Cazane electrice de abur și apă caldă pentru aplicații industriale

Protejarea resurselor, reducerea emisiilor de CO2 și utilizarea mai intensă a tehnologiilor responsabile din punct de vedere climatic sunt, de asemenea, obiective care determină procesele din industrie și asigură existența continuă a proiectelor. În mod optim, pașii necesari și relevanți din punct de vedere ecologic se amortizează și din punct de vedere economic. Pentru aceasta, Viessmann oferă soluții de sistem orientate spre viitor, bazate pe energie electrică - de asemenea, pentru sistemele de cazane industriale/comerciale.

Importanța crescândă a conștientizării mediului în procesele industriale

În 2015, în cadrul Conferinței de la Paris privind clima, la care au participat 195 de țări, s-a ajuns la un acord. Obiectivul fundamental este limitarea încălzirii globale la maximum 1,5 grade Celsius. Pentru a atinge acest obiectiv, economia globală trebuie să se schimbe într-un mod responsabil față de mediu. Pentru ca acest lucru să reușească la rândul său, este necesar ca fiecare sector să participe. Toate investițiile private și publice trebuie să sprijine realizarea obiectivelor climatice.

Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice și Energie subliniază faptul că trebuie să existe schimbări fundamentale în ceea ce privește aprovizionarea cu energie în Germania. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să renunțăm la energia nucleară și la combustibilii fosili în favoarea surselor regenerabile.

Astfel, este esențial ca și aplicațiile industriale să adopte energiile regenerabile, să reducă utilizarea combustibililor fosili și, mai presus de toate, să reducă emisiile de CO2. O posibilitate este să folosiți în avantajul propriu energia electrică pentru încălzire.

Utilizarea surplusului de energie electrică pentru a genera abur și căldură

Energia eoliană și cea solară sunt din ce în ce mai mult integrate în rețeaua electrică. Dar acest lucru înseamnă că există vârfuri de producție, adică există un surplus de energie electrică în anumite momente. Aceste vârfuri ar trebui să fie utilizate într-un mod rațional din punct de vedere ecologic, dar și economic. În cazul producerii de energie termică, această energie poate contribui, printre altele, la generarea de căldură și abur în aplicații industriale. Procesul power-to-heat devine din ce în ce mai important ca sistem hibrid de stocare a energiei în cadrul tranziției energetice. Dar nu numai că se utilizează surplusul de energie electrică, ci se economisesc și combustibilii fosili și se reduc emisiile de CO2.

Cu Viessmann, veți avea alături de dumneavoastră un partener de încredere și în acest domeniu. Pentru aplicații industriale, oferim cazane electrice și hibride în game de putere standard, precum și cazane care pot fi personalizate pentru proiecte.

Utilizarea energiei - cum se realizează implementarea tehnică?

Cazanele electrice și hibride utilizează surplusul de energie electrică pentru a genera abur saturat sau căldură. Acest lucru se realizează prin intermediul radiatoarelor cu flanșă dispuse în cazan, care sunt concepute ca încălzitoare cu cartuș și sunt atașate la cazan prin intermediul unor conectori. Încălzitoarele cu cartuș se remarcă prin rezistența lor ridicată la coroziune și la solicitări mecanice. În plus, sunt posibile diferite lungimi de imersie în cazan de până la 4,5 metri, în funcție de cerințe. Astfel, se obține o utilizare optimă a energiei electrice pentru generarea de abur și căldură.

Avantajele generării de energie electrică

Pe lângă reducerea emisiilor de CO2 și a cantității de combustibili fosili utilizați, există și alte beneficii pentru cazanele electrice de abur și apă caldă. Printre altele, acest lucru înseamnă și economii de costuri, deoarece trebuie plătite mai puține taxe de emisii. În plus, trebuie achiziționat și depozitat mai puțin combustibil. De fapt, cazanele complet electrice elimină complet acest lucru. În plus, încălzitoarele cu cartuș facilitează menținerea căldurii cazanelor în modul standby. Acest lucru reduce ciclul general al arzătorului și ajută la minimizarea uzurii.

Atât cazanele hibride, cât și cele complet electrice utilizează, de asemenea, energie electrică ieftină. Aceasta poate fi energie electrică cu tarif de noapte sau energie electrică autogenerată excedentară. În ambele cazuri, costurile de funcționare pot fi reduse. Ambele versiuni punctează prin eficiența lor ridicată și gama largă de normalitate. Mai multe detalii și informații suplimentare pot fi găsite pe paginile cazanului hibrid și cazanului complet electric.

Gama de produse

Gama completă de cazane electrice de abur și apă caldă pentru aplicații industriale de la Viessmann include cazane hibride, precum și cazane complet electrice. Gama include, de asemenea, tot ceea ce este necesar pentru un sistem energetic, cum ar fi tehnologia de sistem perfect adaptată pentru instrumentație și control, sisteme de menținere a presiunii, pompe, supape, sisteme de recuperare a căldurii și coșuri de fum.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul