Viessmann este furnizorul de soluții pentru orice aplicație

Grupul Viessmann este unul dintre cei mai importanti producători internationali de echipamente de incălzire, industriale și de refrigerare. Gama completă Viessmann oferă solutii individuale, cu sisteme eficiente și puteri de 1,5 pana la 120.000 de kilowați, pentru toate aplicațiile și pentru orice tip de energie.

Komplettangebot.jpg

Sisteme de încălzire

Pentru a rezolva modernizarea pe piața de încălzire, avem nevoie de întregul spectru tehnologic disponibil. Ce anume trebuie să fie utilizat în mod rațional depinde de fiecare caz în parte - puterea necesara, sursa de energie și, în cele din urmă, cerințele individuale ale beneficiarului.

 

Brennwerttechnik_605x341.jpg

Combustibil lichid si gazos: economii importante și "perspectivă verde"

Circa 65 % din cele aproximativ 20 de milioane de instalatii de incălzire din Germania funcționează cu gaz, 30 %, cu lichid. Asta înseamnă că furnizorii de energie fosilă joacă încă un rol important pentru o lungă perioadă de timp. Nivelul de emisii de CO2 limitate in cazul arderii combustibilului lichid sau a gazului necesită nu numai o utilizare cat mai economică posibil a acestor resurse naturale, dar și o "perspectivă verde" sub formă de acțiuni "bio" mai intense. Cu economii ridicate și investiții totale reduse, tehnica în condensatie furnizează o soluție economică. Prin utilizarea de cazane pe lichid sau gaz moderne, eficiente, consumul poate fi redus cu pană la 30 %, comparativ cu o instalatie de incălzire învechită.


Stirling-Motor_605x341.jpg

Sisteme de cogenerare-deosebit de eficiente

Cogenerarea este o tehnologie eficientă cu un potențial deosebit de mare, căldura rezultată din producerea energiei electrice fiind utilizată în mod rațional. Comparativ cu generarea conventională separată a energiei electrice și a căldurii (curent electric de la reteau publică, căldură de la sistemul de încălzire) sistemele de cogenerare pe gaz reduc consumul primar de energie cu aproximativ o treime și emisiile de CO2 cu peste 50 %.

O premisă importantă pentru funcționarea economică a sistemelor de cogenerare sunt tipii lungi de functionare. Din acest motiv, centrala în cogenerare a fost utilizată pana acum, în principal, pentru incălzirea obiectelor cu un necesar termic mai ridicat - de exemplu, spitale, untăti comerciale sau industriale.

Acum acestea pot la fel de bine sa fie utilizate in case uni- si bifamiliale, constructii noi si în clădiri existente realbilitate termic, datorita sistemelor bazate pe tehnologia celulelor de combustie. La modernizarea caselor uni- și bifamiliale, cu un necesar de căldură mai mare, sistemele de micro-cogenerare ce funcționează cu motoare Stirling, sunt deosebit de economice.


Pellets_605x341.jpg

Biomasă: căldură CO2- neutră, confortabilă

Biomasa reprezinta circa 70 % din sursele regenerabile de energie - și pe bună dreptate: bustenii si peletii de exemplu, nu trebuie să fie importati, sunt disponibili pe tot parcursul anului, pot fi stocati ușor și arderea lor este se face cu emisii neutre de CO2. Cazanul modern pe biomasă nu este potrivit doar pentru incălzirea centrală confortabilă a clădirilor si pentru prepararea apei calde menajere, ci si pentru utilizarea în industrie și în unitati comerciale de productie. În termeni de confort si usurintă in exploatare, aceste generatoare de căldură sunt similare cu un cazan termic pe combustibil lichid sau gazos.


Druck

Energia aerului și a pământului: gratuită și ecologică

Disponibile acum si in gama de puteri mari, pompele de caldură pot fi utilizate nu doar pentru constructii noi si modernizări de clădiri rezidentiale, ci pentru aplicatii comerciale. În plus față de căldura din aerul exterior, sol sau apă, căldura reziduală din procese industriale poate fi folosită ca o sursă de energie. Costurile de operare relativ mici, aspectele legate de mediu, precum și independența de combustibilii fosili recomandă utilizarea acestei tehnologii testate. O soluție deosebit de inovatoare sunt sisteme hibride cu modul de pompă de căldură integrat care poate fi utilizat în locul unui cazan conventional pe lichid sau gaz. Acest lucru este valabil și pentru pompele de căldură cu absorbţie -o altă tehnologie modernă dezvoltată de Grupul Viessmann, care sunt caracterizate, ca o combinație de rezervor de vaporizare cu o pompă de căldură cu absorbţie pe gaz, rezultand un consum de combustibil mai mic cu aproximativ 40 % față de tehnica in condensatie.


Waerme von der Sonne 06-2013_D.indd

Energia solară - completarea ideală

Un sistem termic solar pentru prepararea apei calde sau sustinerea incălzirii este, de asemenea, util în legatură cu o pompa de căldură sau un cazan convențional. Pentru prepararea apei calde pe timp de vară se poate folosi exclusiv energia solară. Prin sustinerea incălzirii cu un sistem solar se poate economisi pe parcursul anului mai mult de 30 % din costurile combustibilului. Utilizand sistemele fotovoltaice, energia solară poate fi transformată în curent electric - pentru alimentarea în rețea, precum și pentru auto-aprovizionare, adică pentru incărcarea modului de acumulare sau, de exemplu, pentru functionarea pompei de căldură.

Komplettangebot_Industriesysteme.jpg

Sisteme industriale

Sistemele pentru aplicatii industriale eficiente energetic aduc o contribuție importantă la reducerea costurilor de operare și a emisiilor, creând astfel avantaje competitive. Viessmann oferă solutii complete de sistem care asigură o furnizare economică a aburului de pană la 120 de tone pe oră, a căldurii pană la 120 MW, aerului rece pană la 2 MW și a energiei de pană la 50 MW. În acest scop, pot fi folosite toate sursele de energie – combustibili fosili, biomasă și căldură reziduală, precum și căldura solului sau a aerului exterior, cat si căldura reziduală din procesele industriale.

Viessmann dezvoltă si implementează concepte energetice globale, bazate pe o analiză a sistemului de producere a energiei ca un intreg. Analiza tuturor proceselor stă la baza determinării potențialului și coordonarea tuturor componentelor sistemului. Serviciile complete, care pornesc de la proiectare, trec prin punerea in functiune si ajung pană la depanare, completează oferta noastră.

Sisteme de refrigerare

Viessmann oferă solutii de refrigerare inovatoare, cum ar fi agregate de răcire sau vitrine de refrigerare cu răcire centrală și modele plug-in, sisteme de rafturi, camere frigorifice cu temperatură controlată, precum și accesorii și servicii de montaj și intretinere. Datorită unei rețele puternice de parteneri Viessmann oferă clientilor săi solutii complete de răcire. Clienții dispun de un contact central cu personalul din departamentul de vănzari, marketing si service. Unitățile de producție din Germania și Finlanda au expertiză de lungă durată în domeniul tehnologiei de refrigerare. De aceste competențe beneficiază în special clientul, care primeste soluții de refrigerare complete de la un singur furnizor.
 

Kuehlzellen.jpg

Kuehlmoebel.jpg

Concepte unice de vânzare cu amănuntul

Soluțiile de refrigerare Viessmann sunt adecvate pentru toate cererile comerciale si industriale. Prima prioritate aici este satisfacerea flexibilă a tuturor cerințelor clienților. Toate soluțiile de refrigerare sunt adaptate la nevoile individuale ale beneficiarului, astfel încât pe piață să se ofere concepte unice si opțiuni noi de aspect.