Încheie un parteneriat de durată, bazat pe încredere și respect reciproc, cu mediul înconjurător!

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că planeta noastră se îndreaptă ușor ușor spre un dezastru de proporții. Nivelul de poluare la care s-a ajuns în prezent influențează fauna și flora, a schimbat clima și nu în ultimul rând, își pune amprenta pe sănătatea noastră, ca oameni.

© Shutterstock / Simon Bratt

Cu toate că nu i-am arătat nici pe departe respectul cuvenit, natura ne mai dă o șansă de îndreptare, iar aceasta constă în energia solară, o sursă de energie infinită.

Nu negăm teoriile specialiștilor care spun că la un moment dat s-ar putea ca soarele, ca stea, pur și simplu să dispară. Dar până în acel moment, ca planeta noastră să nu fie prima înghițită de negura neglijenței, ar trebui să profităm din plin de toate darurile oferite de acest astru și să-i utilizăm energia pentru a ne vindeca.

Soarele este o sursă de energie curată și nepoluantă, verde dacă vorbim din punct de vedere al impactului său asupra mediului înconjurător. Iar tehnologia din ziua de azi ne permite să folosim energia soarelui, colectând-o și înmagazinând-o pentru a o transforma în energie termică sau electrică ce poate fi folosită mai departe pentru a ne încălzi casele sau a alimenta aparatele casnice și electrocasnice pe care le deținem.

Un mare avantaj al utilizării energiei solare este faptul că se reduce în mod semnificativ gradul de poluare a apei. La prima vedere nu este chair simplu să vedem legătura dintre sistemele solare și puritatea apei, dar dacă ne gândim mai bine, realizăm că pentru a capata și a transforma energia solară în energie pentru casă se consumă o cantitate de apă infimă în comparație cu atunci când ne bazăm pe sursele tradiționale de energie. Să luăm de exemplu doar energia nucleară, energia pe bază de cărbune sau energia gazului, industrii pentru care se folosesc cantități incredibile de apă, punând în pericol resursele limitate ale multor regiuni de pe glob.

Mai departe, energia solară este superioară altor surse de energie și datorită faptului că nu pune presupune pe resursele finite. La nivel global, populația este în continuă creștere și de aceea, orice persoană inteligentă și responsabilă ar trebui să realizeze că nu ne putem baza mereu pe cărbune, petrol sau gaze naturale, întrucât acestea nu sunt disponibile decât în cantități foarte limitate.

Pe de altă parte, dacă ne folosim eficient de energia solară, nici nu trebuie să ne facem griji pentru celelalte surse de energie întrucât el produce o cantitate de 173.000 de tetrawați de energie în fiecare secundă în care strălucește pe cer. Iar această cantitate este de 10.000 de ori mai mult decât avem nevoie pentru a alimente toate aparatele și sistemele consumatoare de energie de pe întreg globul.

Este adevărat pe de altă parte că pentru a utilza energia solară trebuie să avem și suficient spațiu pentru amplasarea unor panouri solare care mai întâi să o capteze. Dar chiar și dacă nu am conta chiar toți pe energia solară, ci doar cei care putem instala astfel de sisteme, tot am putea face o schimbare majoră în viața noastră.

  

Cum ne putem folosi mai mult de energia solară?

Pentru a utiliza energia solară în viața de zi cu zi ca sursă de energie pentru casa noastră, avem nevoie de un sistem de panouri solare performante, ca cele oferite de compania germană Viessmann.

Viessmann este o companie cu o istorie mai veche de 100 de ani pe piața sistemelor de încălzire, care și-a început activitatea fabricând cazane într-un oraș mic din Germania. Dar criza de energie care a pus stăpânire pe întreaga lume în jurul anilor 1970, a determinat această companie, precum și mulți alți producător de sisteme termice, să-și diversifice portofoliul de produse și înceapă să fabrice și panouri solare pe lângă alte sisteme sustenabile.

Astfel, la ora actuală, Viessmann este unul din cei mai importanți producători de panouri solare din întreaga lume, și pentru mulți iubitori ai mediului înconjurător, prima alegere când vine vorba de soluții de captare și transformare a energiei solare.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul