Un sprijin în luarea deciziei de cumpărare a unui sistem nou de încălzire: Etichetarea eficienței energetice se aplică la nivel european şi pentru sistemele de încălzire.

Frigiderele, televizoarele și mașinile de spălat sunt evidentiate de mai mulți ani printr-o etichetă de eficiență energetică. Din 26 septembrie 2015, etichetarea este obligatorie și pentru sistemele termice. Ambele componente individuale - generator de căldură și sistem de preparare a apei calde - precum și instalatia completă vor fi marcate in viitor cu eticheta eficienței energetice

Film explicativ

Mai multă transparență în privința consumului de energie: Eticheta de eficiență pentru sisteme de încălzire

Noul marcaj prin etichete de eficiență pentru tehnica de incălzire se bazează pe Directivele si Hotărârile Uniunii Europene (EU). Asta înseamnă că marcajul este definit unitar pe tot cuprinsul Europei și evaluarea se face în baza normelor definite de Comisia Europeană. Prin aceasta aveți la dispoziție o bază de comparație când veți dori să achiziționați un nou echipament de încălzire.

Totul dintr-o singură sursă: Sisteme de încălzire potrivite pentru o mai mare eficiență

Etichetele de eficiență energetică oferă un bun criteriu de orientare. Totuși, decizia de cumpărare nu trebuie să o luați doar în baza acestei etichete. Instalațiile de încălzire sunt sisteme complexe a căror eficiență nu este determinată doar de eficiența fiecarei componente, ci și de gradul de compatibilitate dintre acestea.

Eticheta eficienței pentru sistemele termice

Pe eticheta eficientei veți găsi diverse informații relevante. Aici avem exemplul unui cazan in condensatie. Aceasta informează despre clasa de eficientă energetică, marcata cu o săgeată neagră si de asemenea, puterea nominală si nivelul de zgomot al dispozitivului.

Eticheta produsului și a clasele de eficiență

Componentele unui sistem de încălzire primesc etichete de produs. În privința încălzirii s-a stabilit că cea mai performantă clasă de eficienţă este A++ iar cea mai puțin performantă G. La prepararea apei calde menajere se va folosi scala de la A la G. Aparatele combi care sunt utilizate atât pentru încălzire cât și pentru prepararea apei calde menajere vor fi etichetate pentru ambele aplicații, separat.

  

Mai importantă decât eticheta produsului: Eticheta pentru sisteme combinate

Sistemele de încălzire sunt alcatuite din maimulte componente și toate influențează eficiența instalației în ansamblu. Din acest motiv, etichetele produselor sunt completate prin etichetele pentru sisteme combinate. Aceasta caracterizeaza eficienta energetica a întregului sistem. De exemplu, un sistem inteligent de home-management crește eficienta unei instalatii de incalzire.

Dacă toate componentele sunt perfect compatibile între ele, în majoritatea cazurilor eticheta de ansamblu va indica o eficiență energetică superioară fiecărei etichete de produs în parte. Doar eticheta pentru sisteme combinate va informa în mod real despre cât de eficientă este o instalație de încălzire.

Mai eficientă în sistem: tehnica de încălzire adecvată de la Viessmann

Viessmann dezvoltă sisteme de incălzire inovatoare, care conving prin calitate deosebită, eficientă si fiabilitate. Dintre aceste produse multe au devenit momente de referintă ale tehnicii de încălzire.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul