Module de tratare a apei pentru cazane de abur

Sistem de tratare a apei (foto: © Roeder-Moldenhauer)

Spre deosebire de cazanele cu apă caldă, cazanele cu abur sunt alimentate în permanență cu apă de alimentare tratată chimic și termic. Pentru ca elementele constitutive ale apei, cum ar fi calciul, magneziul, oxigenul și dioxidul de carbon, să nu deterioreze permanent cazanul cu abur în timp prin coroziune prin pitting sau depuneri de calcar, acesta trebuie alimentat cu tipul "potrivit" de apă, din care aceste substanțe au fost eliminate.

Module de tratare a apei

Viessmann oferă diferite module de tratare a apei pentru cazanele sale cu abur, în funcție de cerințele specifice și în funcție de calitatea apei dulci și de cantitatea de condensat din locul în care este amplasat sistemul. Modulele asigură dedurizarea apei, dozarea chimică și dezaerarea termică. În funcție de calitatea apei și de proces, se utilizează fie sisteme de dedurizare cu dublă pendulare, fie sisteme complete de desalinizare sau sisteme de osmoză inversă.

Sistem de osmoză inversă
Sistem de înmuiere cu pendul dublu

Păstrarea valorii sistemului de aburi

În general, tratarea apei reduce coroziunea și depunerile din sistemele de cazane cu abur și asigură funcționarea acestora conform destinației. Garantează o disponibilitate mai îndelungată prin reducerea solicitării componentelor și contribuie la păstrarea valorii sistemului. Funcționarea complet automatizată asigură că modul de funcționare a sistemului de cazane este în conformitate cu cerințele pentru orice perioadă aleasă de dumneavoastră. Acest lucru îmbunătățește calitatea aburului și prelungește durata de viață a cazanului. Ca un bonus, operatorii vor observa o reducere semnificativă a costurilor de funcționare.

Mai puține pierderi de TDS și pierderi de apă din cazan prin suflare înseamnă, de asemenea, mai puține completări cu apă de alimentare tratată și încălzită. Nu în ultimul rând, dar nu în ultimul rând, poate fi redusă utilizarea de substanțe chimice. Ca urmare, se utilizează mai puțină energie pentru a acoperi cerințele proprii ale sistemului, iar costurile de  mentenanță și reparații sunt mai mici.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul