Achiziționarea unui nou sistem de încălzire Viessmann - sfaturi și informații

Solicitați o consultație gratuită
(Imagine: © Photographee.eu / Shutterstock.com)

Achiziționarea unui sistem de încălzire - iată cum se procedează

Faceți clic pe butonul de redare pentru a viziona videoclipul. Vă rugăm să rețineți că, atunci când vizionați videoclipul, vor fi transmise date către YouTube. Puteți găsi detalii în acest sens în Politica noastră de confidențialitate.

Primul pas: cercetarea în avans

Înainte de a vă decide asupra unui sistem de încălzire Viessmann și de a semna contractul de achiziție, există câteva puncte care trebuie clarificate. Pentru a evita surprizele neplăcute, achiziția trebuie să fie bine planificată. Începeți prin a stabili un buget. Nu uitați că un sistem de încălzire este mai mult decât generatorul de căldură în sine - în funcție de noul sistem de încălzire pe care îl alegeți, poate fi necesar un cilindru, o cameră de depozitare, un racord de gaz sau un foraj. Cu o  Pompă de căldură aer/apă de la Viessmann, de exemplu, nu trebuie să vă preocupați de niciunul dintre aceste aspecte.

Răspunsurile la aceste întrebări ar trebui clarificate în prealabil prin consultarea unui consilier energetic sau a unui antreprenor de sisteme de încălzire:

 • Ar trebui ca un sistem de încălzire existent să fie suplimentat sau complet reînnoit?
 • Ar trebui planificat un sistem de încălzire pentru o construcție nouă?
 • Ar trebui să se treacă la o altă sursă de energie?
 • Care este starea clădirii?
 • Câți ocupanți sunt în casă? Care este necesarul de căldură?
 • Există spațiu pentru o cameră de depozitare sau un cilindru?
 • Cum arată comportamentul meu de consum?

  

Care sunt argumentele pentru achiziționarea unui nou sistem de încălzire?

Există, în esență, trei scenarii diferite: sistemul de încălzire se defectează și trebuie înlocuit, planificați un proiect de modernizare sau o construcție nouă are nevoie de un sistem de încălzire. Factorii de motivare pentru ultima opțiune sunt diferiți. Un nou sistem de încălzire de la Viessmann nu numai că funcționează mult mai eficient decât cazanul vechi de 20 de ani din pivniță, dar achiziționarea unui nou sistem de încălzire Viessmann economisește și costurile de încălzire.

În plus, de multe ori nu mai este vorba doar de faptul că sistemul de încălzire se limitează la a furniza căldură și apă caldă. Mai mult, inovația, digitalizarea și, mai ales, aspectul ecologic joacă un rol din ce în ce mai important. Cu o nouă pompă de căldură de la Viessmann, vă puteți încălzi, de exemplu, cu energie ecologică din aer sau din sol. În plus, un sistem de încălzire cu pile de combustie de la Viessmann nu are doar un avantaj ecologic, ci și avantajul inovației tehnice.

  

  

Achiziționarea unui nou sistem de încălzire - dar care dintre ele?

Dacă intenționați să achiziționați un sistem de încălzire Viessmann, gama noastră de produse vă oferă o gamă largă de opțiuni. Puteți selecta și personaliza modelul potrivit în funcție de nevoile dumneavoastră. În primul rând, aveți posibilitatea de a alege între diferite surse de energie:

 • Gaz
 • Petrol
 • Electricitate
 • Lemn
 • Energie de mediu

În funcție de selecția dumneavoastră, sistemele variază de la un cazan compact pe gaz montat pe perete, un sistem electric de încălzire prin pardoseală sau o pompă de căldură aer/apă  până la diverse opțiuni combinate. Adesea, poate fi utilă combinarea a două sisteme, cum ar fi un cazan pe gaz și un sistem solar termic. Dacă aceasta este sau nu o combinație rezonabilă este un lucru pe care ar trebui să îl decideți împreună cu unul dintre partenerii noștri comerciali la fața locului.

  

Noul sistem de încălzire de la Viessmann trebuie să fie cel mai potrivit

Un nou sistem de încălzire Viessmann nu trebuie să se potrivească doar bugetului și comportamentului dumneavoastră de utilizare. Clădirea în sine și, în special, izolația acesteia sunt, de asemenea, factori de influență importanți atunci când vine vorba de alegerea sistemului de încălzire potrivit pentru locuința dumneavoastră.

Unele sisteme de încălzire sunt deosebit de potrivite pentru construcțiile noi, de exemplu. În acest caz, Viessmann oferă o gamă de opțiuni pentru alimentarea casei dvs. cu căldură:

Dar încălzirea nu este singurul lucru pe care îl puteți realiza cu aparatele Viessmann. Într-o construcție nouă, în special, trebuie să luați în considerare și ventilația și/sau generarea de energie. Ventilația și încălzirea pot merge bine împreună - Vitovent 300-F împreună cu o pompă de căldură aer/apă. Alternativ, puteți acoperi o parte din cererea de energie electrică a unei pompe de căldură cu un sistem fotovoltaic dedicat pe acoperiș.

Achiziționarea unui sistem de încălzire Viessmann - pas cu pas

Nu sunteți pe cont propriu atunci când trebuie să vă decideți asupra viitorului dumneavoastră sistem de încălzire. Pe lângă nenumăratele ghiduri și informații despre sistemele de încălzire individuale, vă oferim opțiunea unei consultații de specialitate calificate cu un instalator certificat de sisteme de încălzire. Veți găsi cu siguranță interlocutorul potrivit folosind căutarea partenerului comercial local.

Partenerii comerciali Viessmann nu numai că vă ajută la selectarea sistemului de încălzire potrivit, ci și la finanțarea noului dvs. sistem de încălzire. Aceștia pot întocmi o ofertă personalizată pentru dumneavoastră și, de obicei, vă vor sprijini și la solicitarea de subvenții de stat. Pe lângă programele de finanțare regionale, Oficiul Federal pentru Afaceri Economice și Controlul Exporturilor (BAFA) și Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) oferă subvenții și împrumuturi pentru finanțarea noilor sisteme de încălzire în cadrul programului Federal de finanțare pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic (BEG). Sunt sprijinite în special energiile regenerabile și tehnologiile inovatoare. Puteți găsi informații suplimentare în secțiunea noastră privind programele de subvenții.

Pe scurt, ar trebui să urmați acești pași atunci când achiziționați un nou sistem de încălzire Viessmann:

 1. Planificați și cercetați
 2. Obțineți sfaturi și comparați ofertele
 3. Depuneți o cerere de finanțare
 4. Instalați sistemul de încălzire
 5. Bucurați-vă de confortul noului dumneavoastră sistem de încălzire Viessmann

Aflați mai multe despre ce trebuie să faceți după achiziționarea unui sistem de încălzire Viessmann în articolul intitulat Primii pași cu noul sistem de încălzire Viessmann

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul