Energia solară ne ajută să ne păstrăm sănătatea și nu numai!

Energia solară ne oferă o serie e beneficii de care nu putem profita dacă ne bazăm doar pe celelalte surse de energie. De exemplu, utilizarea energiei solare nu numai că poate încetini schimbările climatice, dar dacă obiceiul este adoptat la scară largă, le poate chiar opri.

© Shutterstock / Vgreek

Prin arderea combustibililor fosili, crește cantitatea de gaze cu efect de seră din atmosferă și din cauza acestora se distruge învelișul protector natural al pământului, alcătuit din ozon. Prin distrugerea acestuia, are loc un efect de seră sporit, prin care planeta noastră ajunge să se încălzească într-un ritm foarte alert.

Cu toții știm că încălzirea globală duce la topirea ghețarilor și mai departe la creșterea nivelului mării, care contribuie apoi la producerea inundațiilor, furtunilor și a secetei. Cu alte cuvinte, ca într-un joc de domino, dezastrele vin unul după altul.

Dar prin generarea electricității și căldurii necesare în locuințele noastre și în industrie cu ajutorul panourilor solare putem micșora producția de gaze cu efect de seră și încetini astfel efectele schimbărilor climatice. Iar acesta nu este nici pe departe singurul avantaj major pentru omenire pe care îl poate oferi utilizarea la scară largă a energiei solare!

Instalarea mai multor panouri solare de înaltă calitate ca cele fabricate de compania Viessmann, ne poate ajuta pe fiecare dintre noi să trăim mai sănătos.

Omenirea depinde de mii de ani de sursele tradiționale de energie ca de exemplu cărbunele, petrolul și gazele naturale. Dar din păcate, sau din fericire dacă ne gândim la impactul lor asupra mediului înconjurător, acești combustibili fosili nu pot ține pasul cu nevoile noastre și cererea din ce în ce mai mare de energie.

În schimb, soarele, care este o sursă inepuizabilă de energie, nu numai că poate fi folosit la nesfârșit, ci ne oferă energia necesară pentru a încălzi și a alimenta cu electricitate întreaga lume.

  

Ce se întâmplă dacă folosim mai mult energia solară?

Cu ajutorul energiei solare putem să reducem drastic costurile energetice. Chiar și persoanele care nu-și pot instala un sistem solar care să le ofere independență totală față de furnizorii de energie, pot profita din plin chiar și de pe urma a câtorva panouri solare, economisind la factura de energie și reducând amprenta de carbon a locuințelor lor.

Mai mult, prin reducerea poluării, energia solară are și un impact foarte pozitiv asupra sănătății noastre. Dacă respirăm aer mai curat, suntem mai sănătoși, trăim mai mult și putem rări vizitele la medic, economisind astfel și din acest punct de vedere, dar fără a ne sacrifica sănătatea.

Nu în ultimul rând, panourile solare reprezintă o investiție profitabilă chiar și pentru persoanele care nu intenționează să-și petreacă toată viața într-o locuință deoarece, acestea ridică valoarea casei respective în momentul vânzării.

În concluzie, dacă te folosești mai mult de energia solară, ai de câștigat și ca individ, dar și ca membru al comunității. Energia solară te ajută să trăiești mai sănătos, dar în același timp la fel de confortabil cum te-ai obișnuit deoarece panourile solare, odată instalate, transformă energia soarelui în energie electrică sau termică exact la fel ca cea pe care ți-o oferă furnizorii tăi de energie.

Panourile solare sunt de două tipuri: panouri termice și panouri fotovoltaice, iar în funcție de felul lor, oferă un anumit tip de energie.

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, ca să ai parte de toate avantajele prezentate aici, nici măcar nu trebuie să investești în sisteme solare complete, ci doar în câteva panouri pentru a face o diferență.

De asemenea, dacă ai spațiu suficient de instalare pentru astfel de sisteme, dar pe de altă parte zona în care locuiești nu beneficiază de suficientă lumină solară, atunci cu ajutorul unui expert în sisteme termice precum Viessmann, poți alege și soluții complementare, de asemenea verzi, pentru a trăi confortabil și pentru a proteja mediul înconjurător.

Dacă ești suficient de responsabil, asumat și ai inițiativă, soluții există și chiar și tu, cu resursele tale, poți face o diferență pentru întreaga lume, dar și pentru sănătatea ta!

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul