Gama de automatizări pentru cazane medii și cazane industriale/comerciale

Automatizarea Vitotronic

De la cazane individuale la sisteme cu mai multe cazane, Viessmann furnizează soluții perfect adaptate. Automatizarea Vitotronic cu posibilitate de comunicare este un sistem de management electronic pentru o funcționare economică și fiabilă a sistemului de încălzire - și este exemplar în ceea ce privește instalarea, exploatarea și întreținerea acestuia.

O gamă largă de automatizări este disponibilă pentru cazane de dimensiuni medii și cazane industriale/comerciale. Pe lângă automatizările integrate, cum sunt cele din cazanul cu gaz în condensare Vitocrossal 300 (CM3C), de exemplu, există și versiuni tradiționale care pot fi montate deasupra cazanului:

  • Vitotronic 100 ca automatizare constant al cazanului
  • Vitotronic 200 ca automatizare a unui singur cazan compensată de condițiile meteorologice
  • Vitotronic 300 ca automatizare a cazanului compensată de condițiile meteorologice cu funcție de cascadă integrată

Toate versiunile au un modul de comunicare integrat cu o interfață LAN/WiFi pentru întreținere și control de la distanță. O extensie pentru două circuite de încălzire face parte din livrarea standard pentru Vitotronic 300 și este disponibilă ca accesoriu pentru Vitotronic 200.

Ecran tactil color

Automatizarea Vitotronic, dovedită și fiabilă, a fost complet reproiectată la cerințele de comunicare a sistemelor moderne. Ecranul tactil color din partea frontală a cazanului atrage imediat atenția.

Control convenabil al circuitului de încălzire

Vitotronic 200-H este o automatizare compensată în funcție de condițiile meteorologice pentru trei circuite de încălzire. În cazul în care există mai multe circuite de încălzire decât acestea, pot fi conectate până la 32 de unități de control al circuitelor de încălzire Vitotronic 200-H prin LON. Acest lucru înseamnă că sistemele cu până la 96 de circuite de încălzire pot fi controlate foarte ușor.

Sisteme de comunicare

Soluții inteligente pentru comunicarea cu cazanele de dimensiuni medii și cazanele industriale/comerciale

Comunicarea de date prin internet permite monitorizarea în orice moment a unui centru energetic și ajustarea parametrilor pentru o funcționare eficientă.

De la marile complexe rezidențiale până la clădirile de utilități, sistemele de comunicare Viessmann oferă soluții inteligente pentru comunicarea de date cu sistemele de încălzire și răcire, perfect adaptate la cerințele diferite ale operatorilor de sistem  și ale utilităților de alimentare cu energie electrică.

Vitodata 300 pentru sisteme cu mai multe cazane

Modulul de comunicare de date prin internet Vitocom 300 cu Vitodata 300 este instrumentul de monitorizare profesională pentru complexele rezidențiale mai mari sau clădirile de utilități. Este conceput cu gândul la utilitățile de furnizare a energiei termice și la serviciile municipale, deoarece acești clienți apreciază întreținerea și optimizarea rapidă și fiabilă a sistemelor energetice.

Printre numeroasele funcții de control se numără opțiunile de setare a timpilor de comutare, a programelor de funcționare, a programelor de vacanță și a valorilor de setare (nivel/pantă), verificarea stărilor de funcționare și a temperaturilor și ajustarea parametrilor. În plus, sistemul poate afișa consumul de energie și poate fi utilizat pentru facturare. Mesajele de defecțiune sunt transmise partenerului de service relevant prin SMS  sau e-mail.

Vitocom 300 LAN

Versiunea LAN a Vitocom 300 permite transferul de date prin intermediul rețelelor DSL/Ethernet la viteze de până la 100 MB/s. Tipul de criptare a datelor utilizat aici garantează un nivel optim de securitate.

Interfața Vitogate 300 pentru automatizarea clădirilor

Vitogate 300 este o soluție pentru conectarea cazanelor și a pompelor de căldură la un sistem de management al clădirii de nivel superior prin intermediul unui protocol standardizat BACnet sau Modbus. Prin intermediul gateway-ului, sistemul energetic, cu toate componentele sale relevante și parametrii de funcționare, poate fi vizualizat și operat din automatizare. Astfel, utilizatorii sistemului au posibilitatea de a fi ținuți la curent cu starea actuală a sistemului și de a efectua setări, cum ar fi programarea temperaturilor de reglare a camerelor.

Sistem cu mai multe cazane - funcții standard pentru conectivitate și monitorizare de la distanță

  1. Vitodata 300 pentru monitorizare online
  2. Vitosoft 300 pentru posibilitatea de mentenanță prin WiFi
  3. Vitotronic 200-H (tip HK1B/HK3B) automatizare compensată de condițiile meteorologice pentru trei circuite de încălzire

Prezentare generală a sistemului - automatizări și aplicații

Funcții Vitotronic 100 Vitotronic 200 Vitotronic 300
Ecran tactil color cu contrast ridicat pentru o bună lizibilitate
Operare centralizată a întregului sistem    
Niveluri de operare diferite pentru utilizatorii sistemului și pentru contractorii de încălzire
Programe individuale, împărțite în funcție de circuitele de încălzire, de încălzirea apei calde menajere și de pompa de circulație a apei calde menajere  
Comutarea automată a orei de vară/iarna  
Afișarea randamentului solar în combinație cu modulul de control solar SM1 sau Vitosolic 100/200
Suprimarea reîncălzirii solare pentru cazan împreună cu modulul de control solar SM1 sau Vitosolic 100/200
Cockpit energetic pentru afișarea datelor de consum și de randament
Funcție de ajutor sensibilă la context
Funcții de petrecere și economie  
Program de vacanță  
Funcții de economisire a energiei  
Control de până la 2 circuite de amestec  
Funcție Plug & work pentru recunoașterea și adaptarea automată a senzorilor și a accesoriilor sistemului
Afișarea intervalului de service pentru o întreținere bazată pe necesități
Instalare, punere în funcțiune și întreținere rapidă datorită sistemului plug-in Rast-5 și sistemului de diagnosticare integrat
Selectarea programului   
Interfață de service WiFi pentru verificarea și ajustarea setărilor parametrilor cu un laptop
Interfață LAN pentru conectivitate la internet
Conectarea directă a până la 32 de unități de comandă a circuitelor de încălzire Vitotronic 200-H, fiecare cu până la trei circuite de încălzire   ■*
Funcție de cascadă     ■*
Integrare în sistemul de management al clădirii prin Vitogate 300 ■* ■*
Monitorizare și control de la distanță împreună cu Vitocom 300 LAN3 și Vitodata 300 ■* ■* ■*
Modul de extensie EA1 pentru controlul temperaturii apei din cazan și a puterii arzătorului
Pompă cu viteză variabilă pentru circuitul cazanului în combinație cu modulul de pompare PM1
Asistent de punere în funcțiune
* Modul de comunicare LON ca accesoriu
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul