Independent cu soluții Viessmann

(Imagine: © nmedia / Shutterstock.com)

Independentă și rezistentă în viitor - datorită soluțiilor Viessmann

În vremuri de creștere a prețurilor la petrol și gaze, este cu atât mai important să deveniți autosuficienți și independenți de combustibilii fosili atunci când vine vorba de propria aprovizionare cu energie. Soluțiile de sistem Viessmann oferă o gamă întreagă de alternative pentru încălzire fără gaz și fără petrol. Pentru că Viessmann își ia în serios responsabilitatea socială. Cum facem acest lucru? Suntem promotorii schimbării către sursele de energie regenerabilă - ca răspuns la provocările și evoluțiile timpului nostru. Următoarele secțiuni vă oferă o prezentare generală a sistemelor adecvate. În plus, în ghidurile noastre găsiți informații detaliate despre subiecte precum tehnologia de încălzire, economisirea energiei și modernizare.

Îndrăznește să fii mai independent - Ce sisteme de încălzire sunt cele mai potrivite acum?

Provocările vremurilor noastre necesită tot know-how-ul și experiența afacerii noastre de familie cu o vechime de peste 100 de ani. Iar noi avem soluțiile inovatoare de care gospodăria dvs. are nevoie pentru a deveni rezistentă la viitor și autonomă din punct de vedere energetic. Care dintre sistemele de încălzire prezentate mai jos este potrivit pentru dvs. acum poate fi determinat rapid și ușor cu ajutorul listelor de verificare scurte.

Vitocal 200-G

Pompă de căldură

 • Aveți încălzire prin pardoseală sau suprafețe de încălzire de dimensiuni generoase.
 • Aveți o casă bine izolată.
 • Aveți posibilitatea de a fora un puț de foraj pe proprietatea dumneavoastră sau, alternativ, de a instala un rezervor de stocare a gheții sau de a oferi un loc de instalare pentru o pompă de căldură aer/apă.
 • Aveți spațiu pentru un rezervor tampon cu o capacitate de până la 1.000 de litri.
 • Doriți să fiți independent de petrol sau gaz, o investiție mai mare nu vă deranjează.
 • Doriți să folosiți posibilitatea de "răcire naturală" în timpul verii.

Încălzire generatoare de energie

 • Vă încălziți cu gaz sau aveți un racord la gaz.
 • Doriți deja să generați căldură și electricitate cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație.
 • Doriți să deveniți mai puțin dependenți de prețurile în creștere ale energiei electrice.
 • Doriți să vă încălziți mai economic și să economisiți până la 40 % din costurile de energie.
 • Doriți să stocați energia electrică pe care o produceți dumneavoastră pentru a o utiliza ulterior și să deveniți astfel mai puțin dependent de rețeaua publică.
 • Doriți să protejați clima prin reducerea emisiilor de CO₂.
 • Doriți să vă asigurați subvenții de stat de până la 11.200 de euro.

Sisteme solare termice

 • Locuiți într-o casă izolată sau într-o casă cu terasă cu o suprafață de acoperiș neumbrită orientată spre sud, vest sau est.
 • Doriți să folosiți energia gratuită de la soare pentru a încălzi apa și pentru a susține sistemul de încălzire.
 • Într-o casă unifamilială, energia solară acoperă până la 60 % din energia necesară pentru încălzirea apei calde menajere.
 • Semnalați acțiunea dvs. responsabilă față de mediu prin reducerea durabilă a emisiilor de CO₂.

Sisteme fotovoltaice

 • Locuiți într-o casă izolată sau terasă cu un acoperiș neumbrit, orientat spre sud, vest sau est.
 • Doriți să vă produceți propria energie electrică pentru uz propriu - în prezent, energia electrică solară poate fi deja produsă mult mai ieftin decât costurile de achiziție a energiei electrice pentru uz casnic - sau să o introduceți în rețeaua publică.
 • Doriți să stocați energia electrică pe care o produceți pentru utilizare ulterioară, devenind astfel mai puțin dependenți de rețeaua publică.
 • Doriți să aveți o contribuție vizibilă la protecția mediului; sistemele fotovoltaice reduc poluarea și conservă resursele naturale.
 • Doriți să creșteți atractivitatea proprietății dvs. și să îi creșteți valoarea.

Încălzire cu lemne / peleți

 • Aveți la dispoziție o cameră de depozitare.
 • Aveți spațiu pentru un rezervor tampon cu o capacitate de până la 1.000 de litri.
 • Doriți să fiți independent de petrol sau gaz, iar o investiție mai mare nu vă deranjează.

Modernizarea încălzirii aduce cele mai mari economii

În medie, sistemele de încălzire din Germania au o vechime de aproximativ 17 ani. Acest lucru înseamnă că, în multe cazuri, tehnologia utilizată este depășită și nu utilizează în mod optim combustibilii furnizați. Acest lucru cauzează pierderi de căldură și crește costurile de încălzire. Evoluția prețurilor la gaz și petrol face restul pentru ca un sistem de încălzire îmbătrânit să devină un adevărat factor de cost. În plus, există reglementări legale, de exemplu, obligația de a înlocui sistemele de încălzire cu petrol, care fac necesară modernizarea sistemului de încălzire. Până la urmă, modernizarea nu aduce doar costuri de încălzire mai mici, ci și mai multă independență, mai multă durabilitate și mai mult confort. Dacă vă întrebați și dvs: De ce merită modernizarea în acest moment? veți găsi răspunsuri utile în ghidul " Înnoirea sistemului de încălzire merită".

(Imagine: © Yuganov Konstantin Yuganov / Shutterstock.com)

Informați-vă și planificați cu ajutorul ghidurilor noastre de încălzire

Fie că este vorba de sfaturi privind cele mai noi tehnologii de încălzire disponibile sau de sfaturi și trucuri pentru a economisi energie între patru pereți: planificarea corectă este primul pas în orice schimbare în ceea ce privește alimentarea cu energie proprie. Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu informații complete. În ghidurile noastre de încălzire veți găsi informații suplimentare despre cele mai importante sisteme de încălzire care sunt luate în considerare în prezent - fie că este vorba despre pompe de căldură, sisteme fotovoltaice și solare termice sau soluții hibride de viitor: Faceți clic pe subiectele enumerate acolo pentru a afla mai multe.

Economisirea energiei - multe modalități de a vă încălzi mai eficient.

Trecerea la un nou sistem de încălzire poate reduce consumul de energie cu o treime. În plus, există multe măsuri de economisire a energiei care sporesc eficiența aprovizionării cu energie și care pot fi implementate în mod economic. De exemplu: reglați curbele de încălzire și economisiți energie. Echilibrarea hidraulică reduce, de asemenea, costurile de încălzire. Dacă aveți deja un sistem de încălzire care funcționează bine, în articolele noastre despre economisirea energiei veți găsi multe modalități de optimizare a funcționării curente și de efectuare a reglajelor necesare pentru o încălzire eficientă și economică.

ViCare - Soluții Smart Home pentru o lume digitală

Datorită Smart Home, locuința dumneavoastră devine o soluție de economisire a energiei. Datorită controlului său inteligent, aplicația ViCare și componentele sale vă oferă un control total asupra temperaturilor din încăpere, a setărilor termostatului și a propriului consum de energie - chiar și fără un sistem de încălzire Viessmann. Îmbinați plăcerea unei călduri perfecte cu confortul personal și cu cerințele tranziției energetice. Aflați acum.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul