Centrală murală Viessmann în condensație

Tehnica în condensație protejează mediul înconjurător

Toate centralele Viessmann în condensație indeplinesc normele de mediu ale CE. Ele au un grad de conversie a energiei în căldură de până la 98 %, ceea ce conduce la o reducere a consumului de gaz cu până la 25 % si contribuie la reducerea emisiilor de CO2.

Pentru a începe videoclipul faceți click pe butonul de redare. Rețineți că redarea videoclipului va transfera date pe YouTube. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate.

Cum funcționează tehnica în condensație?
Cum funcționează tehnica în condensație?

Încălzirea cu gaz  -  așa funcționează tehnica în condensatie

Încălzire eficientă cu gaz datorită tehnicii în condensație

Tehnică în condensatie nu folosește doar căldura gazelor rezultate în urmă arderii combustibilului, ci și căldura latentă a vaporilor de apă conținuți de acestea.  

Cazanele în condensatie au capacitatea de a prelua aproape în întregimea căldura din gazele arse și a o transforma în energie termică. Ele sunt echipate cu schimbătoare de căldură eficiente care au rolul de a provoca condensarea vaporilor de apă conținuți în gazele arse și a prelua suplimentar si căldura conținută în aceștia înainte a fi evacuată prin coșul de fum.

Încălzirea cu gaz – economică și ecologică

Prin intermediul acestei tehnici, centralele Viessmann în condensatie au capacitatea de a transforma până la 98% din energia combustibilului în energie utilă.  Un sistem de încălzire în condensatie pe gaz funcționează deosebit de economic, protejând deopotrivă portofelul dumneavostră cât și mediul înconjurător.

Cazane în condensaţie pe gaz

În tehnica condensatiei nu este folosită doar căldura rezultată din arderea combustibilului ci și căldura latentă, care rămâne neutilizată în sistemele de încălzire convenționale. Cazanele în condensaţie utilizează aproape integral căldura conținută în gazele de evacuare și o convertesc în energie termică suplimentară. Pentru aceasta, cazanele în condensaţie Viessmann sunt echipate cu schimbătoare de căldură Inox–Radial din oțel inoxidabil de inaltă calitate, care răcesc gazele de evacuare înainte de a fi dirijate la coşul de evacuare până în momentul în care vaporii de apă conținuţi în acestea condensează și transferă căldura suplimentară castigată astfel în sistemul de încălzire.