Ce caracteristici trebuie să îndeplinească o centrală termică performantă?

Centralele termice sunt niște echipamente tehnologice care au evoluat semnificativ în ultimul deceniu și care au devenit din ce în ce mai populare în rândul persoanelor care își doresc să-și simplifice viața și să aibă parte ori de câte ori își doresc de apă caldă sau căldură.

În domeniul centralelor termice, centralele în condensare, nou apărute pe piață, sunt unele din cele mai performante, datorită sistemelor lor inteligente de control și designului futurist. Iar centralele termice Viessmann, pe lângă toate aceste caracteristici, permit utilizatorilor lor și controlul de la distanță prin aplicații de ultimă generație, ce pot fi accesate atât de pe terminalele mobile cu sistem Android, cât și cele cu sistem iOS.

  

Cele mai importante caracteristici pentru o centrală termică de top

Dacă vrei să investești într-un produs pe care să-l folosești timp îndelungat și care să-și amortizeze rapid investiția, atunci orientează-te după următoarele caracteristici:

  

Nivelul de performanță

Centralele termice performante sunt centralele care oferă o încălzire foarte rapidă, în schimbul unui consum de energie și a unor costuri foarte mici. De asemenea, când vorbim despre performanțe, trebuie în mod obligatoriu să ne gândim și la impactul asupra mediului înconjurător, întrucât nivelul de noxe care sunt eliminate în natură face diferența dintre o centrală termică de ultimă generație și una deja depășită. Nu în ultimul rând, și designul unei centrale termice este un lucru demn de luat în considerare deoarece, un model mai compact și mai silențios poate fi privit ca un echipament mai performant decât un model voluminos și care produce mult zgomot.

  

Puterea de încălzire

Una din cele mai importante piese din componența unei centrale termice în condensare de exemplu este schimbătorul de căldură. Cu ajutorul acestuia, căldura salvată prin procesul de evacuare a gazelor arse poate fi din nou introdusă în sistem și astfel se atinge o performanță foarte mare. Cel mai bun schimbător de căldură pe care îl poate avea o centrală termică este un schimbător fabricat din oțel-inox, conceput special pentru maximizarea funcționării acestei centrale în timp.

  

Eficiența absolută

Eficiența unei centrale se exprimă în procente, iar pentru echipamentele din generațiile mai vechi, valoarea de 100% era aproape imposibil de atins. Acum însă, cu tehnologia din ziua de azi, nu numai că 100% nu mai este un vis, dar există și eficiență absolută de aproape 110% care reprezintă nu doar anularea tuturor pierderilor de căldură din timpul funcționării, ci chiar un rezultat cu o valoare mai mare decât cea a energiei consumate.

  

Gama de funcții

Centralele termice moderne ar trebui să aibă o gamă largă de funcții inovatoare, care să le transforme în niște echipamente ușor de întreținut, dar și de utilizat. Pentru a te bucura de un confort deplin, cea mai bună investiție este o centrală termică cu funcții adaptate stilului tău de viață. Există de exemplu centrale care pot furniza apă fierbinte în doar 5 secunde de la pornire sau apă caldă după doar 30 de minute de la prima utilizare.

  

Controlul de la distanță

Nu este absolut necesar pentru o centrală termică să poată fi controlată de la distanță ca ea să poată fi considerată o centrală eficientă. Dar în ziua de azi, când conservarea energiei a devenit o problemă atât de importantă pentru oamenii din întreaga lume și când este atât de simplu să economisești dacă îți construiești din start o casă inteligentă, este de preferat să alegi o centrală termică în funcție de posibilitatea de a o controla de la distanță sau nu. Și așa cum am amintit și în rândurile de mai sus, în gama de centrale Viessmann, există o mulțime de centrale termice care pot fi controlate de la distanță, permițând astfel utilizatorilor lor să optimizeze nivelul de consum.

  

Durata de viață

Nu s-a inventat încă aparatul electric sau electronic care să aibă o durată de viață veșnică. Dar asta nu înseamnă că va trebui să investești foarte mult în mentenanță dacă alegi o centrală termică Viessmann. Centralele termice din gama noastră de produse sunt niște centrale ultramoderne, a căror durată de viață în stare optimă de funcționare depășește media stabilită de alte centrale similare.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul