Programul de vacanță al unui sistem de încălzire Viessmann

Solicitați o consultație gratuită

Cazanele Viessmann vin cu o gamă largă de setări implicite din fabrică. Acestea sporesc confortul de operare, permițând efectuarea oricăror modificări pe generatorul de căldură în doar câțiva pași simpli. Setările implicite ajută, de asemenea, la economisirea energiei și, astfel, la reducerea costurilor de încălzire. Pe lângă curba de încălzire, există, de asemenea, diverse programe de timp. Acestea includ un mod economic și un program de vacanță.

Programul de vacanță poate fi accesat doar ca "program de timp" prin intermediul regulatorului de încălzire. Cei care locuiesc în locuințe închiriate sau care nu au acces la generatorul de căldură nu pot efectua nicio modificare a programului de vacanță.

Programul de vacanță în detaliu

Pe de altă parte, proprietarii de instalații pot folosi programul pentru a introduce datele de sosire și de plecare pentru fiecare circuit de încălzire în parte. Acest lucru înseamnă că aceștia pot influența în mod activ caracteristicile de încălzire ale generatorului de căldură. Programul de vacanță al unui sistem de încălzire Viessmann afectează în mod specific încălzirea centrală, încălzirea apei calde menajere, puterea de încălzire și consumul de energie:

Încălzirea centrală:

 • Pentru circuitele de încălzire din programul de funcționare "Încălzire și apă caldă menajeră", programul de vacanță încălzește încăperile la temperatura ambiantă redusă setată.
 • Pentru circuitele de încălzire în programul de funcționare "Numai apă caldă menajeră", nu există încălzire a încăperilor. Cu toate acestea, este activă protecția la îngheț pentru cazan și pentru butelia de apă caldă menajeră.

Prepararea apei calde menajere:

 • Dacă modul de vacanță este activat pentru toate circuitele de încălzire, nu există încălzire de apă caldă menajeră. Cu toate acestea, protecția la îngheț pentru butelia de apă caldă menajeră este activă.

Notă: În setările din fabrică, programul de vacanță începe la ora 00:00 h în ziua următoare plecării dvs. și se încheie la ora 00:00 h în ziua întoarcerii dvs. Acest lucru înseamnă că programul cu oră setată este activ în ziua plecării și a întoarcerii. Ora poate fi, de asemenea, setată individual la unele modele. Pentru a încheia manual programul, vă rugăm să urmați instrucțiunile.

Programul de vacanță reduce puterea de încălzire

Atunci când programul de vacanță este activat, sistemul menține o temperatură setată mai scăzută a camerei. Acesta încălzește doar până la o temperatură redusă a camerei setată anterior. Această temperatură nu trebuie să scadă sub 16 grade Celsius, altfel există un risc crescut de formare a mucegaiului. Puteți citi în ghidul nostru de prevenire a mucegaiului despre cum puteți minimiza acest risc.

Programul de vacanță vă ajută să economisiți energie

Caracteristica programului de vacanță a unui sistem de încălzire Viessmann oferă proprietarilor de sisteme posibilitatea de a economisi energie în timpul absenței lor, încălzind doar atât cât este necesar. Contrar a ceea ce sugerează numele, programul nu este destinat exclusiv utilizării în timpul "vacanțelor de mai multe săptămâni" în sensul tradițional. Dacă proprietarii de sisteme știu că vor fi absenți - chiar și doar pentru câteva zile - pot activa programul de vacanță și astfel pot economisi la costurile de încălzire.

Cum se activează programul de vacanță

Programul orar și programul de vacanță aferent sunt disponibile la toate cazanele Viessmann cu unități de comandă Vitotronic (din 1999). Cu toate acestea, traseul de navigare din meniul principal către această funcție poate varia în funcție de sistemul de încălzire și de anul de fabricație. Procedura corectă este descrisă în instrucțiunile de utilizare furnizate sau, alternativ, poate fi găsită în instrucțiunile de service. Pentru o mai bună înțelegere a procesului, instrucțiunile pentru patru generatoare de căldură diferite sunt prezentate mai jos. Acestea includ:

 • Vitodens 200 W cu Vitotronic 200, pentru funcționarea compensată de condițiile meteorologice, anul de fabricație 2018
 • Vitoladens 300 C cu Vitotronic 200, anul de fabricație 2018
 • Vitocal 200 S cu Vitotronic 200, an de fabricație 2017
 • Vitoligno 300 C cu Ecotronic, anul de fabricație 2017
 1. Faceți clic pe pictograma de meniu și apoi pe "Încălzire"
 2. Selectați acum circuitul de încălzire dorit.
 3. Faceți clic pe OK pentru a confirma.
 4. Pe afișaj apare acum "Program de vacanță".
 5. Setați cu ajutorul săgeților data de plecare și de întoarcere dorită.
 6. Faceți clic pe OK pentru a activa programul de vacanță.

Informații despre produs Vitodens 200-W

 1. Procedați la fel ca pentru Vitodens 200-W și faceți clic pe pictograma de meniu.
 2. Selectați "Încălzire" și apoi "Program de vacanță".
 3. Sunteți acum în programul de vacanță. Setați datele de plecare și de întoarcere dorite.
 4. Faceți clic pe OK pentru a activa programul de vacanță.

Informații despre produs Vitoladens 300-C

Vă rugăm să rețineți: Programul de vacanță se aplică tuturor circuitelor de încălzire/răcire. Antreprenorul dumneavoastră poate modifica această setare din fabrică. Dacă o unitate de ventilație este conectată la unitatea de control a pompei de căldură, programul de vacanță se aplică și la ventilația mecanică.

 1. Faceți clic pe pictograma de meniu.
 2. Selectați "Heating" (Încălzire) sau heating/cooling (Încălzire/răcire) și apoi "Holiday program" (Program de vacanță).
 3. Setați datele de plecare și de întoarcere necesare.
 4. Faceți clic pe OK pentru a activa programul de vacanță.


Afișare în meniul extins

În meniul extins, puteți verifica setările pentru "Program de vacanță" la rubrica "Informații". Același lucru este valabil și pentru Vitodens 200-W și Vitoladens 300-C.

Informații despre produs Vitocal 200-S

 1. Faceți clic pe pictograma bară pentru a accesa meniul Advanced (Avansat).
 2. Utilizați săgețile pentru a selecta zona "Încălzire" și confirmați cu "OK".
 3. Pentru a selecta circuitele de încălzire necesare (HC1 sau HC2), deplasați săgețile orizontale spre stânga sau spre dreapta.
 4. Selectați apoi "Program de vacanță" pentru circuitul de încălzire respectiv și confirmați cu "OK".
 5. Acum puteți seta data pentru ziua de plecare și ziua de întoarcere.
 6. Dacă doriți să anulați prematur setările pentru programul de vacanță, apăsați butonul cu săgeata curbă în mod repetat până când apare afișajul implicit.
 7. Dacă doriți să acceptați datele setate, confirmați cu "OK".
 8. Pe afișaj apare pentru scurt timp "Aplicat".

Vitoligno 300-C informații despre produs

Antreprenorul dvs. de încălzire vă poate ajuta cu setările

Dacă nu sunteți sigur cum să setați programul de vacanță necesar, consultați un partener comercial Viessmann. Cu ajutorul căutării noastre de parteneri comerciali locali, puteți găsi un inginer de încălzire potrivit în apropierea dumneavoastră cu doar câteva clicuri. Alternativ, puteți întreba comunitatea Viessmann.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul