Aeroportul Viessmann Allendorf (Eder)

Aeroportul Viessmann Allendorf (Eder) a fost construit în 1966 și complet modernizat in 2005,  îndeplinind și astăzi toate cerințele unui aeroport de afaceri modern. În plus, el servește ca bază pentru asociatia sportivă Luftsportverein Ederbergland, pe care o folosește în special pentru activităti pentru tineret.

> Aeroportul Viessmann Allendorf (Eder) | PDF  

Start_Landebahn.jpg

Pista de decolare și aterizare

Aeroportul dispune de o pistă asfaltată de 1240 de metri lungime și 30 de metri lățime.

Ghidarea instrumentală

Aeroportul Viessmann dispune de un sistem de ghidare GPS, astfel că aterizarile sunt posibile si în condiții de vizibilitate redusă printr-o procedură de ghidare instrumentală. Un sistem de modern de balizaj (PAPI) sprijină suplimentar aterizarea instrumentala și vizuală.

Sistemul meteorologic Vaisala AW11

Aeroportul Allendorf dispune de un sistem automat de măsurare și înregistrare a datelor meteorologice. Acestea sunt actualizate non-stop și sunt disponibile prin intermediul radio (ATIS) și telefonului.

Intreprinderea de zboruri de afaceri

Aeroport pentru contacte de afaceri

Aeroportul Viessmann Allendorf este pentru regiune o parte importantă a infrastructurii și prin urmare, un factor cheie de succes.

Piețele internaționale

Operațiunile de afaceri au în mod tradițional o mare importanță pentru Grupul Viessmann și sunt acum mai importante ca niciodată. Pe de o parte, internaționalizarea societatii este foarte avansată în ultimii ani, 55 % din cifra de afaceri fiind generată din export.

Geschaeftsflugbetrieb.jpg
Kundengruppe.jpg

Partenerii vizitează Uzinele Viessmann Allendorf

Aproximativ o treime din tot traficul de zbor poate fi atribuită aviației de afaceri. Cele mai multe dintre zboruri sunt reprezentate de transportul de călători în timp scurt. Ei vin din toată Europa pentru a vizita sediul Grupului Viessmann.

Aici puteți obține o imagine cuprinzătoare a companiei care stă în spatele produselor pe care le proiectează si le folosesc zi de zi. În plus, veti fi informati despre proiectul strategic de dezvoltare sustenabilă pus în aplicare de Viessmann la sediul central din Allendorf (Eder).

Asociația de Aviație Sportivă Ederbergland e. V.

De la construirea aeroportului in 1966 acesta este deservit de Asociatia Ederbergland e.V. ca aerodrom de bază. Odată cu dezvoltarea aerodroamurilor moderne, Allendorf (Eder) oferă piloților privați un mediu atractiv și condiții ideale. Educația și lucrul cu tinerii sunt o prioritate în club.

Instructorii predau ore de zbor continuu și pe tot parcursul anului pe avioane cu motor, planoare cu motor, planoare și avioane super-ușoare. Pana in ziua de azi mai mult de 500 de piloți privați au fost instruiți de către LSV Ederbergland. Mulți dintre ei au obținut succese sportive considerabile - la nivelul zonei Hessen, dar si în cadrul campionatelor germane și europene. Ca și înainte, lucrul de tinerii este un punct cheie de care membrii sunt interesati.

Segelflug.jpg
Schneider_LS_8.jpg

Parc modern de avioane

Celor mai mult de 300 de membri le sta la dispozitie o flota de aeronave moderne. Cu planoarele cu auto lansare ASK 21 Mi pentru primii "pași mici", trecand apoi la modelele LS 8 cu reglajul puterii pentru sportul de performanta si pana la aeronavele ultraușoare cu motor propriu, planoarele și aeronavele cu motor Piper sau Cessna, flota clubului acoperă tot ansamblul aviatiei sportive si de agrement.

Activități diverse ale clubului

Viața comunității este caracterizată, in primul rand, prin activitățile aviatice, dar si prin evenimentele sociale, cum ar fi drumețiile, petreceri interne, serate de fotografie și film. Sunt evidențiate, în cadrul programului, principalele rute internaționale ale grupei de zbor motorizat și taberele de zbor ale grupei de planorism, acasă și în străinătate. Bistroul Tri-Sixty cu terasă pentru vizitatori invită aviatorii și oaspeții la cafea și prăjituri.

Date privind aeroportul

 

 • Deținător
  Viessmann Werke GmbH & Co. KG
  Telefon: +49 6452 70-2675
  Fax: +49 6452 70-2780

 • Controlori de trafic
  Telefon: +49 6452 1227
  Fax: +49 6452 7588
  Frecventa: 118.175 MHz
  ATIS 120.475 MHz
 • Program
  Iarna: PPR
  Aprilie pană in Septembrie
  Luni: PPR
  Marti pană Vineri: 9.00 pană la 17.30
  Sambătă si Duminică: 10.00 pană la 18.30
 • Zbor pe timp de noapte/IFR
  PPR
 • Pista
  1240 x 30 m
 • Cota aerodromului
  355 m/1164 ft

 • Alinierea pistei
  112 °/292 °
 • Combustibil
  Jet A1-AVGAS-100LL
 • Proceduri vama si de trecere
  O/R – 24 h

 • Informare aeronautică (AIS)
  Frankfurt am Main

 • Informare meteorologică (MET)
  Deate meteo de la PC-Met și Meteo-Sat

 • Bistro călători Tri-Sixty, Program
  Marti pană Vineri: 15.00 – 21.00
  Sambătă si Duminică: 10.00 – 21.00
  Luni, zi liberă

 • Taxi
  Telefon: +49 6451 1873

 • Distanta pană la
  Allendorf: aproximativ 5 minute

 • Hotel
  Die Sonne Frankenberg
  www.sonne-frankenberg.de
  Telefon: +49 6451 750-0

 • Timpi de călătorie către
  Frankenberg: aproximativ 15 minute
  Battenberg: aproximativ 10 minute
  Winterberg: aproximativ 30 minute
  Edersee: aproximativ 40 minute
  Marburg: aproximativ 30 minute
anflugblatt_verkehrslandeplatz_allendorf_eder.jpg

Foaia de abordare pentru Aeroportul Allendorf (Eder)