Module fotovoltaice - generați-vă propria energie solară

Nucleul unui sistem fotovoltaic sau, pe scurt, al unui sistem fotovoltaic, este reprezentat de modulele fotovoltaice. Acestea constau dintr-un număr mare de celule solare. În fiecare celulă individuală are loc efectul fotoelectric, un proces care transformă lumina solară în energie electrică. Există două tipuri diferite de module - monocristaline și policristaline. Dar cum diferă acestea și care module sunt potrivite unde?

Tipuri, construcția și funcția modulelor fotovoltaice

Celula solară de siliciu cu componentele sale individuale

În principiu, energia electrică este generată într-un modul fotovoltaic (modul fotovoltaic) prin intermediul nivelurilor de dopaj diferite din cadrul celulei solare. Acest lucru înseamnă că, indiferent dacă modulul este monocristalin sau policristalin, atomii de siliciu există într-o structură cristalină stabilă. În timpul fabricării celulelor solare se adaugă atomi străini, ceea ce duce la prezența electronilor liberi în stratul superior. Experții se referă la acesta ca fiind stratul dopat cu n. În schimb, există prea puțini electroni în stratul inferior al celulei (stratul dopat p), astfel încât avem tendința de a vorbi de "găuri încărcate pozitiv".

Între ele se află stratul limită. Electronii se deplasează de sus în jos pentru a găsi locuri libere - joncțiunea p-n. Când lumina soarelui lovește apoi modulul fotovoltaic, electronii se deplasează înapoi către atomii acum nesaturați din stratul superior n. Există contacte metalice pe suprafața superioară și pe partea din spate a modulelor. Electronii sunt descărcați prin aceste contacte și introduși în circuit.

Module monocristaline și policristaline

Fabricarea modulelor fotovoltaice este similară. La originea ambelor tipuri se află topitura de siliciu. În versiunea monocristalină, însă, din siliciul lichid sunt extrase tije monocristaline. Acest lucru duce la o suprafață deosebit de netedă. În schimb, pentru modulele policristaline se toarnă blocuri. În timpul călirii, se formează cristale destul de neuniforme. Acestea sunt apoi tăiate în felii.

Dar nu numai în ceea ce privește fabricarea lor diferă. Modulele monocristaline Vitovolt sunt toate de culoare neagră și au o putere de până la 325 Wp. În schimb, modelele policristaline sunt de culoare albastru închis și ating o putere de până la 285 Wp. Wp înseamnă "Watt peak" și se referă la puterea maximă în condiții de testare.

Caracteristicile speciale ale modulelor fotovoltaice Viessmann Vitovolt

Optarea pentru modelele Viessmann Vitovolt 300 vă oferă următoarele avantaje:

  • Valori de performanță  avansate
  • Calitate fără compromisuri
  • Toleranță pozitivă la putere de până la 5 Wp în condițiile de livrare
  • Pentru case unifamiliale și clădiri de apartamente, precum și pentru clădiri comerciale și industriale
  • Protecție optimă împotriva hotspoturilor
  • Comportament puternic în condiții de iluminare slabă
  • Pelicule cu rezistență excelentă la căldură și îmbătrânire
  • Cadru complet din aluminiu
  • Etanșanți de înaltă calitate cu aderență de lungă durată

Pachete Vitovolt: module fotovoltaice cu randament ridicat ca parte a unui sistem fotovoltaic

Apropiere a unui sistem fotovoltaic cu celule solare monocristaline

Tehnologia fotovoltaică Viessmann vă oferă componente perfect adaptate, constând în module fotovoltaice, invertoare și sisteme de instalare, precum și unități de stocare a energiei și pompe de căldură pentru creșterea autoconsumului. Modulele noastre fotovoltaice de înaltă calitate asigură o eficiență economică și o durată de viață lungă. Serviciile complete - de la ingineria și dimensionarea sistemului fotovoltaic până la livrare și service - completează gama fotovoltaică disponibilă la partenerii profesioniști ai Viessmann. Instalarea unui sistem fotovoltaic nu este o știință a rachetelor. Cu modulele fotovoltaice complet asamblate, și dvs. vă puteți bucura în curând de energie direct de pe acoperișul dvs.

Video - ViTalk: IoT pentru energie

Utilizarea modulelor fotovoltaice pentru clădirile comerciale și ale autorităților locale

Gama de produse Vitovolt 300 constă în module monocristaline cu un design negru, cu o putere de până la 285 Wp, și module policristaline cu 60 de celule cu o putere de până la 270 Wp. Aceste module sunt deosebit de potrivite pentru utilizarea în scopuri comerciale și pentru autoritățile locale. Modulele fotovoltaice Vitovolt 300 sunt la fel de impresionante ca și cele pentru case individuale sau clădiri de apartamente, datorită valorilor  avansate de performanță și calității  avansate.

Gama de produse: module fotovoltaice

Modulele fotovoltaice Viessmann sunt formate din celule de siliciu monocristalin sau policristalin și ating randamente de până la 17,5 %. Acestea se caracterizează, de asemenea, prin capacitatea lor ridicată de încărcare mecanică sub sarcini de zăpadă și vânt. Datorită principiului lor simplu de funcționare, sistemele fotovoltaice Viessmann sunt complet fiabile. Indiferent de situație, acestea oferă soluția ideală pentru autoconsum și export în rețea.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul