Sistem electric de apă caldă și încălzire: Vitotron 100

Cazanele electrice sunt excelente pentru încălzirea clădirilor în absența rețelelor de gaze și reprezintă o soluție ideală în construcțiile care economisesc energie. De asemenea, sunt o sursă modernă, convenabilă, sigură și ecologică de încălzire. Acestea sunt dispozitive mici care pot fi ușor instalate practic oriunde.

Încălzirea cazanului electric:

● Instalare simplă
● Cost redus de exploatare
● Control convenabil
● Posibilitatea de a fi combinată cu alte surse de încălzire și fotovoltaice

Vitotron 100

Estetic și ușor de instalat

Instalarea unui cazan Vitotron 100 este ieftină și nu necesită racord de gaz, coș de fum, cameră tehnică sau spații pentru depozitarea combustibilului - o conexiune electrică este suficientă. Funcționarea comandată de temperatura exterioară (modelul VMN3) asigură un confort termic sporit și o funcționare fără întreținere. Cu un randament al cazanului de 99.4%, se asigură o funcționare foarte eficientă.

Cooperare perfectă

Cazanele electrice sunt de asemenea utilizate ca sursa de rezervă în clădirile în care sunt instalate șeminee sau cazane cu combustibil solid ca sursa primară pentru încălzire. Având costuri de operare reduse, sunt foarte ușor de folosit si asigură temperaturi peste valoarea de îngheț, atunci când utilizatorii nu sunt acasă.

Cazanele electrice sunt aparate de dimensiuni reduse, cu un aspect plăcut, care poate fi instalat practic oriunde.Prin utilizarea unor module adecvate, cazanul electric poate funcționa împreună cu un acumulator pentru agent termic. Acumularea agentului termic în afara perioadelor de vârf al tarifelor pentru electricitate, asigură costuri și mai reduse pentru încălzire.

Vitotron 100 poate funcționa împrună cu orice sistem pentru încălzire si cu orice boiler pentru apă caldă menajeră.Este echipat cu un vas de expansiune cu un volum de 5 litri și cu accesoriile de siguranță necesare. Atunci când funcționează împreună cu un boiler pentru prepararea apei calde menajere, este posibil reglajul temperaturii apei și instalarea unei pompe pentru recirculare, cu setări zilnice și săptămânale.

Încălzire independentă de combustibili fosili

Deși sistemele convenționale de cazane pe gaz pot fi văzute ca o soluție rentabilă, ele necesită în continuare servicii de întreținere și întreținere regulată, în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Avantajul unei centrale termice este că poate fi combinat și cu un sistem existent sau poate acționa complet independent pentru a vă oferi nevoile de încălzire și apă caldă ca o rezervă programabilă fiabilă.

Ilustrație: Automatizare ușor de folosit

Automatizare ușor de folosit
Vitotron 100

Acumularea agentului termic pentru încălzire

Utilizarea unui cazan electric în combinație cu un acumulator pentru agentul termic asigură o încălzire ieftină și confortabilă cu costuri de sistem relativ scăzute. Sistemul de automatizare poate fi controlat și din exterior, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat, de exemplu, în combinație cu sisteme fotovoltaice.

Aceasta scade costurile de funcționare ale cazanului, deoarece se folosește energie electrică gratuită, de la instalația fotovoltaică instalată pe acoperiș. Combinând acumularea de energie termică cu utilizarea energiei electrice produse de instalația fotovoltaică, obținem cele mai mici costuri posibile pentru încălzire.


De ce este Vitotron 100 alegerea potrivită?

  • Automatizarea permite reglajul temperaturii apei în circuitul de incălzire între 20 și 85 °C
  • Modulare automată a puterii de încălzire, în funcție de cerere
  • Cazanul poate funcționa împreună cu orice sistem de încălzire si orice boiler pentru apă caldă menajeră
  • Funcționarea comandată de temperatură exterioară asigură cel mai eficient mod de utilizare, datorită adaptării automate la schimbările temperaturii exterioare
  • Automatizarea permite ca temperaturile în zonele deîncălzit să fie programate în cicluri de 24 ore/7 zile

Ilustrație: Modul suplimentar pentru gestionarea circuitelor cu vană de amestec

Modul suplimentar pentru gestionarea circuitelor cu vană de amestec

Vitotron 100

Vitotron 100