Sisteme de abur și apă caldă - soluții pentru industrie și comerț

Furnizarea eficientă și nepoluantă a energiei, precum și o fiabilitate operațională ridicată sunt esențiale în aplicațiile comerciale și industriale. Sistemele de abur și apă caldă Viessmann oferă soluția potrivită. Deoarece suntem un furnizor de sisteme complete, interacțiunea tuturor componentelor este prioritatea noastră principală. Acest lucru asigură o funcționare fără probleme, facilitează o planificare optimă și permite adaptarea la cerințele clienților. Cu accesoriile adecvate, cazanele de abur și apă caldă formează o unitate eficientă care furnizează căldură în mod fiabil și este proiectată pentru a fi rezistentă la viitor. Produsele Viessmann sunt pregătite pentru H2 și pot fi extinse cu sisteme precum schimbătoare de căldură speciale pentru randamente energetice mai mari.

Dacă optați pentru sistemele de abur și apă caldă Viessmann, nu veți beneficia doar de asistență la fața locului din partea partenerilor noștri. Încă din faza de planificare, colaborăm cu specialiști în cazane industriale/comerciale care își pun la dispoziție experiența lor de mulți ani. În cele ce urmează, vă oferim o prezentare generală a soluțiilor disponibile pentru sistemele de abur și apă caldă. Pe lângă sistemele la cheie cu diferite intervale de putere, Viessmann oferă, de asemenea, configurații specifice proiectului. Prin urmare, portofoliul Viessmann include consultanță de specialitate și servicii și produse cuprinzătoare care asigură o producție de abur și apă caldă rentabilă și rezistentă în viitor.

Cazane de abur

Portofoliul de produse Viessmann pentru cazane de abur include:

 • Cazane de abur de joasă presiune și de înaltă presiune de până la 31,5 t/h
 • Cazane de căldură reziduală pentru abur de înaltă presiune și sisteme de cazane de abur de înaltă performanță de până la 70 t/h

Pe lângă cazanele de abur propriu-zise, gama cuprinzătoare include tehnologie de sistem perfect adaptată pentru instrumentație și control (control inteligent), precum și sisteme de combustie, sisteme de tratare a apei, rezervoare de apă de alimentare, sisteme de evacuare a gazelor de ardere, sisteme de recuperare a căldurii și analiză a apei.

Mulți ani de experiență în construcția de cazane mari și cazane industriale/comerciale, combinată cu tehnologia de ultimă generație din unitățile noastre de producție, asigură acreditările de calitate superbă ale cazanelor de abur Viessmann. Tehnologia de producție Viessmann îndeplinește cerințele tuturor normelor și reglementărilor actuale specifice fiecărei țări. De asemenea, avem așteptări  avansate în ceea ce privește materialele utilizate și manopera acestora. Printre beneficiile suplimentare se numără:

 • Fiabilitate operațională constant ridicată și o durată de viață lungă.
 • Cele mai stricte controale de calitate pe parcursul întregului proces de fabricație
 • Niveluri  avansate de eficiență - sporite cu schimbătoare de căldură integrale sau externe
 • Combustie curată (emisii de NOx în cazul funcționării cu gaz: sub 70 mg/Nm3; în cazul funcționării cu ulei: sub 150 mg/Nm3)
 • Reducerea emisiilor deCO2 prin arderea a până la 100 % hidrogen

În plus, cazanele de căldură reziduală pentru abur de înaltă presiune se remarcă și prin:

 • Utilizarea căldurii de proces și a căldurii din aerul extras ca "produse reziduale" din procesele industriale sau din gazele de ardere fierbinți
 • Economii de combustibil fosil, ceea ce duce la reducerea costurilor de funcționare
 • Utilizarea flexibilă prin proiecte individuale sau standardizate, în combinație cu unități de cogenerare a energiei termice și electrice

Cazane de apă caldă

Gama de produse include următoarele cazane de apă caldă:

 • Cazane de apă caldă de joasă presiune și de înaltă presiune cu puteri de până la 22 MW.
 • cazane de căldură reziduală pentru apă caldă de înaltă presiune, precum și cazane de apă caldă de înaltă performanță cu puteri de până la 44 MW

Pe lângă cazanele de apă caldă, avem, de asemenea, tot ceea ce aveți nevoie pentru a completa sistemul, inclusiv tehnologie de sistem perfect adaptată pentru instrumentație și control, precum și sisteme de combustie, sisteme de menținere a presiunii, pompe, fitinguri, sisteme de recuperare a căldurii și sisteme de coșuri de fum.

Cazanele de apă caldă Viessmann pentru aplicații comerciale și industriale se caracterizează prin furnizarea de căldură eficientă din punct de vedere energetic și curată, precum și prin fiabilitatea lor operațională ridicată. Viessmann oferă consultanță de specialitate, o gamă cuprinzătoare de servicii și produse care asigură o producție de căldură eficientă din punct de vedere al costurilor și rezistentă în viitor. Acest lucru permite dezvoltarea unor concepte de centrale termice în funcție de cerere, care încorporează specificații individuale pentru soluții de sistem pe măsură. De asemenea, merită să țineți cont de următoarele:

 • Mulți ani de experiență și expertiză în construcția de cazane mari și industriale/comerciale asigură calitatea ridicată a cazanelor noastre de apă caldă.
 • Fiabilitatea operațională ridicată și durata de viață/durabilitatea îndelungată a tuturor componentelor vorbesc de la sine.
 • Experții și partenerii locali lucrează împreună cu clientul pentru a proiecta un sistem care poate funcționa cu eficiență maximă, fiind în același timp adaptat în mod specific nevoilor clientului.

Pregătit pentruH2: Cazanele de apă caldă pot funcționa, de asemenea, cu până la 100 % hidrogen. Acest lucru reduce semnificativ emisiile deCO2.

Cazanele de căldură reziduală pentru apă caldă de înaltă presiune prezintă, de asemenea, următoarele avantaje:

 • Utilizarea căldurii de proces și a căldurii reziduale
 • Costuri de funcționare reduse
 • Mai puțină utilizare a combustibililor fosili
 • Flexibilitate prin factori precum proiectarea individuală

Cazane electrice de abur și apă caldă pentru industrie

Viessmann oferă soluții de sistem orientate spre viitor, bazate pe electricitate - nu numai pentru case individuale și clădiri de apartamente, ci și în domeniul cazanelor industriale/comerciale. Aici, accentul se pune pe obiective precum conservarea resurselor, reducerea emisiilor deCO2 și creșterea utilizării tehnologiilor ecologice. Pentru a atinge aceste obiective cu ajutorul cazanelor industriale/comerciale, există opțiunea power-to-heat: surplusul de energie electrică de la vârfurile de producție poate fi utilizat pentru a opera generatoare de căldură și cazane de abur în aplicații industriale și comerciale într-un mod viabil din punct de vedere economic și ecologic.

Avantajele generării electrice de abur și apă caldă dintr-o privire:

 • Reducerea emisiilor deCO2
 • Mai puțină utilizare a combustibililor fosili
 • Economii de costuri datorate reducerii taxelor de emisii
 • Mai puțin combustibil care trebuie achiziționat și depozitat
 • Cazanele complet electrice elimină necesitatea de a achiziționa, stoca și utiliza combustibili fosili
 • Cicluri reduse ale arzătorului și, în consecință, mai puțină uzură, datorită utilizării cartușelor de încălzire
 • Utilizarea de energie electrică mai ieftină (energie cu tarif de noapte sau energie excedentară din autoproducție)
 • Niveluri  avansate de eficiență și intervale largi de control

Sfaturi utile

Cel mai bine este să folosiți catalogul de produse. Acolo aveți diverse opțiuni de filtrare, inclusiv opțiunea de a filtra în funcție de aplicație sau de sursa de energie. De asemenea, puteți căuta subiectul corespunzător sau produsul prezentat aici în căutătorul de produse. După ce ați finalizat propriile cercetări inițiale și poate chiar ați venit cu câteva idei concrete, aveți opțiunea de a solicita o consultanță  gratuită.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul