De ce este extrem de importantă energia solară?

Nimeni nu poate subestima importanța energiei solare. Rezultatele obținute de pe urma utilizării acestei energii inepuizabile și verzi au o valoare neprețuită și nu doar din punct de vedere financiar, ci și în ceea ce privește sănătatea publică, precum și din punct de vedere al mediului. Cu fiecare an care trece, tot mai multe companii, dar și persoane fizice descoperă avantajele utilizării energiei solare, investind în sisteme complexe care o transformă în energie termică sau electrică în funcție de nevoile fiecăruia. Suntem convinși că și tu cunoști foarte multe lucruri despre importanța energiei solare, dar dacă vrei să știi exact cât anume este ea de importantă, citește până la capăt acest articol.

© Shutterstock / cherryyblossom

Evoluția utilizării energiei solare

În ultimele decenii energia solară a devenit o energie din ce în ce mai utilizată întrucât oameni de pretutindeni au descoperit imensa valoare a utilizării panourilor solare, niște sisteme termice sau fotovoltaice foarte complexe, care pot fi regăsite și în oferta de produse Viessmann.

În Statele Unite ale Americii de exemplu, cererea pentru instalarea panourilor solare a crescut de la 0.34 gigawati, cât era în 2008, la 97.2 gigawati în zilele noastre, o valoare suficientă pentru a alimenta aproximativ 18 milioane de locuințe americane de mărime medie.

Vestea bună este că această creștere accentuată a cererii a contribuit enorm la scăderea prețurilor de instalare ale acestor sisteme. Din 2014 și până în ziua de azi costului unui sistem de panouri solare a scăzut cu aproximativ 70% și în Statele Unite ale Americii se preconizează că până în anul 2030 măcar una din șapte case americane va fi dotată cu un sistem de panouri solare pentru acoperiș.

  

Ce este mai exact energia solară?

Energia solară este energia care derivă direct de la soare. Indiferent dacă realizezi sau nu, soarele deja ne oferă suficientă energie pentru a menține sănătatea mediului înconjurător de pe Pământ și de a ne ajuta să ne dezvoltăm ca specie.

Cantitatea de lumină solară care ajunge în atmosfera pământului este mai mult decât suficientă pentru a ne satisface toate nevoile noastre. Conform studiilor de specialitate, se pare că aproximativ 173.000 de tetrawati de energie solară ajung în mod continuu pe Pământ, iar această valoare este de 10.000 de ori mai mare decât valoarea totală a energiei de care noi oamenii avem nevoie. Și așa cum am spus și mai sus, energia solară este o energie gratuită, sustenabilă și curată, care ne poate ajuta să trăim confortabil și sănătos.

Mai mult, cu energia solară ne putem nu doar încălzi, ci și produce electricitate pe care s-o folosim mai departe pentru toate dispozitivele de care dispunem.

  

5 Motive pentru care energia solară este extrem de importantă

  1. Energia solară nu dăunează mediului înconjurător
    Spre deosebire de cărbune sau petrol, soarele ne furnizează un tip de energie fără efecte negative asupra mediului, iar acest lucru este în sine un motiv suficient de important pentru a dedica mai multă atenție acestui tip de energie.

  2. Energia solară nu costă nimic și este disponibilă pentru toată lumea
    Soarele este o sursă de energie inepuizabilă dacă nu ne gândim la ce se va întâmpla peste milioane de ani de acum înainte, ci acum la viitorul apropiat, cât timp vom trăi noi, copiii noștri, copiii copiilor lor și alte câteva generații. De asemenea, soarele este gratuit și oricine dispune de suficient teren pentru a instala un sistem de panouri solare, se poate bucura de toate beneficiile pe care marele astru ni le oferă.

  3. Energia solară te ajută să economisești pe termen lung
    Chiar dacă în ultimii ani costurile instalării unui sistem de panouri solare a scăzut semnificativ, pentru multe persoane o astel de investiție este una destul de costisitoare. Dar trebuie să ții minte că ea se amortizează foarte repede și odată ce ai făcut-o nu va mai trebui să revii asupra ei, deoarece costurile suplimentare pe care le emite sunt minime.

  4. Se pot crea noi locuri de muncă pornind de la utilizarea energiei solare
    Știai că în Statele Unite ale Americii industria energiei solare furnizează mai multe joburi decât oricare altă industrie? Iar Statele Unite ale Americii nu sunt doar un exemplu izolat. Energia solară crește numărul de joburi disponibile de 17 ori mai repede decât o face orice alt sector de pe piață.

  5. Folosind energia solară poți deveni independent din punct de vedere energetic
    Ai visat dintotdeauna la ziua în care nu va mai trebui să plătești pentru căldură și energie electrică, fără să renunți la confortul unei vieți adaptate standardelor secolului XXI? Atunci investește în sisteme solare și bucură-te chiar acum de independența pe care ți-ai dorit-o mereu!
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul