Pompe de căldură pentru apă caldă menajeră pentru un confort ridicat

Solicitați o consultație gratuită
Pompă de căldură Vitocal 262-A pentru apă caldă menajeră în combinație cu un cazan în condensare

Pompe de căldură pentru apă caldă menajeră

Pompele de căldură pentru apă caldă menajeră sau pompele de căldură pentru apă caldă menajeră utilizează energia termică deja prezentă în mediul înconjurător pentru a produce apă caldă menajeră. Acestea sunt, de asemenea, potrivite pentru consumul optim al energiei autogenerate de la sistemele fotovoltaice și pot fi cuplate la un sistem de distribuție a aerului existent.

Structura și principiul de funcționare a pompei de căldură pentru apă caldă menajeră

O pompă de căldură pentru apă caldă menajeră este formată dintr-o unitate care conține toate componentele importante pentru procesul de recuperare a căldurii. Acestea includ evaporatorul, compresorul, condensatorul și cilindrul de apă caldă menajeră. În funcție de versiune, va fi integrat un schimbător de căldură solar suplimentar, care permite conectarea colectoarelor solare.

În timpul funcționării, pompa de căldură pentru apă caldă menajeră absoarbe căldura din aerul de recirculare sau din aerul extras și o transportă către evaporator. Acesta conține un agent frigorific care se încălzește la temperaturi scăzute înainte de a se transforma în vapori. Deoarece temperatura agentului frigorific vaporizat nu este încă suficient de ridicată pentru a încălzi apa, aceasta este urmată de un proces de comprimare. În acest proces, aburul este transportat către un compresor acționat de curent, care îl comprimă până când este atinsă temperatura necesară.

În etapa finală, vaporii de agent frigorific încălzit își transferă energia termică către cilindrul de apă caldă de consum încorporat, se răcește și se condensează. Lichidul refrigerant este apoi expandat la presiune ridicată de către o supapă de expansiune, în timp ce continuă să se răcească considerabil. Odată ce refrigerantul revine la starea inițială, procesul de comprimare poate începe din nou.

Pompele de căldură pentru apă caldă menajeră pot extrage căldura fie din aerul de recirculare, fie din aerul exterior sau din aerul extras. Printre încăperile potrivite pentru o pompă de căldură pentru apă caldă menajeră cu recirculare a aerului se numără subsolurile care au o temperatură constantă și relativ ridicată în timpul lunilor de iarnă. În timpul funcționării, temperatura din subsol este răcită cu aproximativ două până la patru grade. În același timp, aerul din subsol este dezumidificat. Dacă diferența de temperatură dintre sursa de căldură și sistemul de încălzire este mică, pompa de căldură pentru apă caldă menajeră de la Viessmann funcționează extrem de eficient.

O altă opțiune este ca pompele de căldură să încălzească apa caldă menajeră cu aer extras. În acest caz, capacul superior al pompei de căldură cu aer extras este înlocuit cu un capac pentru aer extras, iar pompa de căldură este cuplată la sistemul existent de distribuție a aerului. Pompa de căldură este alimentată cu aerul cald extras din mai multe încăperi, ceea ce îi permite să asigure o bună ventilație pentru o casă unifamilială medie. Aerul extras care este răcit în timpul încălzirii apei calde de consum este dirijat în exterior ca aer de evacuare. Pentru a evita presiunea negativă, aerul exterior trebuie să fie furnizat prin intermediul unor elemente de alimentare cu aer separate. Modul de ventilație este posibil și fără încălzire cu apă caldă de consum.

Pompele de căldură Viessmann pentru apă caldă menajeră sunt proiectate atât pentru funcționarea în mono mod, cât și în mod dual cu un sistem solar termic. În varianta dual mode, pompa circuitului solar este pornită sau oprită electronic, cu ajutorul unui control al diferenței de temperatură. În cazul în care pompa circuitului solar este activă, pompa de căldură nu produce încălzirea apei calde menajere. Acest lucru asigură o utilizare optimă a energiei solare gratuite. În plus, pompa de căldură poate utiliza în mod optim energia autogenerată de la un sistem fotovoltaic. Pregătită pentru utilizarea energiei solare

Pompele de căldură pentru apă caldă menajeră Viessmann sunt proiectate atât pentru funcționarea în mono mod, cât și în mod dual cu un sistem solar termic. În versiunea dual mode, pompa circuitului solar este pornită sau oprită electronic, cu ajutorul unui control al diferenței de temperatură. În cazul în care pompa circuitului solar este activă, pompa de căldură nu produce încălzirea apei calde menajere. Acest lucru asigură o utilizare optimă a energiei solare gratuite. În plus, pompa de căldură poate utiliza în mod optim energia electrică autogenerată de la un sistem fotovoltaic.

Avantajele unei pompe de căldură pentru apă caldă menajeră

În cazul în care pompa de căldură produce doar apă caldă menajeră, aceasta are multe beneficii pentru proprietarii de sisteme. Unul dintre acestea este reprezentat de costurile reduse de investiție și de funcționare. Nu este necesar să se dezvolte o sursă de căldură, așa cum se întâmplă în cazul multor sisteme, deoarece sursa de energie este deja disponibilă și este gratuită. Și pentru că o pompă de căldură pentru apă nu emite emisii, nu este nevoie de un coș de fum. Atunci când este combinată cu un sistem solar sau cu un sistem de distribuție a aerului, această pompă de căldură funcționează extrem de eficient.

Dezumidificarea locului de instalare

Decuplarea de la sistemul de încălzire are și alte beneficii. Cazanul poate fi oprit complet în timpul lunilor mai calde ale anului, neavând astfel nevoie de energie electrică. Instalarea unei pompe de căldură pentru apă caldă menajeră necesită foarte puțin timp. În cele din urmă, nu este necesară nici o conexiune la gaz și nici un rezervor de ulei. Și, deoarece nu se ard combustibili fosili pentru încălzirea apei calde menajere, proprietarii de sisteme economisesc atât mediul înconjurător, cât și portofelul pe termen lung. Nu în ultimul rând, o pompă de căldură pentru apă caldă menajeră, dacă este instalată într-o încăpere de la subsol, poate dezumidifica și încăperea respectivă. Acest lucru reduce riscul apariției mucegaiului și protejează zidăria. Pentru celelalte beneficii ale pompelor de căldură, consultați secțiunea privind beneficiile unei pompe de căldură.

Pompe de căldură pentru apă caldă menajeră

Independent de orice alt sistem de încălzire, pompa de căldură pentru apă caldă menajeră încălzește apa caldă menajeră, ieftin și eficient, utilizând căldura din încăpere.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul