Termoficare VS centrale de apartament. Avantaje și dezavantaje

Din ce în ce mai mulți români se hotărăsc să renunțe la serviciile furnizorilor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat. Principalul motiv din spatele deciziei lor îl constituie costurile semnificativ de mari ale acestora, dar și starea precară a instalațiilor din cauza căreia riști să rămâi fără căldură tocmai în mijlocul iernii.

În locul metodelor clase de încălzire centralizată, tot mai mulți români preferă să instaleze în locuințele lor centrale termice de apartament, care permit un control total asupra temperaturii din interior, dar și a timpului de încălzire. Cu alte cuvinte, dacă investești într-un astfel de sistem, principalele avantaje de care beneficiezi, sunt faptul că plătești cât consumi și ai parte de apă caldă și căldură când vrei tu.

Puțini știu că românii conectați la sistemul național de termoficare pe de altă parte, își încălzesc casele în funcție de vreme. Pe baza unei hotărâri de guvern, furnizorii de apă caldă și căldură nu au voie să-și livreze serviciile până nu se înregistrează afară temperaturi de 10 grade Celsius sau mai puțin, în intervalul 18:00 - 06:00, pentru o perioadă minimă de 3 zile consecutive. Și chiar dacă acest lucru este o bucurie pentru mulți din cei care vor să economisească un ban la plata căldurii, așa cum a fost de fapt gândid sistemul inițial, familiile cu copii mici sau vârstnici trebuie în realitate să cheltuiască și mai mult deoarece sunt nevoite să apeleze la metode alternative de încălzire, ca de exemplu: reșouri. Iar dacă acest consum suplimentar de energie ar fi singurul impediment în ceea ce privește termoficarea, lucrurile ar fi destul de simple, dar din păcate, pentru că te obligă să apelezi și la metode alternative de încălzire, din cauza lui se pot întâmpla și lucruri mai grave decât o factură mai mare la curent.

  

Utilizarea necorespunzătoare a surselor alternative de căldură poate provoca dezastre

În România, folosirea aragazului pe post de sursă de căldură în timpul iernii este o metodă frecvent utilizată de persoanele conectate la sistemul național de termoficare, mai ales în rândul bătrânilor, atunci când apar defecțiuni în sistem sau pur și simplu căldura din apartamente este insuficientă. Și cu toate că, în cele mai multe cazuri, nu se poate întâmpla nimic periculos dacă faci niște ceai sau gătești ceva cu scopul de a face și puțină căldură în casă, dacă lași mașina de gătit aprinsă și nesupravegheată, riști să provoci un incendiu de proporții.

Mai mult, aceeași hotărâre de guvern care decide momentul când furnizorii de apă caldă pot începe să ne alimenteze caloriferele, decide și cât timp le permite acestora să o facă. Astfel, primăvara, nu de puține ori, se întâmplă ca vremea să se încălzească destul de mult, dar pentru că noaptea nu se depășește temperatura de 10 grade Celsius, să rămânem cu apă caldă în calorifere și să plătim pentru ea chiar dacă pe timpul zilei stăm cu ușile și ferestrele deschise pentru a scoate căldura afară din casă.

Din fericire, o centrală termică de apartament, mai ales așa cum sunt sistemele termice Viessmann, te poate scuti de toate aceste pericole și neplăceri și îți poate oferi o viață confortabilă și convenabilă.

  

Prezintă centralele termice de apartament și inconveniente?

Singurele inconveniente ale unei centrale termice de apartament sunt investiția inițială și procesul de instalare. Un aparat fiabil costă destul de mult, dar vestea bună este că investiția în el se amortizează foarte rapid, întrucât, așa cum am spus și mai sus, chiar și în timpul sezonului rece există zile în care pur și simplu este prea cald afară ca să mai ai nevoie și de căldură.

De asemenea, când apelezi la produsele și serviciile Viessmann, nici instalarea nu mai este o problemă deoarece specialiștii Viessmann au o experiență îndelungată în ceea ce privește montarea unor astfel de sisteme și astfel, întreg procesul se desfășoară într-un mod rapid, fără a cauza neplăceri pentru beneficiari.

Există și unele persoane care consideră un inconvenient procesul de mentenanță al centralelor de apartament. Dar când vine vorba de centralele Viessmann, mentenanța nu este mai mult decât un control simplu, de rutină, deoarece înalta calitate a materialelor din care sunt fabricate aceste centrale nu le permite să se defecteze ușor.

Cu alte cuvinte, dacă alegi producătorul potrivit, centralele de apartament se pot transforma în niște sisteme termice fără niciun fel de inconveninete, care îți oferă doar beneficii.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul