Ventilație a locuinței cu recuperare de căldură pentru eficiență și confort

Consultanță gratuită de specialitate

O parte din calitatea vieții dumneavoastră și a muncii în spații închise depinde de o rată controlată a schimbului de aer. Cu toate acestea, aerisirea prin deschiderea ferestrelor reprezintă o ventilație aleatorie - aceasta are ca rezultat fie o ventilație prea mare, fie o ventilație prea mică și, prin urmare, risipește energie. Un sistem de ventilație mecanică schimbă aerul în mod continuu și reduce concentrația de CO₂ din spațiul de locuit la mai puțin de 0,1 la sută din volum. Ocupanții percep acest lucru ca fiind "aer proaspăt". Acest lucru înseamnă că ferestrele pot rămâne închise pe tot parcursul anului. Acest lucru oferă o securitate mai mare și o mai mare liniște pentru ocupanți, deoarece zgomotul străzii rămâne în exterior.

Ventilație mecanică cu recuperare de căldură din aerul extras

Sistemele moderne de ventilație mecanică sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic: Un schimbător de căldură puternic recuperează până la 98% din căldura latentă din aerul extras și o utilizează pentru a încălzi aerul proaspăt care intră. În consecință, nu se pierde căldură prin ventilație accidentală în lunile mai reci, iar schimburile continue de aer asigură un nivel constant ridicat al calității aerului interior. Bugetul gospodăriei este ușurat în mod vizibil de o cerere de energie semnificativ mai mică. De asemenea, emisiile de CO₂ sunt reduse.

Sistem de ventilație centralizat pentru locuinţe cu recuperarea căldurii  cu recuperare de căldură în construcțiile noi

Fiecare construcție nouă echipată cu ventilație mecanică are o unitate centrală care alimentează toate încăperile cu aer proaspăt prin intermediul unui sistem de conducte. În cele mai multe cazuri, sistemul de conducte este ascuns în podea sau integrat în pereți. Difuzoarele de aer sunt tot ceea ce rămâne vizibil. Rata de schimb de aer este reglată automat de unitatea centrală de ventilație. Aceasta este silențioasă în funcționare și protejează împotriva zgomotelor externe.

Ventilație mecanică cu recuperare de căldură

Sistemele avansate de ventilație mecanică schimbă continuu aerul din spațiul de locuit pentru un mediu interior sănătos și confortabil, eliminând totodată mirosurile și substanțele nocive. Și fac acest lucru într-un mod extrem de eficient din punct de vedere energetic: Un schimbător de căldură puternic recuperează până la 98% din căldura latentă din aerul extras și o folosește pentru a încălzi aerul proaspăt care intră în timpul lunilor mai reci.

Datorită motoarelor eficiente de curent continuu, pentru fiecare kWh de energie electrică, se recuperează de până la 15 ori mai multă energie termică. Un spațiu de locuit de 150 m² poate genera economii de aproximativ 300 de litri de păcură pe an. În timpul verii, schimbătorul de căldură este complet ocolit prin intermediul clapetei de by-pass integrate: Circuitul cu temperatură controlată permite ca aerul exterior răcoros și filtrat să pătrundă în spațiul de locuit pe timp de noapte.

Beneficiați de avantajele ventilației mecanice controlate cu recuperare de căldură

Ventilația mecanică controlată cu recuperare de căldură asigură un mediu interior confortabil și reduce pierderile de căldură prin ventilație, reducând astfel facturile la încălzire.

Până la 98 % din căldura latentă din aerul extras poate fi recuperată
Motoarele economice de curent continuu mențin un flux de aer constant
Un bypass cu temperatură controlată permite ventilarea cu aer rece de noapte în timpul verii.
Filtrul de aer integrat este benefic pentru persoanele care suferă de alergii
Gestionarea echilibrată a umidității protejează structura clădirii și reduce mirosurile
Ferestrele pot rămâne închise, ceea ce îmbunătățește securitatea și protejează împotriva zgomotului și a murdăriei.
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul