Care sunt avantajele și dezavantajele unei centrale termice de apartament pe gaz?

Centralele termice de apartament, mai ales cele pe gaz, sunt o investiție foarte rentabilă pentru persoanele care își doresc o locuință deosebit de confortabilă, dar pe de altă parte destul de dificil de ales din cauza ofertei foarte bogate existente pe piață la ora actuală. Dar nici acest lucru nu este o problemă majoră deoarece, experții Viessmann de exemplu, sunt mereu gata pregătiți pentru a-ți oferi o mână de ajutor și a-ți prezenta exemplarul nostru portofoliu de produse.

Care sunt avantajele unei centrale termice pe gaz?

Centralele termice pe gaz oferă multiple avantaje pentru care sunt și unele din cele mai des folosite centrale pentru încălzirea rezidențială. Iată câteva din acestea:

  • Eficiența sporită: dintre toate tipurile de centrale termice, centralele pe gaz sunt unele din cele mai eficiente, în special dacă este vorba despre centrale termice în condensație. Spre deosebire de alte tipuri de centrale termice care nici măcar nu pot atinge procentul maxim de eficiență de 100%, centralele termice pe gaz îl și depășesc uneori;
  • Mentenanța ușoară: dacă îți dorești o centrală termică ușor de întreținut, atunci investiția într-o centrală pe gaz s-ar putea să fie cea mai bună alegere pentru tine. În comparație cu o centrală pe lemne de exemplu, care necesită verificări și revizii periodice dese și obligatorii prin lege, o centrală termică pe gaz nu trebuie ținută sub observație atât de mult;
  • Costul de exploatare: la momentul de față cel puțin, pentru cei care doresc să nu investească sume astronomice în încălzirea locuințelor lor, centralele pe gaz sunt o soluție viabilă, cu condiția ca strada sau zona respectivă să fie racordată la rețeaua de gaz a orașului;
  • Facilitatea utilizării: este simplu să folosești o centrală termică pe gaz deoarece nu trebuie să ai niciun fel de cunoștințe anterioare ca să profiți la maxim de funcțiile sale integrate. Chiar și fără un manual explicativ, îți este ușor să intuiești ce face fiecare buton al unei astfel de centrale și să o folosești fără riscul de a isca accidente.

  

Care sunt dezavantajele unei centrale termice pe gaz?

Ca oricare alt tip de centrală termică, și centralele pe gaz au o serie de dezavantaje pe care un utilizator responsabil ar trebui să le cunoască pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză. Iată despre ce fel de lucruri este vorba:

  • Condițiile de montaj: este nevoie de mâna unui expert autorizat pentru a putea monta o centrală termică pe gaz fără a risca să provoci un accident de proporții. Mai mult, locul în care se montează acest tip de centrale trebuie să îndeplinească anumite condiții și de aceea, ele nu se potrivesc chiar în orice fel de apartament;
  • Zgomotul considerabil de mare: centralele termice pe gaz sunt niște dispozitive destul de gălăgioase și de aceea, dacă știi că ești o persoană sensibilă la zgomot, ar trebui să te gândești de două ori înainte să optezi pentru această metodă de încălzire. În primul rând, atât pentru persoanele sensibile, cât și cele care trec mai ușor cu vederea zgomotele din jurul lor, nu recomandăm montarea centralelor electrice în camerele de dormit, sau în bucătăriile open-space unite cu sufrageria. De asemenea, o astfel de centrală nu este cea mai bună din punct de vedere al zgomotului produs nici pentru garsonierele strâmte, în care fiecare zgomot se aude cu claritate și bâzâitul centralei, mai ales pe timp de iarnă, se poate transforma într-un sunet de fundal obositor.
  • Costurile pentru racordarea la rețea: nu este chiar ieftin să devii independent de furnizorul tău de căldură și să-ți racordezi centrala termică la rețeaua de gaz pentru a avea apă caldă și căldură. Dar odată ce ai făcut acest pas, mai ales dacă decizia a fost una bine gândită și ai luat-o după ce ai comparat avantajele și dezavantajele unui astfel de echipament și ai ajuns la concluzia că merită, îți garantăm că nu vei fi deloc dezamăgit.

În concluzie, la fel ca oricare alte tipuri de centrale, și cele pe gaz au avantaje și dezavantaje. Dar puse în balanță, mai ales de către un utilizator care are acces facil la rețeaua de gaz a orașului, primele atârnă mai greu.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul