Când merită o unitate de cogenerare?

Duratele lungi de funcționare sunt decisive atunci când se decide dacă o unitate de cogenerare este economică. La urma urmei, cu cât o unitate de cogenerare poate transfera mai mult timp căldură și energie într-un sistem, cu atât mai repede se va amortiza.

Atunci când se proiectează și se planifică o unitate de cogenerare, accentul se pune, de obicei, pe căldură. Acesta este motivul pentru care se vorbește despre o unitate de cogenerare "bazată pe căldură". Există câteva excepții, cum ar fi alimentarea cu energie electrică de urgență, când unitatea de cogenerare este "bazată pe energie".

Proiectarea unei unități de cogenerare în detaliu

Dacă ne uităm la modul în care producția anuală de încălzire este repartizată în mod obișnuit pe o perioadă de 12 luni (linia anuală permanentă), devine clar că o unitate de cogenerare nu trebuie supradimensionată. Puterea sa termică este calculată astfel încât să poată fi transferată căldură chiar și în perioadele de sarcină redusă. Pentru a obține o durată de funcționare de cel puțin 4 500 de ore, putem presupune că aproximativ 20 % din puterea cazanului ca putere termică a unității de cogenerare pentru a asigura încălzirea clădirii.

Deoarece o unitate de cogenerare se amortizează în esență prin reducerea cantității de energie electrică preluată de la rețea (și nu prin intermediul remunerației de alimentare), trebuie luat în considerare și consumul de energie electrică din clădire.

Are sens pentru dumneavoastră să utilizați o unitate de cogenerare?

Răspunzând la trei întrebări simple, puteți verifica rapid dacă are sens să folosiți o unitate de cogenerare Vitobloc:

  1. Puterea necesară a cazanului este mai mare de 60 kW sau consumul de gaz este mai mare de 90.000 kWh/a (raportat la puterea calorifică brută)?
  2. Consumul anual de energie depășește 32.000 kWh?
  3. Se consumă simultan căldură și energie electrică?

În cazul în care răspunsul la toate aceste întrebări este "da" și există o conexiune la gaz, merită să analizați mai atent utilizarea unei unități de cogenerare. În acest scop, cu câteva detalii suplimentare, Viessmann poate crea o analiză de viabilitate pentru partenerul comercial, ca ajutor decizional pentru investitor, și oferă, de asemenea, consultanță tehnică cu privire la întrebările privind integrarea sistemului. Consultanță privind utilizarea unei unități de cogenerare ca generator sau pentru a genera energie din biogaz sau gaz de depozit poate fi obținută de la o echipă specializată Viessmann.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul