Acmulatoare/boilere Viessmann pentru industrie și comerț

Gama Viessmann de încălzitoare de apă și boiler de apă caldă menajeră pentru aplicații comerciale și industriale îndeplinește numeroase cerințe diferite pentru furnizarea de apă caldă. Accentul este pus pe funcționarea și utilizarea modernă într-un mediu industrial, în special: numeroase puncte de prelevare care funcționează simultan, gama largă de aplicații pentru apă caldă, apă potabilă și încălzire, precum și necesitatea unei alimentări cât mai continue posibil.

De la operațiuni hoteliere tipice sau complexe de apartamente mari, unde trebuie să fie disponibilă multă apă caldă pentru dușuri la orele de vârf ale dimineții, până la o gamă largă de alte scenarii: produsele Viessmann prezentate aici sunt capabile să furnizeze apă în aplicații în care cererea depășește cu mult pe cea a unei gospodării private.

Vitocell: Boiler de apă caldă menajeră de la Viessmann

Boilerele pentru apă caldă menajeră destinate industriei și comerțului, cu o capacitate de 300 până la 900 de litri de apă, sunt disponibile în două modele:

 • Modele care se instalează lângă generatorul de căldură. Acestea includ: Vitocell 100-L, 100-V, 300-V.
 • Modele care se instalează orizontal sau sub generatorul de căldură: Vitocell 100-H, 300-H. Acestea sunt echipate cu o carcasă foarte robustă, astfel încât generatorul de căldură să poată fi instalat deasupra.

Funcționare în mod mono sau în mod dual

O caracteristică importantă a  boilerelor de apă caldă menajeră Viessmann pentru aplicații comerciale și industriale, pe lângă dimensiunea, capacitatea  boilerelor și tipul de instalare, este modul de funcționare. Aici se face o distincție între modul mono și modul dual:

 • Modul mono = cu un singur serpentin indirect
 • Modul dublu = cu două serpentine indirecte

Funcționarea în modul dual oferă avantajul suplimentar de a putea integra un sistem solar termic pentru încălzirea apei calde menajere. Aceasta este o opțiune deosebit de economică și ecologică, prin care unul dintre cele două serpentine este încălzit în întregime de colectoarele solare, în timp ce celălalt este pornit doar atunci când este necesar. Pentru cerințe speciale în sectorul comercial și industrial, Viessmann oferă, de asemenea, opțiuni suplimentare pentru optimizarea încălzirii apei calde menajere.

Caracteristică specială: setul de schimbător de căldură Vitotrans 222

Schimbătorul de căldură Vitotrans permite echilibrarea timpilor de vârf de sarcină. În sectorul hotelier și al restaurantelor, acestea sunt momentele în care se extrage o cantitate deosebit de mare de apă. Utilizarea sistemului nostru inteligent, testat și testat de încărcare a  boilerelor permite extragerea unei cantități mai mari de apă caldă decât ar fi capabilă să încălzească sistemul în această perioadă. Prin urmare, în ceea ce privește volumul și temperatura apei, toate cerințele sunt satisfăcute. Butelia de apă caldă menajeră Viessmann Vitocell 100-L de podea este modelul ideal pentru utilizarea cu Vitotrans. Atunci când este asociat cu schimbătorul de căldură suplimentar, acesta este deosebit de potrivit pentru sistemele de încălzire care utilizează tehnologia de condensare.

Capacități de până la 950 de litri cu Vitocell 100-V

Dacă este necesar, modelul Vitocell 100-V poate fi montat în cascadă cu alți boiler de apă caldă menajeră pentru a forma o baterie de boiler. Ideal pentru companiile și întreprinderile care se concentrează pe sustenabilitate: Vitocell 100-V este deosebit de potrivit pentru a fi combinat cu un generator de căldură care utilizează surse regenerabile, de exemplu o pompă de căldură.

Acumulatoare tampon pentru apă caldă menajeră de la Viessmann

Vitocell 340-M

În cazul în care cererea de apă caldă menajeră este mare sau foarte variabilă în diferite momente ale zilei sau ale nopții, este important să se asigure o rezervă suficientă de apă caldă. Boilerele-tampon sunt o formă de boiler indirecte pentru apă caldă menajeră. Acestea permit ca energia termică deja disponibilă în timpul funcționării să fie utilizată pentru apă caldă și stocată pentru utilizare ulterioară. Avantajul: sistemul de încălzire în care este integrat butelia tampon trebuie să depună mai puțină muncă. Generatorul de căldură poate rămâne oprit, chiar și atunci când este necesar apă caldă menajeră. Rezultatul este un consum redus de energie.

Avantajele utilizării  boilerelor tampon pentru apă caldă

Utilizarea boilerelor-tampon pentru apă caldă Viessmann în mediul industrial și comercial oferă numeroase avantaje. Printre acestea se numără capacitățile mari ale boilerelor, numeroasele opțiuni de combinare cu sisteme regenerabile și caracteristicile speciale, cum ar fi modulul Vitotrans 353 pentru apă dulce sau funcția de stratificare. În cele ce urmează vă oferim o prezentare generală a principalelor beneficii.

 • Utilizarea optimă a energiei termice pentru stocarea apei de încălzire și pentru încălzirea apei calde menajere
 • Pierderi scăzute de căldură datorită izolației termice de înaltă calitate, pe toate părțile
 • Capacități ale  boilerelor disponibile de până la 2000 de litri
 • Poate fi utilizat împreună cu pompele de căldură
 • Necesitate redusă de spațiu și instalare simplă
 • Boiler de apă caldă menajeră din oțel inoxidabil

Caracteristică specială: Cilindri tampon multimodali Vitocell 340-M și 360-M

Pentru aplicațiile comerciale și industriale, este foarte utilă utilizarea unui cilindru tampon pentru  apă caldă menajeră într-un sistem multimodal, cum este cel susținut de modelele Vitocell 340-M și 360-M. Acestea pot fi conectate la alte generatoare de căldură, precum și la sistemul solar termic. Conexiunea poate fi realizată fără schimbătoare de căldură separate. Modelul nostru Vitocell 360-M, care este disponibil în capacități de cilindri începând cu 750 de litri, oferă, de asemenea, un sistem de stratificare care stratifică energia solară la diferite temperaturi. Acest lucru face ca apa caldă menajeră încălzită cu energie solară să fie disponibilă foarte rapid.

Avantajele specifice ale  boilerelor tampon multimodale pentru comerț și industrie:

 • Combinație de  acumulator de agent termic pentru  apă caldă menajeră și boiler pentru apă caldă menajeră
 • Pentru sistemele de încălzire cu mai multe generatoare de căldură. În special potrivit în legătură cu sistemele termice solare Viessmann pentru încălzirea apei calde menajere și încălzirea centrală de rezervă.
 • Necesitate redusă de spațiu și instalare simplă - boiler combinată de apă caldă menajeră și  acumulator de agent termic într-un singur aparat
 • Țeavă de apă caldă menajeră ondulată din oțel inoxidabil înalt aliat, integrată în interiorul buteliei pentru a fi flexibilă și fără tensiuni
 • Utilizarea optimă a energiei solare prin răcirea deliberată în secțiunea inferioară prin intermediul suprafeței mari a serpentinei indirecte a țevii ondulate pentru apă caldă menajeră
 • Set de conectare cu Solar-Divicon pentru montarea pe Vitocell, disponibil ca accesoriu.
 • Clasa de eficiență energetică pentru tipul SVKA, 400 litri: B
 • Model 360-M (disponibil în capacități cilindrice începând cu 750 litri): Sistem de stratificare pentru stratificarea energiei solare la diferite temperaturi; ca urmare, apa caldă menajeră încălzită cu energie solară este disponibilă rapid.

Concepte de calitate: Acoperire emailată Ceraprotect și oțel inoxidabil

Bobina indirectă internă a unui Vitocell 300-V

Boilerele de apă caldă menajeră și  boilerele tampon pentru  apă caldă menajeră Viessmann nu necesită un strat de acoperire și, datorită proprietăților lor chimice, garantează ani de zile protecție împotriva coroziunii. Acestea sunt fabricate din oțel emailat sau din oțel inoxidabil în conformitate cu EN 12897. Acest lucru se datorează faptului că standardele de igienă sunt deosebit de importante atunci când se stochează apă caldă menajeră. De asemenea, merită o mențiune specială în acest sens  boilerele pentru apă caldă menajeră cu acoperire emailată Ceraprotect. La fel de impresionant este și oțelul inoxidabil utilizat pentru Vitocell 300-H și Vitocell 300-V, care le permite să răspundă celor mai înalte așteptări.

Cum să găsiți rapid butelia de apă caldă menajeră potrivită pentru afacerea dvs.

(Foto: © Kinga / Shutterstock.com)

Cel mai bun mod de a găsi o soluție de apă caldă Viessmann care să vă satisfacă nevoile este de a cere sfaturi de la partenerii noștri. Aceștia au ani de experiență în proiecte pentru aplicații profesionale și cunosc produsele noastre.

Informații suplimentare despre soluțiile prezentate aici pot fi găsite rapid și ușor în catalogul nostru de produse. Pentru rezultate precise, puteți filtra gama în funcție de domeniul de aplicare și de alte caracteristici.

Sunteți familiarizat cu instrumentul de căutare a produselor Viessmann? Acesta vă ghidează către produsul ideal pe baza unei analize a nevoilor dumneavoastră.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul