Lemnul de foc

Cazane pe lemn

Lemnul de foc este ideal pentru toţi cei care îşi pot procura singuri combustibilul, de exemplu din silvicultura internă. Lemnul trebuie uscat în mod corespunzător, aşadar depozitat şi trebuie să prezinte, pe cât posibil, o umiditate reziduală redusă. În plus, este nevoie de un acumulator de agent termic pentru a asigura o alimentare continuă cu energie termică.


Cazane pe peleţi

Peletii sunt forma cea mai comprimată a energiei lemnoase, cu o putere calorică extrem de ridicată. Pentru producerea peleţilor sunt utilizate reziduuri lemnoase naturale, în procent de 100%. Acest material brut este produs în cantități mari sub formă de aşchii sau rumeguș, ca un produs rezidual in industria de prelucrare a lemnului. Cazanele Viessmann pe peleţi ating un randament tehnic de până 95% 

 

Peleţi de lemn

Tocătură de lemn

Cazane pe tocătură de lemn

Cazanele Viessmann pe tocătură de lemn sunt disponibile la puteri de 49 kW până la 1250 k si ating un randament tehnic de peste 90%.

 Cazane pe combustibil solid Heizen mit Holz

O alternativa economica la prețurile energiei de astăzi, este un sistem de încălzire pe lemne, luând în considerare valoarea totală a investiției. Cazanele pe combustibil solid Viessmann sunt extrem de eficiente și economice. Cazanele pe combustibil solid Viessmann sunt adecvate ca sursă de căldură singură, precum și ca supliment la cazanele pe combustibil lichid sau pe gazos. Utilizarea unui cazan pe lemne reduce costul cu combustibilii lichizi și gazosi în mod semnificativ și se amortizează într–un timp scurt. La urma urmei, reprezintă o contribuție activă la protecția mediului inconjurator: Incalzirea cu lemne este CO2 neutră. Acest lucru înseamnă că este eliberată în mediu doar cantitatea de dioxid de carbon pe care lemnul a absorbit–o în timpul creșterii sale.