Cum să găsești instalatorul de sisteme de încălzire potrivit

Solicitați o consultație gratuită
(Bild: © A._and_I._Kruk / Shutterstock.com)

Un aparat de încălzire nu este format numai din componente mecanice. Acesta conține, de asemenea, un software care face ca aparatul să fie ceea ce este - un sistem de încălzire foarte eficient, complet și reglabil, care poate fi controlat chiar și de la distanță.

Pentru ca software-ul și hardware-ul să funcționeze împreună în mod corespunzător, este esențială o configurare corectă. Această activitate este de obicei efectuată de un instalator de sisteme de încălzire. După ce instalarea este finalizată, urmează punerea în funcțiune. Sistemul de încălzire este apoi pregătit pentru punerea în funcțiune. Această lucrare trebuie, de asemenea, să fie efectuată de un instalator de sisteme de încălzire. Nu în ultimul rând, contractorul de termoficare se poate ocupa și de întreținerea sistemului instalat și, astfel, poate asigura funcționarea fiabilă a acestuia pe termen lung.

Rolul consultativ al instalatorului de sisteme de încălzire

Domeniul de activitate al unui instalator de sisteme de încălzire se extinde, de obicei, dincolo de aspectele manuale ale meseriei. Deși utilizat în mod colocvial, termenul "instalator" nu acoperă totul. În jargonul tehnic, termenul corect este cel de "contractor de încălzire, sistemele de ventilație și aer condiționat" sau, pe scurt, contractor HVAC. La urma urmei, acesta este, de asemenea, primul dvs. punct de contact atunci când achiziționați un sistem de încălzire. Datorită pregătirii și experienței lor profesionale, aceștia sunt la curent cu cele mai recente tehnologii de încălzire și de canalizare și pot spune rapid ce tehnologie de încălzire este cea mai potrivită pentru fiecare clădire în parte. Nu în ultimul rând, aceștia vă pot ajuta cu cererile de subvenții guvernamentale și, astfel, pot reduce costurile de achiziție.

Motive pentru a alege un partener comercial certificat

Un nou sistem de încălzire este o investiție pe termen lung, care trebuie analizată și planificată cu atenție. Pe lângă propriile cercetări, o consultanță de specialitate este esențială pentru primii pași. Veți afla astfel ce opțiuni sunt disponibile, cum poate fi asigurată eficiența economică, care poate fi costul aproximativ și multe altele. Dacă știți deja ce surse de energie vi se potrivesc, puteți căuta, de asemenea, instalatori de sisteme de încălzire sau antreprenori HVAC în funcție de specializarea acestora. Nu este neobișnuit ca antreprenorii de încălzire să aibă cunoștințe aprofundate într-un anumit domeniu.

Încredeți-vă în instalatorii de sisteme de încălzire certificați

Calificările sunt un aspect important atunci când alegeți un instalator de sisteme de încălzire. La urma urmei, ca și în alte industrii, există instalatori bine pregătiți și foarte bine pregătiți. Pentru a vă asigura că antreprenorul dvs. are competențele necesare, este indicat să vă bazați pe partenerii comerciali din domeniul HVAC care lucrează cu producători renumiți. Cu partenerii comerciali Viessmann, sunteți cu siguranță în siguranță.

Cum să găsești instalatorul de sisteme de încălzire potrivit lângă tine

Găsiți un instalator de sisteme de încălzire potrivit în apropierea dumneavoastră este ușor - cu ajutorul căutării partenerilor noștri locali. Puteți alege între:

 • Antreprenori de încălzire
 • Antreprenori de instalații fotovoltaice
 • Inginerii de proiectare și birourile de consultanță în inginerie
 • Producători de case prefabricate/tradiționale

Antreprenorii HVAC sunt, de obicei, ușor de contactat prin telefon. Acest lucru este deosebit de util în cazul în care sistemul dvs. de încălzire își dă brusc duhul. În mod ideal, contractorul HVAC nu va fi stabilit prea departe de casa dumneavoastră, astfel încât defecțiunile să poată fi remediate la fața locului cât mai repede posibil. Dacă sistemul dvs. de încălzire este conectat și înregistrat prin Vitoconnect cu ajutorul aplicației ViCare, puteți, de asemenea, să îi oferiți antreprenorului ales acces la acesta. Acesta poate astfel să vă monitorizeze sistemul de la distanță și să intervină, dacă este necesar, înainte de apariția unei defecțiuni. Conectarea prin intermediul aplicației ViCare adaugă, de asemenea, un avantaj semnificativ - o garanție completă de cinci ani. Pentru mai multe informații, consultați pagina aplicației ViCare.

După cum am menționat deja, un contractor de încălzire cu o specializare nu este nimic neobișnuit. Dacă doriți să treceți la un nou cazan pe peleți, de exemplu, ar trebui să contactați un antreprenor specializat în acest domeniu. În cazul generatoarelor de căldură generatoare de energie, este recomandabil să contactați antreprenori cu certificare pentru unități de cogenerare și/sau aparate de încălzire cu pile de combustie. Aceștia sunt experți în domeniul lor.

