5 Exemple de aplicații solare fotovoltaice

De câte ori privind către cerul senin și lumea înconjurătoare scăldată în lumina soarelui te-ai gândit la ce poți face cu darurile primite de la natură? Energia solară este una din cele mai prețioase resurse de care dispune omenirea și ca să-ți demonstrăm că așa este, ți-am pregătit în articolul de față o listă cu 5 din cele mai creative idei prin care ne putem folosi de această energie pentru a ne îmbunătăți viața de zi cu zi.


La ce se poate folosi energia solară fotovoltaică

 1. Panouri fotovoltaice
  Panourile solare sunt încă o invenție subestimată pentru potențialul ei, dar din fericire, în ultimii ani, se pare că a început să câștige din ce în ce mai multă popularitate. Prin intermediul panourilor solare, oamenii au ajuns să transforme energia soarelui în energie electrică pe care o pot folosi pentru alimentarea aparatelor lor electrocasnice și a altor mecanisme, putând astfel să se bucure de tot confortul pe care îl oferă tehnologia secolului XXI, fără însă a polua planeta. Treptat, treptat, fiecare dintre proprietarii de case și terenuri suficient de spațioase încât să poată instala câteva panouri solare, ar fi bine să se orienteze către această sursă verde de energie, devenind astfel independent de furnizorii locali și contribuind la salvarea planetei. Iar ca investiția să fie una din cele mai profitabile, recomandăm tuturor celor care vor să facă o schimbare radicală atât în viața lor, cât și în ecosistemul din care fac parte, să investească în panouri fotovoltaice de înaltă calitate, precum cele fabricate de compania noastră Viessmann, astfel încât să fie capabili să-și recupereze rapid investiția și să se bucure de toate avantajele care vin la pachet cu utilizarea energiei solare.

 2. Încărcătoare pentru terminalele mobile
  Chiar dacă nu consumă foarte mult, încărcate zi de zi, toate terminalele mobile precum telefoanele și tabletele necesită energie electrică al cărui preț se reflectă apoi în factura de la curent. Iar dacă ne gândim că în ziua de azi fiecare membru al familiei, fie el și copil, deține cel puțin un astfel de terminal, la familiile mai numeroase încărcarea tuturor acestor dispozitive costă destul de mult. Însă, cu încărcătoarele potrivite, și aceste costuri pot fi evitate deoarece s-au inventat și există deja pe piață încărcătoare fotovoltaice care funcționează pe baza unor celule fotovoltaice. Iar dacă pentru niște persoane care și-au câștigat deja independența energetică prin utilizarea unor panouri fotovoltaice de proporții utilitatea unor astfel de încărcătoare este aproape nulă, imaginează-ți ce pot face cu ele niște atleți pasionați de sporturi în aer liber, navigatori, ghizi montani și orice alte persoane care preferă să-și petreacă timpul liber mai mult pe afară.

 3. Sisteme de irigații
  În țările dezvoltate sistemele de irigații alimentate prin intermediul panourilor solare s-au transformat într-un peisaj comun. Nu mai este nimic neobișnuit să zărești pe terenuri private din Statele Unite ale Americii, Germania sau China sisteme de irigații alimentate de panouri solare, iar trendul ar trebui, după părerea noastră, adoptat chiar și în România deoarece spațiu de instalare există, de echipamente și tehnologie putem face rost și mai rămâne de găsit doar voința.

 4. Vehicule alimentate cu energie solară
  Deocamdată nu sunt folosite la scară largă, dar s-au inventat deja și există atât mașini electrice, cât și bărci sau avioane cu panouri solare fotovoltaice montate pe suprafața lor, astfel încât proprietarii lor să le poată conduce fără teama de a rămâne în pană de combustibil. Într-adevăr, un astfel de mijloc de transport este costisitor și necesită o tehnologie care deocamdată nu este disponibilă chiar oricărui producător, dar chiar și în aceste condiții sperăm ca pe viitor condusul vehiculelor verzi să se transforme dintr-o excepție într-un standard.

 5. Lanterne solare
  Printre bunurile strict necesare, bunurile pe care oricine trebuie să le aibă în casă, se numără și o lanternă cu baterii solare, care atunci când se consumă, pur și simplu trebuie lăsată la lumină pentru a se reîncărca. Indiferent dacă ne vom confrunta vreodată sau nu cu o criză de energie electrică așa cum se zvonește în întreaga Europă, un astfel de dispozitiv nu trebuie să lipsească din nici o gospodărie, atât pentru utilitatea sa, cât și pentru prețul său foarte convenabil în comparație cu alte surse de lumină artificială pe care le poți folosi în cazuri extreme.
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul