Vitosol 100-F – Colector solar plan eficient cu suprafață selectivă ThermProtect

Eficienții colectori solari plani Vitosol 100-FM reprezintă completarea ideală pentru orice tip de instalație de încălzire. Cu o suprafață de 2,3 m², colectorii solari sunt adecvați practic pentru orice necesar energetic.

Aceștia asigură până la 60% din energia medie anuală necesară încălzirii apei calde menajere, dar pot constitui și un suport pentru încălzire. În combinație cu un cazan în condensație, cu ajutorul colectorilor solari poate fi economisită peste o treime din energia necesară într-un an pentru încălzire și prepararea apei calde.
 

Profitați de aceste avantaje

  • Fără supraîncălzire și formare de vapori la consumuri mici de caldură
  • Aport ridicat de energie solară pentru prepararea apei calde menajere și susținerea încălziri
  • Montaj universal, adecvat pentru acoperiș, terasă sau pe fațadă
  • Colector solar cu strat de acoperire cu decuplare termică ThermProtect
  • Posibilitate de montaj vertical sau orizontal

Secţiune produs

Prezentare generală

Suprafața brută
2,51 m²
Suprafața absorber
2,32 m²
Tip colector
icon-solar.png
Colector plan
Design
Der Vitosol 100-FM ist mit einem alufarbenen Rahmen erhältlich.
Einsatzbereich
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Wohngebäude, Gewerbe, Kommunen | Neubau und Modernisierung.
Montageart
Colector solar (Typ SV1F) sau vertical (Typ SH1F)
Weitere Merkmale
Zur Erwärmung von Trinkwasser, Heizungs- und Schwimmbadwasser über einen Wärmetauscher.
Vitosol-100-FM-Schnitt.png

ThermProtect împiedică supraîncălzirea

Un strat de acoperite inteligent protejează panoul solar de supraîncălzire. Tehnologia ThermProtect patentată de Viessmann decuplează colectorii solari în momentul atingerii unei temperaturi de cca. 75°C, punct în care începe să se modifice structura cristalină a suprafeței de acoperire astfel încât crește semnificativ gradul de reflexie a razelor solare, ceea ce conduce la diminuarea absorbitiei de căldură. Temperatura maximă de lucru a colectorului fiind semnificativ mai redusă se elimină astfel riscul formării de vapori în circuitul solar.

La răcirea colectorului cristalele revin la structura initală, fază în care peste 95% din energia solară incidentă este absorbită și transformată în căldură și doar 5% este reflectată. Funcția ThermProtect este disponibilă permanent deoarece schimbările de structura cristalină sunt reversibile nelimitat.


Montaj simplu

Ambele tipuri de colectori solari plani se montează deosebit de simplu. Conductele de tur și de retur integrate asigură o îmbinare precisă, chiar și în cazul câmpurilor mari de colectori, datorită sistemului de conexiuni din oțel inoxidabil. Astfel pot fi conectați cu multă ușurință până la 12 colectori. Colectorii solari plani sunt adecvați montajului pe acoperiș sau independent – ca de exemplu în cazul teraselor. Accesoriile de montaj Viessmann sunt compuse din piese rezistente la coroziune din aluminiu sau oțel inoxidabil.


Etanșeitate sigură și durabilă

Rama din aluminiu profilat fără înnădiri și sistemul de îmbinare a sticlei asigură colectorului o bună etanșare, stabilă pe timp îndelungat. Panoul din spate al colectorului solar este rezistent la socuri și la coroziune. O izolație termică performantă diminuează semnificativ pierderile de caldură, mai ales în timpul iernii.


esop-online.jpg

ESOP-Online

ESOP-Online este un program de calcul și dimensionare al instalațiilor solare termice. După introducerea datelor inițiale, programul calculează eficiența economică a diverselor configurații posibile.