Centrul de informatii Viessmann

Pentru transmite si mai bine cunostintele noastre referitoare la noile tehnologii din bransă, am construit la sediul nostru din Allendorf (Eder) Academia Viessmann.

Muzeul "Via Temporis" împreună cu "Galeria", a cărei expoziție prezintă nucelul bază al mărcii noastre și cu Centrala Energetică inovatoare, formează Centrul de informații al Academiei Viessmann. Astfel, oaspeții noștri pot afla cu ocazia cu vizitelor in fabrică si care sunt valorile și competențele societătii.

Cu gama noastră completă pentru toate sursele de energie și pentru toate domeniile de aplicare, Viessmann este bine adaptat la schimbările structurale de pe piața de încălzire. Fabrica din Allendorf functionează acum pe priuncipiul "Lean Production", astfel a crescand considerabil eficienta muncii. Prin conceptul energetic "Eficienta Plus" economisim la sediul din Allendorf 40% din combustibilii fosili și reducem emisiile de CO2 cu o treime. Ne bazăm în primul rând pe biomasă, pe care o cultivăm în mare măsură pe propriile plantații cu rotatie scurtă.

Aşa prezintă Centrul de informatii modul in care Viessmann, ca o afacere tradițională de familie aflată acum la a treia generație, face fată provocărilor viitorului.

produktschulung.jpg

Academia

Sectrul tehnic în domeniul tehnicii de încălzire devine din ce în ce în ce mai complex iar gama de echimapente mai largă. Sistemele termice pe cobustibil lichid si gazos, pompele de căldură, bioenergia, colectorii solari, sitemele fotovoltaice, cogenerarea și aerul condiționat necesită soluții individuale în toate domeniile de aplicare.

Numai cei care răspund provocărilor în schimbare ale vieții profesionale cu flexibilitate și expertiză, pot satisface clienții pe termen lung. Cunoașterea domeniilor de aplicare adecvate și a combinațiilor posibile de tehnică inovatoare și sisteme de energie regenerabilă este astăzi mai importantă decât oricând. Acest aspect crește nevoia de calificare a tuturor partenerilor de piată. Formarea continua, cunoașterea și manipularea rapidă a informațiilor câștigă continuu importanță.

Pentru aceasta, Academia Viessmann oferă un program larg de seminarii tehnice. Acestea se adresează firmelor HVAC de specialitate, birourilor de inginerie și de proiectare, consultanților energetici, arhitectilor, adminstatorilor de clădiri, institutiilor de invătămant superior, industriei, unitătilor comerciale si municipalitatilor. Iar oferta noastră este bine primită: peste 90.000 de profesioniști din întreaga lume participă în fiecare an la seminariile de specializare ale Academia Viessmann.

Galeria

Expoziția "Galeria" prezintă factorii nucleului de bază al mărcii noastre.

Innovationen.jpg
Via-Temporis.jpg

Via Temporis

Prin momentele de referintă marcate, Viessmann a scris istorie in bransa tehnicii de incălzire, devenind astfel deschizător de drum pentru o intreagă industrie. Pentru a ilustra istoria companiei, stă la dispozitia vizitatorilor uzinei Allendorf o constructie extraordinară: Muzeul "Via Temporis".

Expoziția istorică informează despre istoria societatii și este in acelasi timp un tribut adus operei de o viața a Dr. Hans Viessmann, care a dezvoltat atelierele mostenite de tatăl său după al doilea război mondial, într-o companie de prestigiu international.

Via Temporis prelungeste Galeria Viessmann, care a fost construită de asemenea, in stilul Bauhaus al arhitecturii industriale moderniste. Aici veți găsi prezentati factorii nucleului de bază ai mărcii Viessmann si prin care sunt evidentiate competențele noastre remarcabile.
 

Centrala energetică inovatoare

La sediul central al companiei în Allendorf (Eder), Viessmann a creat prin Centrul de informatii, o platformă de comunicare unică in bransă. De la domeniul de putere mici, pană la cel industrial, sistemele de incălzire si de cogenerare pot fi văzute  în funcțiune în Centrala energetică și în spatiile de seminar ale Academiei Viessmann.

Prin proiectul de dezvoltare sustenabilă "Eficientă Plus", Viessmann arată cum se generează pe baza tehnologiei existente, căldură și enegrie electrică, intr-un mod ecologic si cu economisirea resurselor. În propria instalatie de biogaz poate fi prezentată producerea energiei din biomasă. Expoziția permanentă, un tur al fabricii și Via Temporis oferă vizitatorilor o prezentare impresionantă a mărcii.

Energiezentrale.jpg