Generați-vă propria energie electrică cu modulele fotovoltaice Viessmann
Inima unui sistem fotovoltaic sunt modulele fotovoltaice. Ele constau dintr-un număr mare de celule solare. Așa-numitul efect fotoelectric are loc în fiecare celulă individuală, prin care lumina soarelui este transformată în energie electrică. Se pot distinge diferite tipuri de module: așa-numitele modele monocristaline și policristaline.
Dar prin ce diferă acestea și pentru cine sunt potrivite modulele?
Tipuri, structura și funcția modulelor fotovoltaice
În principiu, electricitatea este generată într-un modul fotovoltaic prin intermediul nivelurilor diferit dopate din celula solară. Asta înseamnă că, indiferent dacă este mono- sau policristalin, atomii de siliciu sunt într-o structură cristalină stabilă. Atomii străini sunt amestecați în timpul producției de celule solare. Aceasta înseamnă că există electroni liberi în stratul superior. Experții vorbesc aici despre stratul n-dopat. În schimb, există prea puțini electroni în stratul inferior al celulei (stratul p-dopat). Aici se poate vorbi și de găuri încărcate pozitiv.
Între acestea se află stratul limită. Electronii migrează de sus în jos către locurile libere - joncțiunea p-n. Când razele soarelui lovesc modulul fotovoltaic, electronii se deplasează înapoi la atomii acum nesaturați din stratul n superior. Există contacte metalice pe suprafața și pe spatele modulelor. Acești electroni sunt deviați și introduși în circuit.

Module mono și policristaline
Producția modulelor fotovoltaice este similară. Deci originea ambelor este în topitura de siliciu. În cazul variantei monocristaline, totuși, tijele monocristaline sunt extrase din siliciul lichid. Acest lucru duce la o suprafață deosebit de netedă. În schimb, blocurile sunt turnate pentru modulele policristaline. La întărire, aici se formează cristale neuniforme. Apoi sunt tăiate în felii.
Dar nu numai în producția lor diferă. Modulele monocristaline Vitovolt sunt toate negre și au o putere de până la 325 Wp. Modelele policristaline sunt albastru închis și ating puteri de până la 285 Wp. De altfel, Wp reprezintă Watt peak și descrie puterea maximă în condiții de testare.
Proprietăți speciale ale modulelor fotovoltaice Viessmann Vitovolt
Daca alegi modelele Viessmann Vitovolt 300, beneficiezi de urmatoarele avantaje:
● valori ridicate de performanţă
● calitate fără compromisuri
● Produse extinse și garanții de performanță
● toleranță pozitivă la putere în starea de livrare de până la 5 Wp
● pentru case unifamiliale si multifamiliale precum si pentru comert si industrie
● protecție optimă a hotspot-ului
● comportament puternic la lumină slabă
● Filme cu rezistență excelentă la căldură și îmbătrânire
● Cadru integral din aluminiu
● etanșanti de înaltă calitate cu aderență de lungă durată

Energie electrică de la soare
O suprafată fotovoltaică de 8,5 m² este suficientă pentru a acoperi consumul mediu de energie electrică al unei persoane.
Module fotovoltaice
Prin instalarea unui sistem fotovoltaic de la Viessmann orice persoană poate deveni propriul sau producător independent de energie. Conversia energiei solare libere in energie pentru consumul propriu este atractivă din punct de vedere financiar și în combinatie cu un sistem de acumulare de energie poate aduce chiar independență fată de rețeaua publică de energie electrică.