Tehnologia sistemelor de încălzire s-a îmbunătățit în mod constant în ultimele decenii. În unele domenii, a crescut și complexitatea. Instalatorii de sisteme de încălzire calificați sunt pe deplin conștienți de acest lucru și se supun unor cursuri de formare periodică. Acest lucru înseamnă că aceștia sunt întotdeauna la curent cu cele mai recente tehnologii în materie de sisteme de încălzire și pot instala corect și rapid sisteme de încălzire avansate. Puteți găsi instalatori de sisteme de încălzire bine informați și foarte bine pregătiți în lista partenerilor comerciali Viessmann și în alte locuri.

Indiferent dacă este vorba de dezasamblarea componentelor vechi sau de montarea de conducte noi, antreprenorii calificați în domeniul încălzirii ascultă clienții, țin cont de dorințele lor și efectuează lucrările la data convenită. În cazul în care un termen este în pericol de a fi depășit, clienții sunt informați imediat.

Găsirea unui instalator de sisteme de încălzire pe timp de criză

Un instalator HVAC calificat nu numai că are expertiza necesară, ci și flexibilitatea și capacitatea de a se adapta rapid la situații noi și neobișnuite. Antreprenorii sunt susținuți în activitatea lor de cadrul politic, de asociația profesională relevantă (ZVSHK) și de Viessmann.

Nu există nicio îndoială că antreprenorii de sisteme de încălzire joacă un rol important în societate. Politicienii au recunoscut acum și ei acest lucru prin desemnarea oficială a contractorilor HVAC ca fiind relevanți pentru sistem. În afară de câteva reglementări speciale* specifice fiecărui land german în parte, această desemnare înseamnă că aceștia pot continua să își ofere și să își desfășoare serviciile.

*Contactați în mod normal guvernul statului dumneavoastră pentru mai multe informații

Pentru majoritatea contractorilor de sisteme de încălzire din Germania, Asociația pentru salubritate, încălzire și aer condiționat (ZVSHK) este primul punct de contact. La rândul său, asociația îi ține la curent pe contractorii de sisteme de încălzire și de climatizare și oferă sfaturi despre cum se pot proteja pe șantier instalatorii de sisteme de încălzire și alți meseriași calificați. În practică, acest lucru înseamnă măsuri sporite de protecție și igienă care vizează în primul rând protejarea sănătății lor și a clienților lor.

Viessmann își sprijină partenerii comerciali și, la rândul lor, clienții finali în mai multe moduri. Capacitatea noastră de producție, de exemplu, este încă în mare parte intactă. Capacitatea noastră de livrare este, de asemenea, garantată în continuare. Reprezentanții de vânzări anteriori și contactele de service pentru contractorii de încălzire pot fi contactați în continuare ca și până acum. Serviciile digitale, cum ar fi sistemul de comenzi online, aplicația pentru piese de schimb și ViGuide, funcționează fără restricții. Pentru contractorii de încălzire și clienții finali, acest lucru înseamnă că totul este în continuare mai mult sau mai puțin la fel.

În afară de măsurile sporite de protecție și igienă, procesul rămâne același. Procedați conform descrierii de mai sus, iar Viessmann vă va îndruma către un contractor calificat în domeniul sistemelor de încălzire. Pentru a evita să vă puneți în pericol în mod inutil sănătatea dvs. sau pe cea a contractorului de sisteme de încălzire, vă rugăm să acordați atenție următoarelor aspecte (în cazul în care contractorul însuși nu ridică aceste aspecte):

 • Informați în prealabil antreprenorul de sisteme de încălzire preferat cu privire la starea dumneavoastră de sănătate. Dacă nu vă simțiți bine, amânați întâlnirea.
 • Întrebați antreprenorul dumneavoastră de sisteme de încălzire dacă puteți efectua o plată fără numerar și semna orice document după aceea.
 • Asigurați o sistemele de ventilație regulată în spațiile închise.
 • Cel mai bine este să lăsați ferestrele deschise în timp ce se execută lucrări.
 • Asigurați-vă că antreprenorul dumneavoastră de sisteme de încălzire se poate spăla pe mâini în mod regulat.
 • Dacă acest lucru nu este posibil, informați-i în prealabil, astfel încât să se poată pregăti în consecință pentru situația respectivă.
 •  

Fiecare nor are o căptușeală de argint și chiar și o criză poate fi benefică pentru unii clienți finali. Acest lucru se datorează faptului că incertitudinea generală poate însemna, de asemenea, că antreprenorii de încălzire au mai multă capacitate decât de obicei. Dacă intenționați oricum să vă modernizați sistemul de încălzire, acesta ar putea fi cel mai bun moment pentru a o face.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul