Mediu solar: proprietăți și manipulare adecvată

Solicitați o consultație gratuită

Mediul solar transportă căldura de la colectoarele solare de pe acoperiș la cilindrul din casă. Acesta este format din apă și antigel, astfel încât mediul de transfer de căldură nu îngheață, nici măcar iarna. Deoarece mediul este supus unor semne de îmbătrânire, este important să verificați la intervale regulate valoarea pH-ului și conținutul de antigel. Aflați aici despre proprietățile și specificațiile pentru manipularea agentului solar.

Antigelul din sistemul solar asigură funcționarea pe tot parcursul anului

Atunci când soarele strălucește, colectoarele unui sistem solar termic se încălzesc. Aceștia transferă energia termică către un mediu, care apoi curge către cilindru. Acolo, acesta transferă energia în încălzire sau apă caldă menajeră prin intermediul unui schimbător de căldură. Mediul de transfer de căldură curge înapoi în colectorul solar și procesul începe din nou.

Mediul solar se bazează pe apă. În cazul în care temperaturile exterioare ar scădea sub zero grade și nu ar exista radiație solară, mediul ar îngheța, s-ar dilata și ar putea deteriora părți importante ale sistemului. Pentru a preveni acest lucru, mediul solar conține un antigel. Acesta este, de obicei, propilenglicol.

Mediul solar: proprietățile se schimbă în timp

1,2-propilenglicolul utilizat este ușor inflamabil, netoxic, biodegradabil și nu necesită etichetare în conformitate cu criteriile UE. Antigelul pentru sistemele solare are o temperatură de fierbere de 188 de grade Celsius și protejează împotriva înghețului până la -21,5 grade Celsius la un conținut de 40 % din volum.

Deoarece glicolul este o substanță organică cu semne comune de îmbătrânire, mediile de transfer de căldură utilizate de Viessmann, cum ar fi Tyfocor LS, conțin protecție anti-îmbătrânire. Tamponarea alcalină menține valoarea pH-ului în intervalul alcalin pentru o perioadă prelungită de timp și promovează protecția împotriva coroziunii. Aceasta, la rândul său, are un efect favorabil asupra duratei de viață a întregului sistem.

Solicitați verificarea conținutului de antigel și a valorii pH-ului în timpul întreținerii.

Din cauza semnelor normale de îmbătrânire, este important ca, în cadrul întreținerii anuale a sistemului de încălzire, să fie verificat agentul termic. Antreprenorii de încălzire vor verifica valoarea pH-ului și conținutul de antigel pentru a preveni deteriorarea din cauza coroziunii sau a înghețului.

Proiectarea sistemului influențează durata de viață a mediului solar.

În cazul sistemelor mai mici pentru încălzirea apei calde menajere, contractorii de încălzire ar trebui să schimbe sau să reumple mediul solar la fiecare zece ani, în medie. Dacă este vorba de un sistem solar pentru încălzirea centrală de rezervă, este posibil ca acest lucru să fie necesar mai devreme. Acest lucru este cauzat de timpii morți fără extragere de căldură în timpul verii. În astfel de perioade, temperatura agentului de transfer de căldură crește atât de mult încât pot apărea fisuri sau ruperi ale moleculelor. Ca urmare, formarea de acizi crește, iar țevile și pompele se pot înfundă.

Acoperirea ThermProtect de la Viessmann oprește automat colectoarele plate și colectoarele tubulare atunci când acestea depășesc o anumită temperatură. Acest lucru se întâmplă indiferent de tipul de construcție, de design sau de instalare și protejează în mod eficient împotriva fisurării mediului.

Dacă apar semne de îmbătrânire, completați sau schimbați mediul solar.

În cazul în care valoarea pH-ului și conținutul de antigel nu se încadrează în intervalul recomandat, un agent de încălzire trebuie să completeze mediul solar. Mediul care se utilizează depinde de mediul deja existent în sistem, care poate fi recunoscut prin intermediul unor factori, inclusiv culoarea acestuia. Tyfocor G-LS violet poate fi amestecat cu Tyfocor LS, de exemplu. În cazul în care aditivii nu pot fi combinați, contractorul de încălzire va schimba tot mediul din sistemul solar.

Un antreprenor de încălzire vă poate ajuta cu aceste probleme

Mediul de transfer de căldură amestecat cu glicol circulă prin sistemul solar termic într-un mod separat din punct de vedere material. Acesta nu se amestecă nici cu apa de încălzire, nici cu apa menajeră, neprezentând niciun pericol pentru alte sisteme. În cazul în care mediul s-a scurs din sistemul solar sau dacă există mediu solar în apa caldă de consum, trebuie să consultați un antreprenor de încălzire. Acesta va elimina în mod fiabil scurgerile și va reumple mediul de transfer de căldură. În cazul puțin probabil în care mediul din sistemul solar ajunge în apa caldă menajeră, antreprenorul de încălzire va spăla sistemul până când nu mai există reziduuri. Între timp, abțineți-vă să consumați apa.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul