Modernizați sistemul de încălzire și beneficiați de avantaje pe termen lung

Aproape două treimi din generatoarele de căldură instalate în Germania nu sunt suficient de eficiente. Cu o vechime medie de peste 17 ani, majoritatea acestora sunt depășite și nu corespund stadiului actual al tehnologiei. Adesea, aceste generatoare de căldură nu utilizează în mod optim sursa de energie pe bază de combustibil fosil. Ca urmare, se pierde căldură, ceea ce crește semnificativ costurile de funcționare în vremuri de creștere a prețurilor la combustibili - ca să nu mai vorbim de efectele asupra mediului. În comparație cu alte măsuri de renovare, modernizarea sistemului de încălzire oferă cel mai mare potențial de economisire a energiei. Am sintetizat pentru dumneavoastră cele mai importante puncte.

De ce merită modernizarea sistemului de încălzire

Există multe motive întemeiate pentru a moderniza sau a înlocui un sistem de încălzire. Nu doar vechimea sistemului de încălzire și eficiența acestuia joacă un rol important. Aspectele legate de protecția mediului, costurile de încălzire și confortul sunt, de asemenea, motivații importante. În plus, un nou sistem de încălzire poate avea sens și în cazul în care se efectuează lucrări structurale la o clădire existentă după mulți ani. În funcție de amploarea lucrărilor, este posibil ca atunci să nu mai fie suficient să se modifice setările comenzilor de încălzire - de exemplu, curba de încălzire.

Reducerea emisiilor

Emisiile pot fi reduse în special atunci când se schimbă sistemele în favoarea încălzirii bazate pe energii regenerabile.

Economisiți resurse

Sistemele de încălzire moderne sunt foarte eficiente și consumă mult mai puține resurse decât tehnologia de încălzire învechită.

Reduceți facturile de încălzire

Eficiența sporită și utilizarea energiilor regenerabile permit reducerea costului combustibililor.

Creșterea confortului

Noua tehnologie de încălzire furnizează căldură și apă caldă menajeră în funcție de cerere. Controlul convenabil pe bază de aplicație este disponibil opțional.

Profitați de subvenții

Posibilitățile de subvenționare a energiilor regenerabile reduc costul de achiziție în cazul modernizării unui sistem de încălzire.

Creșterea valorii proprietății

Investiția în reînnoirea sistemului de încălzire economisește energie pe termen lung și, în același timp, crește valoarea proprietății.

Conservarea resurselor naturale și reducerea emisiilor

Protecția climei și aprovizionarea cu energie la prețuri accesibile în viitor sunt două dintre cele mai mari provocări ale timpului nostru. Prin utilizarea echipamentelor de încălzire avansate, fiecare gospodar poate contribui activ. La urma urmei, înlocuirea sistemelor învechite cu generatoare de căldură moderne conservă resursele naturale de energie și reduce emisiile - mai ales atunci când se utilizează generatoare de căldură regenerabile. Modernizarea unui sistem de încălzire poate economisi, în medie, o tonă de CO₂ pe an. Per total, aceasta este o contribuție importantă la tranziția energetică.

Reducerea facturilor de încălzire

Există multe modalități de a economisi energie în locuința dumneavoastră. Cu toate acestea, modernizarea sistemului de încălzire oferă cel mai mare potențial. După cum arată graficul următor, un nou sistem de încălzire sau instalarea unui sistem solar pe acoperiș poate economisi aproape o treime din energia consumată - și, prin urmare, poate reduce și facturile la încălzire. Pentru aceasta nu sunt neapărat necesare măsuri de renovare de amploare. Economiile potențiale care pot fi obținute prin simpla izolare a pereților exteriori sunt semnificativ mai mici. Acest lucru este valabil și pentru înlocuirea ferestrelor sau a ușilor.

Creșterea confortului în casă

Pe lângă potențialul de economisire oferit de un nou sistem de încălzire, un alt beneficiu al modernizării este creșterea confortului. Acest lucru se datorează digitalizării sistemului de încălzire, care, printre altele, permite controlul prin intermediul unei aplicații. Ocupanții își pot seta temperatura preferată prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete, de oriunde - acasă, pe canapea sau în drum spre casă de la serviciu. Aplicația Viessmann ViCare arată cât de ușor și convenabil poate fi.

Investiți inteligent și creșteți valoarea proprietății

În ceea ce privește costurile și consumul, nu există nicio măsură de modernizare în sau pe casă care să se amortizeze mai repede decât modernizarea sistemului de încălzire. În plus, puteți crește valoarea de piață a proprietății dvs. prin modernizarea unui sistem de încălzire vechi. Având în vedere creșterea costurilor cu energia, mulți cumpărători analizează mai atent cheltuielile de întreținere.Disponibilitatea de a plăti pentru proprietăți eficiente din punct de vedere energetic este în consecință mai mare. Mai mult, aceste date sunt înregistrate în certificatul de performanță energetică atunci când o proprietate este închiriată, dată în leasing sau vândută. Acest lucru este obligatoriu în cazurile menționate.

Soluții climatice adecvate pentru modernizare

Ce sistem de încălzire este cel mai potrivit pentru modernizare depinde de diverși factori. Pe lângă anul de construcție și starea de izolare a clădirii, aceasta include și comportamentul individual al ocupanților în materie de încălzire. Antreprenorul pe care l-ați ales vă va ajuta să decideți. După ce ați stabilit împreună cu experții datele cheie pentru noul sistem de încălzire, aceștia vă vor oferi apoi o consiliere competentă și individuală. Practic, aici se poate lua o decizie în funcție de sursele de energie. Vă prezentăm mai jos sistemele potrivite pentru modernizarea sistemului de încălzire.

Căldura din sol, din apele subterane sau din aer oferă o alternativă economică la combustibilii fosili. O pompă de căldură Viessmann utilizează energia naturală într-un mod deosebit de eficient și responsabil față de mediu. Vitocal 250-A și Vitocal 252-A sunt deosebit de potrivite pentru modernizarea încălzirii. Acestea ating temperaturi de debit de până la 70 de grade Celsius și, prin urmare, alimentează în mod eficient și clădirile existente mai vechi cu energie ecologică.

La urma urmei, dacă alegeți un cazan pe combustibil solid pentru peleți de lemn, așchii de lemn sau bușteni, utilizați unul dintre cei mai naturali combustibili din lume - și unul deosebit de potrivit atunci când este de proveniență regională. Datorită tehnologiei avansate Viessmann, încălzirea cu lemne este acum, de asemenea, foarte eficientă și convenabilă. Deoarece cazanele permit temperaturi de debit avansate, acestea sunt potrivite și pentru furnizarea de căldură în clădiri nemodernizate.

Sistemele solare termice de înaltă eficiență din casele individuale și din clădirile de apartamente acoperă în prezent până la 60 % din cererea anuală de energie pentru prepararea apei calde menajere. Pe lângă apa caldă menajeră, captatorii solari pot încălzi și apa de încălzire centrală și pot fi folosiți și ca sistem de rezervă pentru încălzirea centrală. Prin urmare, energia termică solară este un supliment ideal dacă doriți să modernizați un sistem de încălzire.

Cu un sistem de încălzire cu pile de combustie, nu doar generați căldură, ci și electricitate în același timp, pe care o puteți folosi în casă. Acest lucru înseamnă mai multă independență față de furnizorul local de energie. Viessmann Vitovalor PT2 este compact și oferă o eficiență electrică considerabil mai mare decât cea disponibilă prin intermediul soluțiilor actuale de cogenerare (CHP). Ca urmare, extragerea de căldură este mai mică, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea în construcțiile noi, precum și în clădirile existente renovate și modernizate.

Energiile regenerabile nu trebuie neapărat să acopere întreaga cerere de căldură. Suplimentarea sistemelor existente este, de asemenea, o modalitate bună de a crește eficiența sistemului global. Mixul energetic oferă cea mai mare libertate posibilă în alegerea sursei de energie, deoarece aparatele hibride utilizează în mod flexibil diferite surse de energie. În acest fel, ele asigură întotdeauna o funcționare rentabilă și eficientă.

Într-un sistem fotovoltaic, cristalele sensibile la lumină din interiorul modulelor convertesc lumina solară în energie electrică. Cel mai bine este să consumați dumneavoastră această energie electrică - de exemplu, pentru a face să funcționeze o pompă de căldură alimentată electric. Pentru a vă asigura că electricitatea poate fi utilizată și în momente diferite, un sistem de stocare a energiei electrice în baterii, cum ar fi Vitocharge VX3, este un accesoriu ideal. Acest lucru sporește autoconsumul, precum și eficiența economică a autogenerării.

Finanțare cu titlu informativ

Viessmann, un partener de încredere pentru modernizare

Când vine vorba de încălzire și modernizare, aveți alături de dumneavoastră un partener puternic și experimentat cu Viessmann:

 • De peste 100 de ani, suntem sinonimi cu calitatea "Made in Germany", fiind unul dintre cei mai importanți producători internaționali de sisteme de încălzire.
 • Partenerii noștri comerciali vă oferă servicii de primă clasă și vă pot oferi o ofertă completă pentru toate sursele de energie, precum și pentru toate sistemele de încălzire uzuale.
 • Construcție nouă sau modernizare a sistemului de încălzire - ne concentrăm pe soluții integrate, adaptate individual, în locul sistemelor de sine stătătoare.
 • Costurile de investiție, costurile de funcționare, autosuficiența, protecția mediului, subvențiile: indiferent de aspectul vizat, noi vă oferim o bază clară pentru luarea deciziilor.

Verificarea energetică ca bază pentru înlocuirea sistemului de încălzire

O verificare energetică creează o bază ideală pentru luarea deciziilor înainte de modernizarea sistemului de încălzire. Viessmann oferă o verificare online gratuită a economiei de energie a clădirii, care a fost certificată de TÜÜV Rheinland și evaluată pozitiv în ceea ce privește plauzibilitatea, metodologia, ipotezele și sursele de date pentru calcul. Verificarea în sine durează doar câteva minute. Pentru a obține informațiile de care aveți nevoie cu privire la potențialul dumneavoastră de economisire, tot ce vă trebuie sunt următoarele date:

 • Tipul clădirii (casă individuală sau clădire de apartamente)
 • Suprafața locuibilă în metri pătrați
 • Sistemul de încălzire (petrol sau gaz)
 • Consumul anual
 • Numărul de persoane din gospodărie

Modernizați sistemul de încălzire și profitați de servicii

Pentru a asigura o funcționare fără probleme pe termen lung, chiar și un sistem de încălzire nou ar trebui să fie întreținut în mod regulat. Dacă ați optat pentru o soluție Viessmann atunci când v-ați modernizat sistemul de încălzire, un contract de întreținere este o completare recomandată. Acesta poate fi conceput individual, astfel încât să fie adaptat nevoilor dumneavoastră. Avantajele întreținerii sistemului de încălzire:

 • Efort minim - condiții constante fără a fi nevoie de o comparație anuală a prețurilor

 • Nivel ridicat de siguranță - întreținerea regulată asigură o fiabilitate operațională ridicată

  

Ce trebuie luat în considerare înainte de a moderniza sistemul de încălzire?

În cazul unei defecțiuni totale a sistemului de încălzire, este necesară o acțiune rapidă. În astfel de cazuri, aproape că nu mai există timp pentru planificarea detaliată a noului sistem de încălzire. Prin urmare, este recomandabil să vă gândiți la modernizarea sistemului de încălzire într-un stadiu incipient.

Definiți obiectivele și examinați posibilitățile

Gama de sisteme de încălzire Viessmann este foarte variată. Trebuie luate în considerare tipurile de combustibil, detaliile tehnice și opțiunile de stocare. Prin urmare, este cu atât mai important să clarificați în prealabil ce obiective urmăriți în modernizarea sistemului dumneavoastră de încălzire:

 • Să reduceți consumul și costurile?

 • Protejarea mediului și reducerea emisiilor deCO2?

 • Să deveniți independent de gaz și electricitate?

În plus, noul sistem de încălzire trebuie să se potrivească, de asemenea, casei și nevoilor individuale. Pentru a fi o soluție completă, este posibil să fie necesară și înlocuirea radiatoarelor și a conductelor. Trebuie să se determine necesarul de căldură al clădirii. De asemenea, ar trebui să se ia în considerare și să se ia în considerare și modelele de încălzire ale ocupanților în luarea deciziei. Prin urmare, este clar că un proiect de modernizare a sistemului de încălzire necesită o bună planificare și pregătire. Partenerul dumneavoastră Viessmann este acolo pentru a vă ajuta cu toate aceste întrebări. Dacă doriți să vă modernizați sistemul de încălzire, el vă va prezenta opțiunile și vă va ajuta în procesul de luare a deciziilor și în implementarea finală.

Sfaturi: Achiziționarea unui nou sistem de încălzire

În acest videoclip veți găsi un rezumat al tuturor etapelor implicate în modernizarea unui sistem de încălzire - de la decizie, la planificare și până la punerea în funcțiune a noului sistem de încălzire.

Misiune îndeplinită: clienții mulțumiți sunt cea mai bună recomandare

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul