortului. Casa inteligentă oferă, de asemenea, un potențial de economisire a energiei. Acest potențial este deosebit de ridicat atunci când vine vorba de tehnologia de încălzire. Acest lucru se datorează faptului că o proporție semnificativă din consumul de energie al unei gospodării este pentru generarea de căldură. Sistemele moderne de încălzire de la Viessmann sunt concepute pentru a fi utilizate în Smart Home. Acestea pot fi controlate prin intermediul unei aplicații, pot fi setate pe moduri de economisire a energiei și pot ține locuitorii și comercianții informați cu privire la starea tehnică.

Aplicațiile Viessmann pentru utilizatori și parteneri

S-au dus zilele în care temperatura camerei trebuia setată la robinetul termostatic al radiatorului. Cu aplicațiile Viessmann, întregul sistem de încălzire poate fi controlat independent de locația curentă, fie că este vorba de un sistem casnic în casă, fie de ceva mai complex. Și nu doar proprietarii de sisteme pot beneficia de aplicații precum ViCare. De asemenea, Viessmann a dezvoltat aplicații inteligente pentru parteneri, care ușurează munca de zi cu zi. Aplicația ViGuide, de exemplu, permite  mentenanță și ajustarea anumitor parametri de la distanță, eliminând astfel necesitatea unor programări la fața locului, care necesită mult timp.

Eficiență mai mare cu managementul energiei

Sistemul Viessmann Energy Management vă permite să urmăriți în timp real fluxurile de energie din casă. Acest lucru înseamnă că proprietarii de sisteme de energie electrică și termoelectrică pot urmări propria producție și propriul consum de energie electrică. Astfel, potențialul de optimizare a funcționării poate fi descoperit și utilizat mai ușor. Managementul energiei este disponibil prin intermediul aplicației Viessmann ViCare. Aplicația arată utilizatorului informații precum autosuficiența și autoconsumul actual și câtCO2 produce și economisește sistemul energetic.

Viessmann One Base

One Base permite ca toate sistemele Viessmann și soluțiile Smart Home să fie conectate fără probleme pentru a forma o singură soluție climatică și energetică. Extinderea ulterioară este, de asemenea, posibilă fără probleme, de exemplu prin integrarea unor produse suplimentare, servicii digitale Viessmann sau upgrade-uri. Acest lucru face ca One Base să fie deosebit de rezistent la viitor și convenabil. Controlul este ușor de realizat prin intermediul aplicației ViCare. De asemenea, pot fi utilizați asistenți vocali, cum ar fi Amazon Alexa.

Soluții pentru dezvoltatorii de case inteligente

API-ul Viessmann (Application Programming Interface) permite utilizatorilor finali și întreprinderilor din diferite industrii să acceseze o gamă largă de date ale sistemului de încălzire Viessmann pentru a dezvolta propriile soluții de casă inteligentă sau pentru a le integra în aplicații terțe.

Cu ajutorul API-ului nostru, dezvoltatorii pot crea soluții care să le sporească confortul și bunăstarea, contribuind în același timp la crearea spațiilor de locuit ale viitorului. Punerea acestor date la dispoziția clienților și partenerilor noștri consolidează motto-ul Viessmann de "co-creație".

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul