Întreținerea sistemului de încălzire: avantaje, intervale, costuri, contract de întreținere

Funcționarea fără probleme a unui sistem de încălzire Viessmann este un lucru esențial. Doar așa se poate asigura o interacțiune optimă a componentelor, ceea ce sporește eficiența sistemului. În funcție de tipul de sistem de încălzire, aceasta înseamnă, de asemenea, că sunt utilizate mai puține resurse. În plus, în acest fel puteți face economisire la costurile de încălzire. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca întreținerea sistemelor de încălzire să fie neglijată. Vă explicăm cum funcționează întreținerea sistemelor de încălzire, vă oferim informații pe tema costurilor și la ce trebuie să fiți neapărat atenți dacă doriți să efectuați întreținerea unui sistem de încălzire Viessmann.

De ce ar trebui să vă faceți revizia sistemului de încălzire Viessmann

În principiu, întreținerea sistemului dumneavoastră de încălzire constă în două componente - o inspecție și întreținerea propriu-zisă. Ambele etape sunt efectuate de către un profesionist calificat. În primul rând, acesta va determina starea actuală a sistemului de încălzire. Lucrările de întreținere asigură starea preconizată a sistemului de încălzire Viessmann.

Este posibil să fie necesară înlocuirea unor piese individuale de întreținere și de uzură. Aceasta se numește întreținere corectivă, care restabilește starea țintă. După efectuarea inspecției și a lucrărilor de întreținere corectivă, veți primi și un raport de întreținere pentru sistemul dumneavoastră de încălzire Viessmann. Lucrările efectuate sunt enumerate în acesta.

Puteți găsi informații despre o defecțiune la sistemul dumneavoastră de încălzire Viessmann în ghidul Ce trebuie să faceți în cazul unei defecțiuni?

Ce se verifică la revizia sistemului dumneavoastră de încălzire?

În timpul reviziei sistemului de încălzire, se efectuează și alte teste pe lângă cele ale cazanului. Următoarele etape de întreținere sunt enumerate folosind exemplul unui cazan mural cu condensare pe gaz:

 • Verificarea tuturor racordurilor de pe partea de  apă caldă menajeră și de apă caldă menajeră pentru depistarea scurgerilor
 • Măsurarea presiunii statice și a presiunii de alimentare
 • Verificarea garniturii de etanșare a arzătorului și a ansamblului de tifon al arzătorului
 • Verificarea și reglarea electrodului de aprindere și de ionizare
 • Curățarea schimbătorului de căldură
 • Verificarea scurgerii condensului și curățarea sifonului
 • Verificarea sistemului de neutralizare (dacă este prezent)
 • Verificarea vasului de expansiune și a presiunii din sistem
 • Verificarea supapei de siguranță
 • Verificarea conexiunilor electrice pentru a verifica dacă sunt bine așezate
 • Verificarea calității combustiei
 • Verificarea sistemului de evacuare a fumului pentru a verifica dacă fluxul este liber și dacă este etanș
 • Alimentarea cu apă caldă menajeră, inclusiv reglarea temperaturii, etanșeitatea și buna funcționare generală
 • Funcționarea și reglajele adecvate ale pompelor sistemului de încălzire, cum ar fi pompele circuitului de încălzire, de încărcare a  boilerelor și de circulație a apei calde menajere

Factorii individuali pot varia în funcție de tipul și modelul sistemului de încălzire. De exemplu, în cazul unei pompe de căldură sau al unei pile de combustie joacă un rol complet diferit față de cel al unui cazan în condensaţie pe gaz sau al unui cazan clasic pe combustibil.

Motive pentru întreținerea încălzirii

 1. Evitați costurile  avansate de încălzire din cauza contaminării
 2. Asigurarea siguranței locuitorilor
 3. Prelungirea duratei de viață a sistemului
 4. Menținerea calității energiei
 5. Păstrați garanția (pentru sistemele noi)
 6. Preveniți gazele de eșapament dăunătoare mediului de la sistemele necurățate
 7. Preîntâmpinați defectarea bruscă a încălzirii
 8. Asigurați-vă că asigurarea acoperă costurile daunelor indirecte

Ar trebui să faceți o revizie periodică a sistemului de încălzire

Un sistem de încălzire funcționează la sarcină maximă timp de trei până la cinci luni pe an. Prin urmare, întreținerea sistemului de încălzire ar trebui efectuată în mod regulat. Cu toate acestea, nu există o cerință legală privind durata. În orice caz, un moment bun pentru întreținerea unui sistem de încălzire Viessmann este vara. Dacă este deja permanent cald foarte devreme, sfârșitul primăverii este, de asemenea, un moment bun. În orice caz, ar trebui să faceți revizia sistemului de încălzire înainte de începerea următorului sezon de încălzire.

La ce costuri vă puteți aștepta pentru întreținerea sistemului de încălzire?

Întreținerea sistemului de încălzire implică anumite costuri. Dar nu există prețuri unitare și tarife forfetare. Acest lucru se datorează faptului că costul depinde de o varietate de factori, cum ar fi

 • tipul de încălzire
 • amploarea lucrărilor
 • condițiile locale
 • setările adecvate
 • piese de schimb sau înlocuirea pieselor de uzură, dacă este necesar

În special, serviciile de urmărire a întreținerii sistemului de încălzire nu pot fi acoperite de un tarif forfetar. În unele cazuri, este posibil ca piesele de uzură să trebuiască, de asemenea, să fie înlocuite de un contractant în cursul întreținerii. Toate aceste servicii suplimentare contează pentru întreținerea sistemului de încălzire și, prin urmare, determină prețul acesteia. Din cauza acestei complexități, nu este posibil să se precizeze aici tarife forfetare pentru întreținerea sistemului de încălzire; costurile pot fi determinate doar individual.

Contract de întreținere: avantajele vorbesc de la sine

Un contract de întreținere pentru sistemul de încălzire asigură o îngrijire regulată a sistemului și oferă, de obicei, condiții mai atractive. Un contract pe termen lung permite o mai bună calculabilitate atât pentru dumneavoastră, cât și pentru partenerul de service.

Nu trebuie să comparați ofertele sau să renegociați serviciile în fiecare an. Un alt avantaj pentru dvs. atunci când încheiați un contract de întreținere este că nu veți mai uita niciodată data service-ului.

În cele din urmă, puteți specifica servicii personalizate într-un astfel de contract. În acest fel, veți obține un pachet adaptat nevoilor dvs. Dacă doriți să găsiți un partener de service potrivit, vă vom ajuta cu plăcere. Folosiți pur și simplu formularul nostru pentru a solicita o ofertă pentru întreținerea încălzirii.


Conținutul unui contract de întreținere: La ce trebuie să fiți atenți

Cu un contract de întreținere periodică a unui sistem de încălzire Viessmann, ar trebui să acordați atenție următoarelor elemente:

 • serviciile care urmează să fie efectuate, inclusiv descrierea
 • perioada de timp și intervalul de întreținere
 • durata contractului și perioada de preaviz
 • asumarea răspunderii, formulată în mod clar
 • serviciu de permanență în cazul unei defecțiuni
 • Opțional, puteți conveni, de asemenea, asupra unui timp de răspuns în cazul unei defecțiuni.
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul