Mediul înconjurător mai are o șansă dacă ne orientăm către surse de energie regenerabilă

Principala legătură dintre panourile solare și mediul înconjurător este impactul lor asupra acestuia. Mulți specialiști consideră panourile solare o parte din soluția la problema poluării și a încălzirii globale. Dar cum putem mai exact salva planeta și întreaga suflare de la distrugere prin utilizarea la scară largă a panourilor solare? Cum influențează de fapt aceste panouri mediul în care trăim și viața noastră la modul general?

© Shutterstock / Ash.B

Dacă vrem să acordăm mediului o șansă reală de a se reface și de a deveni un loc mai bun pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare, este foarte important să cunoaștem impactul energiei solare asupra întregii lumi.

Care sunt beneficiile utilizării energiei solare ca sursă de energie pentru aparatele noastrea casnice și electrocasnice și pentru încălzire?

1. Energia solară nu emană gaze toxice

Lipsa emisiilor de carbon este principalul motiv pentru care fiecare dintre noi ar trebui să se gândească cum ar putea apela la energia solară în locul surselor tradiționale de energie pe care le folosește. Panourile solare se bazează pe stocarea directă a energiei emise de soare și transformarea ei în energie electrică sau energie termică.

Chiar dacă este vorba de un proces destul de complex, prin transformarea energiei solare în energie pentru casele noastre, nu se emit niciun fel de gaze toxice și astfel, prin utilizarea acestei energii, fiecare dintre noi poate reduce amprenta de carbon a casei sale cu un procent de aproximativ 80% pe an.

  

2. Energia solară este o energie regenerabilă

Compania germană Viessmann a început să producă panouri solare cândva prin anii 1970, tocmai pentru a încerca să iasă dintr-o criză de energie în care s-a afundat întreaga lume. În cea de-a doua jumătate a secolului trecut, din cauza combustibililor fosili tot mai reduși ca și cantitate, o mulțime de producători de sisteme de încălzire din întreaga lume s-au orientat către fabricarea panourilor solare, iar Viessmann, cu puterea sa de producție și tehnologia pe care o deține, a ajuns unul din cei mai importanți producători de sisteme solare din întreaga lume.

Energia solară este superioară oricărui alt tip de energie pentru că se regenerează în mod automat, fără intervenția noastră și mai important decât orice, foarte rapid. Cu alte cuvinte, cel puțin pentru următoarele secole, noi, oamenii, vom avea acces nelimitat la soare fără teama că ne vom trezi într-o zi și nu-l vom mai vedea luminând pe cer.

  

3. Panourile solare nu necesită multă energie

Prin procesul lor de fabricare, panourile solare sunt extrem de economice în ceea ce privește modul de îngrijire. Nu trebuie să ai cunoștințe de specialitate în domeniul utilizări energiei solare și nici să investești în produse scumpe de îngrijire sau în echipamente de reparații pentru că panourile solare se întrețin foarte ușor.

Știai că în lume, în Germania mai ales, există panouri solare instalate acum 40 de ani care încă mai funcționează în mod optim? Durata de viață a panourilor solare este foarte lungă, mai ales dacă este vorba de produse de înaltă calitate și din acest motiv, pentru că nu trebuie înlocuite foarte des și nu trebuie fabricate în cantitate la fel de mare precum alte soluții de furnizare a energiei pentru locuințe, emisiile de carbon datorate producției de panouri solare sunt cu adevărat foarte mici.

  

În concluzie, dacă locuiești la casă și dispui de suficient spațiu de amplasare a unui sistem de asemenea amploare, ar fi foarte bine atât pentru tine și familia ta, cât și pentru mediul înconjurător să investești în panouri solare de calitate.

Pe de altă parte, chiar dacă spațiul de care dispui nu-ți permite să instalezi un sistem de panouri solare care să te facă să devii complet independent față de furnizorii de energie, tot ar fi bine să optezi pentru câteva panouri deoarece chiar și așa poți face o economie la curentul electric și la căldură și poți ajuta mediul înconjurător să se refacă.

Alege să trăiești responsabil! Investește în energie verde și acordă o șansă mediului înconjurător!

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul